Fenerbahçe Mesut Özil'i transfer edecek mi? Resmi açıklama

08.12.2020 - 14:11 | Son Güncellenme: 08.12.2020 - 14:16

Fenerbahçe'nin devre arası tranfser döneminde Arsenal'de kadro dişi bırakılan Mesut Özil'i transfer edeceği iddia edilmişti. Başkan Ali Koç, canlı yayında açıkladı: Fenerbahçe'nin Özil'i transferinin ekonomik boyutlarını kaldırabilecek durumu yok.

Fenerbahçe Mesut Özil'i transfer edecek mi? Resmi açıklama

AJANSSPOR-HABER

Arsenal'in yıldız oyuncusu Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddialarına Başkan Ali Koç son noktayı koydu.

Koç, "Mesut Özil'i transfer edecek misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Fener Ol projesinden beri bu konu gündeme geliyor. Elden oyuncu çıkarmazsak devre arasında transfer yapacak bir durumumuz yok. Bazı noktalara transfer ihtiyacımız var. Mesut Özil çok iyi bir Fenerbahçelidir. Sezon başında da gündeme gelmişti. Fenerbahçe'nin Özil'i transferinin ekonomik boyutlarını kaldırabilecek durumu yok. Bizim için gerçekleşirse güzel bir rüya olur ama gerçekleşmesi zor bir rüya."

Mesut Özil'in durumu ne?

Maddi sıkıntılar yaşanan İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal, sezon başında kadro dışı bırakılan Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu Mesut Özil'i ocak transfer döneminde takımdan göndermek istiyor. Mirror'ın önceki günkü haberine göre Özil,'in haftalık 350 bin sterlin kazandığı Arsenal'de anlaması bitene kadar kalmak istiyor. Hatta  transfer döneminde menajerine başka hiç bir takımla görüşmemesi talimatı verdi.

İndirim yapmamıştı

COVID-19 salgınında maddi zorluklar yaşayan Arsenal'da Özil, 20 milyon avroluk maaşından %12,5'luk bir indirim yapmayı reddetmişti. Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu Mesut Özil, sözleşmesinde yer alan maddeye göre ocak ayında Arsenal'den ayrılmazsa kulübünden maaşına ekstra olarak sadakat primi alacak.

Mesut Özil'in oynadığı takımlar

2006 - 2008 - Schalke 04 0 gol
2008 - 2010 - Werder Bremen 13 gol
2010 - 2013 - Real Madrid 19 gol
2013 - .... - Arsenal 33 gol

Senin için hazırladığımız haberler