Fenerbahçe neden kaybetti? Yayıncı kuruluşun yorumcularından çarpıcı sözler!

04.03.2018 - 21:00 | Son Güncellenme: 04.03.2018 - 21:00

Fenerbahçe neden kaybetti? Yayıncı kuruluşun yorumcularından çarpıcı sözler!

Spor Toto Süper Lig'in 24.haftasında Fenerbahçe sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'a 3-2 kaybederek şampiyonluk yarışında yara aldı. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un yorumcuları, Önder Özen, Metin Tekin, Bülent Korkmaz ve Tuncay Şanlı, bu maçla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. 

Güntekin Onay'ın moderatörlüğündeki programda yapılan değerlendirmelerden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Sadece yorgunlukla açıklanamaz"

Derbinin tahribatı etkilerden biridir. Fenerbahçe’nin güçlü bir iç saha oyunu olmadığını konuşuyoruz. Birinci golde duran top hatası var. İkinci golde geriden çıkarken Isla’dan hata var. Muğdat’a kaptırdığı bir top. Sadece mental bir yorgunlukla açıklanamaz. Hasan Ali ile Eray’ın bir pozisyonu var.

"Fenerbahçe, taraftarını maça davet edemedi"

Ben hem kurguda hem de bireysel performanslarda sıkıntılı var diyorum. İlk devreyi de çöpe attı Fenerbahçe. Seyirciyi de içeriye alamadılar. Maça davet edemediler.

Kadıköy baskısı kırıldı mı?

Fenerbahçe’nin sahasında gelenler kaç gol yer gideriz diye düşünüyordu. Şimdi ise her gelen kaç gol atabiliriz diye hesap eder hale geldi. Bu da çok önemli.

Tuncay Şanlı'dan 3-2 değerlendirmesi: Beklemiyordum

Böyle bir maç beklemiyordum. 3-2’den sonra Akhisarspor’un panik yapması normal. Fenerbahçe baskılı göründü ama bir tek Soldado’nun pozisyonunu hatırlıyorum. Organize değillerdir. Doldur boşalt oynarsınız. Ama onda da yetenek gerek.

Fenerbahçe maçı nasıl çevirebilirdi?

Fenerbahçe keyif vermedi. Taraftar da tepki vermemek için bekledi. Fenerbahçe ruhunu sahaya yansıtmak zorundasınız. Hasan Ali’ye ayak uyduran isimler olsaydı maçı çevirebilirlerdi.

Roberto Soldado'nun çaprazda yakaladığı pozisyon üzerine...

Soldado, 3 gol attığı maçta benzer pozisyonları gole çevirmeyi bilmişti. Derinlemesine atılan pasta pozisyon yakaladılar. Pozisyon müthiş bir pozisyon. Beklenmeyen bir pozisyondu.

"Vatan millet Sakarya olmalıydı"

Aykut Kocaman maçı öyle bir hale getirmeliydi ki… Vatan millet Sakarya olmalıydı. Akhisarspor’a özgüven gelmişti. Skoru çevirmek çok zor oldu.

"Kadıköy'de daha fazla baskı olmasını beklerdim"

Fenerbahçe çok gol yiyor. 8 gol yediler kupa dahil. Bu önemli bir savunma zaafiyeti olduğunu gösterir. İkinci yarıdaki oyun iştahına veriyorum. Kırılmalar oldu. Kadıköy’de baskının daha fazla olmasını beklerdim. Ben bazı değişikliklerin de geç olduğunu düşünüyorum.

Mehmet Ekici değerlendirmesi

Mehmet Ekici’nin pas işlerini yaparken sahada olmasını daha doğru buluyorum. Kupa maçında etkili bir Mehmet Ekici izledim.

"Akhisar, hedeflediği golü buldu"

Zaman zaman eleştirdik. Savunmayı öne çıkardıklarında sıkıntı yaşıyorlar. Çok zor iştir. Bir büyük takıma geniş alan bırakırsanız bambaşka bir şeyle karşılaşırsınız. Savunma tabii ki takım halinde yapılır. Ama birebirde kaldığında da ne kadar önemli olduğunu bilmelisiniz. Akhisar duran top ile kontra atakla gol atmayı hedefliyordu. Öyle de gol buldular.

GÜNCELLENECEKTİR...

"Sahanın yıldızı Muğdat Çelik"

Yayından önce de söyledim. Akhisarspor, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında iyi oynadı. Fenerbahçe’yi de yendi. Sahanın yıldızı bence Muğdat Çelik’ti. Oyun olarak iyiydi. Çok önemli bir galibiyet aldılar. Orta sahadaki oyunları da iyiydi. Oyunu iyi yönlendirdiler. Fenerbahçe’nin işini zorlaştırdılar. İkinci topu aldıklarında merkezden hücum yapmaya çalıştılar. Valbuena, ne kadar top kaptırırsa kaptırsın, çift santrafor olsa 2-3 tane gol pozisyonu oluşabilir. Ancak yapılan ortalar da kaliteli değildi.

Skrtel ve Roman Neustadter'e eleştiri

Takım olarak iyi oynuyor Fenerbahçe. Kendi sahanızda kazanmaya oynarsınız. Anadolu takımları da evinde kazanmaya, deplasmanda kaybetmemeye oynuyor. Eray’ın yaptığı ortada Roman Neustadter’in yüzünün dönük olduğuna şaşırdım. Stoper misin, santrafor musun? Pozisyon hatası var. Aykut Kocaman bir türlü buna çözüm bulamadı. Oyun görüşü çok iyi olan stoperler lazım. Ne Skrtel ne de Roman’da bunu göremiyorum.

"Hatayı kapatacak isimler merkezdeki oyuncular"

Eray müthiş işler yaptı. O müthiş işleri kesecek adamlar savunmacılardır. Neustadter iyi değildi. Yüzünü kaleye doğru bakıyor.  Eray’ın yaptığı 10 numara iş. Larsson’un oraya gitmesi de doğru hareket. Savunma oyuncuları birebir pozisyonlarda iyi olmalı. Hatayı kapatacak olan zaten merkezdeki oyunculardır.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Spor yazarı ve yorumcusu Erman Toroğlu, Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanan maçı değerlendirdi. A Spor'da değerlendirmelerde bulunan Toroğlu'nun sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Kocaman başarılı"

8-10 maç geriye git… Fenerbahçe öyle enteresan puanlar aldı ki. Bu maçı verir dediğin maçları çevirdi. Oynadığı oyuna göre daha iyi neticeler aldı. Bayağı bir düşeş, dübeş attı. Ama futbolda her zaman olmuyor. Pozisyona girdiler. Fakat; Akhisarspor çok dengeli bir takım. Arkayı kapatıyorlar ve çabuk gelip, dönüyorlar. İstanbul’da büyüklere karşı böyle oynanır. Fenerbahçe kadrosuna ve imkanlarına rağmen 44 puan iyi bir puan. Ben Aykut Kocaman’a başarılı diyorum. Enteresan maçlar çevirdiler. Belki yine çevirirler. Ancak her maçı kazanmak kolay değil.

"Kimse laf cambazlığı yapmasın"

Kameni 3-0’ı engelledi. Fenerbahçe’deki seçim olayı tribüne tesir etmiş gibi görünüyor. Bu yeni değil. Ne zamandır var. Ali Koç – Aziz Yıldırım çekişmesi tribüne tesir etmiş. Tribün tavır koyuyor. Ne çıkar bilinmez. Civciv mi çıkar, kuş mu çıkar bilemem. Genel Kurul, Türkiye’deki Fenerbahçe değil. Hiçbir kulüpte öyle değil. Beşiktaş daha genel kapsamlı. Mesela; Galatasaray hiç öyle değil. Kimse laf cambazlığı yapmasın. Galatasaray daha katı. Fenerbahçe ikinci, Beşiktaş daha kapsamlı. Bana göre durum budur.

ERMAN TOROĞLU'NUN FENERBAHÇE - AKHİSAR MAÇI ANALİZİ İÇİN TIKLAYIN...

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen, günümüzde spor yazarı ve yorumculuğu yapan Rıdvan Dilmen, Ntv Spor'da Akhisarspor maçı hakkında konuştu. 

"Kadıköy'de ürkütücü bir atmosfer yoktu"

Son 3 maçtır gol yemeyen bir Akhisar takımı var. Bugün de hiç deplasman korkusu yaşamıyorlar. Zaten ürkütücü bir atmosfer de yok Kadıköy'de. Mesela Galatasaray taraftarı şampiyonluğa daha çok inanmış durumda.

"Mazereti yok"

Şu durumun mazereti yok. İç sahada ilk yarı 2-0. Aykut Kocaman ikinci yarıda muhtemelen sevmediği bir oyun tarzına dönecek. Ancak bu oyun tarzı taraftarın sevdiği oyun tarzı.

"Galibiyeti hak ettiler"

TRT Spor yorumcusu Mustafa Denizli, 3-2 biten Fenerbahçe - Akhisarspor maçını değerlendirdi.

Mustafa Denizli'nin sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Bu hafta oynanan maçlarda ligin altı ve üstü karıştı. Düşme potasındaki takımlar evinde kaybederken.  Fenerbahçe de kendi evinde kaybetti. Bu sonuçları kaç kişi tahmin edebilir? Kimse edemezdi herhalde. Yukarıdaki gruptan bir tanesi kopacak sanırım. Bu sonuçlar gerçekten sürpriz oldu. Özellikle Fenerbahçe maçı. Bu haftadaki sonuçlarla birlikte Fenerbahçe avantajını kullanamadı. 

"Akhisar akılcı oynadı"

Akhisar bu akşam müthiş mücadele örneği verdi. Akılcı savunma örneği yaptılar. Akhisar tekrar bir galibiyet serisi ortaya çıkardı; tam 4 maçta 12 puan aldılar. Akhisarspor aldığı bu galibiyet ile rahat bir nefes aldı artık  diyebiliriz.

Ekici vurgusu

Şener'in bugün sahada olmasını beklerdim ama Isla sahadaydı. Sanırım Aykut hoca Dirar ve Isla, dil olarak birbirleriyle iyi anlaştığı için Isla'ya görev verdi. Fenerbahçe'de, Giuliano oyunda hiç yoktu. İkinci yarı Giuliano ile Mehmet Ekici değişikliği bekliyordum. Mehmet Ekici kupa maçında Beşiktaş'a karşı olağanüstü bir maç sergilerken, bugün sahaya kilit isim olarak çıkacağını düşünüyordum.

MUSTAFA DENİZLİ'NİN FENERBAHÇE - AKHİSARSPOR MAÇIYLA İLGİLİ TÜM DEĞERLENDİRMELERİ İÇİN TIKLAYIN...

Bir dönem Türk futboluna damga vuran isimler Tugay Kerimoğlu, Oğuz Çetin ve Nihat Kahveci, Fenerbahçe  ile Akhisaspor arasında oynanan lig karşılaşmasını yorumladı.

Açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

"Muğdat perişan etti"

Teknik adam bunu söyleyemez biz rahat konuşuyoruz. Aykut hoca yeterince takımına güvenmiyor. Güveniyor olsa tek ön libero ile oynatsın orta sahada oyunun iki yönünü oynayabilecek Mehmet Ekici gibi Giuliano gibi oyuncularla oynayacaksın. Sorun orada başlıyor. Ama Aykut hocayı hayal kırıklığına uğratan en önemli sebep; dörtlü savunma oynuyorsun önüne iki tane fiziği iyi yaşını almış tecrübeli oyuncu koyuyorsun. Bugün Mehmet Topal - Souza bir kere de rakibe yakın oynayın top aldırtmayın. Ama rakip istediği topları aldı oynadı. Muğdat perişan etti ikisini. "

Nihat Kahveci'den eleştiriler...

"İlk yarının en net pozisyonuna Hasan Ali Kaldırım giriyorsa Fenerbahçe'nin ilk yarı performansını düşünün. Fenerbahçe'nin pozisyona giren oyuncuları sol bek ve stoper. Ön taraftakiler nerede? Valbuena nerede, Fernandao nerede, Giuliano nerede, Dirar nerede? Koskoca ilk yarı."

Tugay Kerimoğlu'ndan eleştiriler...

"Kendi sahanızda oynuyorsunuz Mehmet Topal ve Souza gibi ön libero ile başlıyorsunuz. Aykut hocanın burada çok fazla risk alması gereken yerde iki defansif orta saha ile başlaması ki bana göre sorun. Ne öne koşu, ne geriye koşu ne savunma yapabiliyor. Kendi sahanda iki ön libero ile oynadığın sürece kaybetmeye yükümlü oluyorsun. Çünkü kafanda hep ilk önce gol yememeyim planı var. Kendi sahanda oynuyorsun bunun avantajını nasıl ele geçireceksin?"

OĞUZ ÇETİN, NİHAT KAHVECİ VE TUGAY KERİMOĞLU'NUN FENERBAHÇE-AKHİSARSPOR MAÇI YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN...

Eski hakem ve Beyaz TV yorumcusu Ahmet Çakar, Fenerbahçe'nin 3-2 mağlup olduğu Akhisar mücadelesi sonrası çarpıcı yorumlar yaparken, Süper Lig'de geride kalan haftayı da değerlendirdi.

Sosyal medyadan paylaşım yaptı, kızdırdı

Futbol yorumcusu Ahmet Çakar, sosyal medya hesabından Fenerbahçe'nin Akhisarspor'a 3-2 yenildiği karşılaşmanın ardından çok konuşulan bir paylaşım yaptı.

Ünlü çizgi film Sylvester ve Tweety'den bir fotoğrafın altına "Mini mini bir kuştu, çok hoştu, Ramiz Köfte kıyma yaptı!" mesajını yazan Çakar'ın tweeti en çok etkileşim alanlar arasına girdi.

"Kocaman" eleştiriler

Aykut Kocaman, sen şaşırmışsın ve saçma sapan şeyler konuşuyorsun. Bu da sahaya ve oyuncularına yansıyor. Oynamayan bir oyuncunu Volkan Demirel'i taraftarların önüne atıp günah keçisi haline getirdin.

Koskoca Fenerbahçe teknik direktörü, taç hırsızlığından bahsediyorsun.  Sen artık 'Taç'sız Kral Aykut Kocaman'sın''

Son pozisyonda Babel'in penaltısını verse 3-2 mağlupsun, bu skorla 2-2 arasında büyük farklar var. 

AHMET ÇAKAR'IN 3-2 BİTEN FENERBAHÇE-AKHİSARSPOR MAÇI SONRASI YAPTIĞI DEĞERLENDİRMELER İÇİN TIKLAYIN...

Ünlü yorumcu Sinan Engin, Fenerbahçe - Teleset Mobilya Akhisarspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Sinan Engin, Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında konuştu.

İşte detaylar...

Fenerbahçe bugün kazanmayı çok istedi. Fakat Fenerbahçe bugün çok şanssızdı. Fenerbahçe tek kale top oynadı. Rakibini boğdu. Bu sözleri tüm samimiyetimle söylüyorum.

Her stadyumda bu görültü var. Bunlar mazeret değil. (Aykut Kocaman'ın Vodafone Park'la ilgili açıklamalarıyla ilgili olarak) Aykut Kocaman en büyük sorun; senin takımın kalitesiz. Sezon öncesi göndermek istediğin Aatif'tan bir şeyler bekliyorsun. 

Senin için hazırladığımız haberler