Fenerbahçe, Mesut Özil'in sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti

13.07.2022 - 17:00 | Son Güncellenme: 13.07.2022 - 17:29

Fenerbahçe, Konyaspor maçından sonra kadro dışı bırakılan Mesut Özil ile yollarını ayırdı. Kulüp, oyuncunun kontratını karşılıklı olarak feshetti. İşte detaylar.

Fenerbahçe, Mesut Özil'in sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Konyaspor maçında Teknik Direktör İsmail Kartal ile girdiği diyaloğun ardından kadro dışı bırakılan Mesut Özil ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı. Kulüp, dünya yıldızının sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

Resmen açıklandı

Fenerbahçe, Mesut Özil'in sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini şu ifadeler ile açıkladı: "Kulübümüz ile Mesut Özil arasındaki sözleşmenin, karşılıklı anlaşılarak sona erdirilmesi konusunda mutabakata varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunuyor; Mesut Özil’e kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz."

Transferi büyük ses getirdi

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de yaşadığı sorunlar nedeniyle kadroya alınmayan Mesut Özil, Ocak 2021'de Fenerbahçe'ye transfer olmak için yola çıktı. Sarı-Lacivertliler'e transferi büyük ses getiren dünyaca ünlü yıldız, Türkiye'ye geleceği sırada NTV Spor'a bağlanarak, açıklamalarda bulundu.

"Fenerbahçem’e geleceğim için çok mutluyum"

Yola çıkmadan önce konuşan Özil, “Fenerbahçem’e geleceğim için çok mutluyum. Fenerbahçeli olarak o formayı giymeyi Allah nasip etti. Allah’a şükürler olsun ki Fenerbahçe’deyim. Çok mutluyum, bir Fenerbahçeli olarak o formayı giymeyi Allah nasip etti. Gururla taşıyacağım Fenerbahçe formasını” açıklamasını yaptı.

Özil'i getiren uçağı binlerce kişi takip etti

Transferi sırasında tüm Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran ve büyük umutlar taşıyan Mesut Özil'i İstanbul'a getiren uçak binlerce kişi tarafından takip edildi. Uçuşlarla ilgili detaylı bilgiler veren flightradar24 sitesinde en çok takip edilen uçuş, 300 binden fazla kişiyle Mesut Özil'i Londra'dan İstanbul'a getiren KOC10 uçağının yolculuğu oldu.

Dünyanın en çok takip edilen 2. uçuşu

Mesut Özil'in transfer sürecinde yaşanan uçak yolculuğunu tam 312 bin kişi izledi. Bu istatistik, dünyada en çok takip edilen 2. uçuş olarak tarihe geçti. En fazla kişi tarafından takip edilen uçuş ise Rus siyasetçi Alexey Navalny'nin yaptığı Berlin-Moskova arası uçuşu oldu. Bu uçağı 491 bin kişi izledi.

Büyük umutlarla geldi ama...

Ocak 2021'de Sarı-Lacivertliler'e geldikten sonra takımla beraber çalışmalara başlayan Mesut Özil, Fenerbahçe forması ile beklenen etkiyi gösteremedi. Büyük umutlarla Türkiye'ye gelen Özil, taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Sarı-Lacivertli forma ile 36 maça çıkan 33 yaşındaki yıldız, 8 kez rakip fileleri havalandırırken, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

İsmail Kartal'la tartıştı, kadro dışı kaldı

İsmail Kartal ile girdiği tartışmanın ardından kadro dışı bırakılan Mesut Özil, istenmeyen şekilde takımdan gönderildi. Konyaspor maçının ilk yarısını 1-0 geride tamamlayan Sarı-Lacivertliler'de Teknik Direktör İsmail Kartal, Mesut Özil'in yerine Pelkas ile ikinci yarıya başladı. Bu durum karşısında rahatsızlık duyan Özil'in, Kartal ile girdiği diyalog Başkan Ali Koç'a gitti.

İlgini Çekebilir
Mesut Özil, resmen Başakşehir'de!
Habere Git

Ozan'la birlikte takımdan ayrıldı

Fenerbahçe yönetiminin verdiği kararla Mesut Özil ve Özil'i desteklediği belirtilen Ozan Tufan, Sarı-Lacivertli takımda kadro dışı bırakıldı. Kararın ardından geleceği merak konusu olan ikiliden Ozan Tufan, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship ekibi Hull City'e transfer oldu. Özil ise Fenerbahçe'yle sözleşmesini feshettikten sonra Başakşehir'e gitti.

Senin için hazırladığımız haberler