Fenerbahçe tarihe geçti!

28.10.2015 - 08:14 | Son Güncellenme: 28.10.2015 - 08:14

Basketbol Süper Ligi'nde önceki gün Konya'ya 75-74 yenilen Fenerbahçe'de tarihi bir gün yaşandı. Kanarya'da ilk kez hiçbir Türk oyuncu sayı atmadan maçı bitirdi

Fenerbahçe basketbol takımı tarihi bir gece yaşadı. Spor Toto Basketbol Ligi’nde Konyaspor karşısında 75-74 ile hiç beklenmedik bir yenilgi alan Fenerbahçe takımında Türkiye’de yetişmiş hiçbir oyuncu bir lig maçında sayı üretemedi. 

Sezonun ilk Euroleague maçında da Türk oyuncuların hiçbiri sayı atamamıştı. 1966 yılından bu yana en üst liglerde yer alan Sarı-Lacivertli ekibin tarihinde ilk kez bir lig maçında hiçbir Türkiye doğumlu oyuncu sayı üretemedi. Yeni yabancı kuralı nedeniyle Türk oyuncuların hem dakikaları, hem de sorumlulukları azaldı.

"Saygı göstermezsen..."
Fenerbahçe Coachu Obradoviç, özellikle son pozisyonda hata yapan Kaliniç’e çok kızarken, maç boyunca da bütün oyuncuları fırçaladı. Takımı gereken motivasyonda ve istekte görmediğini dile getiren tecrübeli coach, 
“Rakibe saygı göstermez, maçı ciddiye almazsanız bu sonuçlar olur. Daha sezonun başındayız. Oyun planımıza çok iyi konsantre olmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Fanatik

Senin için hazırladığımız haberler