Fenerbahçe'nin kapısından dönen Zahavi, PSV'de ikinci baharını yaşıyor

21.07.2021 - 23:15 | Son Güncellenme: 22.07.2021 - 00:40

Son dakika haberleri... Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'yle anılan İsrailli Eran Zahavi, PSV Eindhoven'daki performansıyla adından söz ettiriyor. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin kapısından dönen Zahavi, PSV'de ikinci baharını yaşıyor

AJANSSPOR - HABER

 

Bir önceki sezon, yaz transfer döneminde adı sık sık Fenerbahçe'yle anılan Eran Zahavi, bugün Galatasaray'a karşı maharetini gösterdi. Maçın ilk 30 dakikalık bölümünde 2 kez gol atan oyuncu, ikinci yarıya da asistle başladı. Maçın son dakikalarında bir kez daha sahneye çıkan tecrübeli forvet hat-trick yaptı. Galatasaray ağlarındaki 4 golde de Eran'ın doğrudan payı vardı. Zahavi, geçtiğimiz sezonki parmak ısırtan performansını yeni sezonun ilk maçında da sürdürdü. 

"500 bin beğeni alırsan..."

Geçtiğimiz yıl, sosyal medya hesabından milli takım fotoğrafını paylaşan Zahavi'ye bir hesap: "Fenerbahçe'ye gel" yorumunu düşmüştü. Zahavi de bu yoruma yanıt olarak: "500 bin beğeniye ulaşırsan olur" anlamında bir cevap verdi. Dakikalar içerisinde ilk yorumu atan kullanıcı binlerce etkileşim aldı. Ancak, Zahavi PSV'yle anlaştı.

"Teklif yapmaktan vazgeçtiler..."

Eran Zahavi'nin menajeri Ronen Katzav, Fenerbahçe'yle oyuncusu arasındaki görüşmelere ilişkin: "Eran Zahavi’nin şu an PSV ile 1 yıl daha sözleşmesi var o yüzden PSV’ye de saygı duymam gerekiyor, başka kulüpler hakkında konuşurken… Evet Fenerbahçe’den ilgi vardı, görüşmeler oldu. Bizim şirketimizin hem kendisine ait hem de beraber çalıştığı partnerlere karşı prensipleri var. Görüşmeler iyi devam ediyordu ancak son anda teklif yapmaktan vazgeçtiklerini bize ilettiler. Onlara da saygı duymak zorundayız. Arka tarafında ne yaşandı çok bilmiyorum. Onlara da başarılar diliyorum." diye konuşmuştu.

Eran Zahavi'nin istatistikleri

Geçtiğimiz yıl PSV Eindhoven'la 37 maça çıkan Eran Zahavi, 20 gol atarken 5 kez asist yaptı. 34 yaşındaki oyuncu, yeni sezonun ilk maçında Galatasaray'a karşı 2 gol atıp, 1 asistle yıldızlaştı.

"Galatasaray'ı yeneceğiz..."

Normal sezon biter bitmez İsrail Milli Takımı'yla kampa girdiğini belirten Eran Zahavi, Galatasaray maçına dair: "Galatasaray maçı için düşüncem çok net. Kazanmalıyız. Ve çok net söylüyorum, kazanacağız" yorumunda bulundu.

Opta verilerine göre; PSV kariyerindeki ilk hat-trick'i Galatasaray karşısında yapan Eran Zahavi'nin performansı:

  • Gol: 3
  • Asist: 1
  • Şut: 3/3
  • Şut pası: 3
  • RCS topla buluşma: 7

Maçın ardından açıklamalarda bulundu

Zahavi ise, maçın ardından yaptığı değerlendirmede de ''Sonuç güzel ama henüz kutlama yapmayacağız. Sadece turun ilk yarısını oynadık. İkinci yarısı İstanbul'da. Bugün tam anlamıyla bir takım ruhu ortaya koyduk'' ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler