Fenerbahçe ve Beşiktaş, Doğukan Sinik'i elinden böyle kaçırdı!

19.03.2022 - 00:09 | Son Güncellenme: 19.03.2022 - 19:50

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın transfer etmeyip elinden kaçırdığı Antalyapor'un genç oyuncusu Doğukan Sinik, A Mili Takıma davet edildi. İşte tüm detaylar...

AJANSSPOR HABER


A Millî Takımımızın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off karşılaşmalarında mücadele edecek aday kadrosu açıklanırken, 3 futbolcuya ilk kez davet geldi. Adana Demirspor'dan Yunus Akgün, Kasımpaşa'dan da Umut Bozok ile birlikte ilk kez milli olmak için şans bekleyecek Doğukan Sinik'in, şu an formasını giydiği Antalyaspor'a transfer hikayesi oldukça ilginç. Hasan Akıncıoğlu başkanlığı döneminde Minik Kramponlar adı altına yapılan tarama çalışmaları kapsamında Antalyaspor alt yapısına kazandırılan Doğukan Sinik için dönemin İkinci Başkanı Ali Yılmaz ve Futbol Direktörü Sedat Karabük büyük uğraş gösterdiler.

Fenerbahçe'ye gidiyordu

 


Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Yusuf Şimşek'in sahibi olduğu Şimşekspor'un alt yapısından yetişen Doğukan Sinik, Sarı-Lacivertlilere transfer olmaya hazırlanırken, Ali Yılmaz ve Sedat Karabük'ün devreye girmesiyle yönünü Antalyaspor'a çevirdi.


Şimşekspor, Fenerbahçe ile transfer konusunda anlaşma sağlarken, dönemin Futbol Direktörü Sedat Karabük, Antalyaspor A.Ş. İkinci Başkanı ve Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz'dan destek istedi. Ali Yılmaz, Konyaaltı bölgesinde faaliyet gösteren Şimşekspor'un sahibi, Yusuf Şimşek'in ikna edilmesi için o dönem Konyaaltı Belediyesi, şu an ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten yardım istedikten sonra bonservis sorunu çözüldü. Yapılan anlaşmaların ardından Doğukan Sinik, 13 yaşında Antalyaspor'un kapısından içeri girdi.

Köfte arabası aldı


Ali Yılmaz, sadece Doğukan Sinik'in transferini bitirmekle kalmazken, şu an Antalyaspor forması giyen Bünyamin Balcı gibi Minik Kramponlar Projesi'nden çıkan pek çok futbolcuyla Antalyaspor Vakfı olarak burs bağladı. Ayrıca Doğukan Sinik'in babasına da kendi cebinden köfte arabası alarak ticaret yapmasını sağladı.

30 bin TL ödendi


Şimşekspor ile ilk olarak amatör yetiştirme bedeli konusunda 2011 yılında anlaşma sağlayan Antalyaspor, futbolcunun profesyonel sözleşmeye imza attığı 2017 yılında ise profesyonel yetiştirme bedeli için ödemeler Ali Yılmaz tarafından yapıldı. Tesadüf olarak 2017 yılında Antalyaspor'un Teknik Direktörlüğü Yusuf Şimşek yapıyordu ve Ali Yılmaz, Şimşekspor'a 30 bin TL'lik ödeme yaparak Doğukan Sinik'in Antalyaspor'a profesyonel imza atması için tüm prosüdürleri tamamlanmasını sağladı.

''Beşiktaş yetiştirme bedelini yatırdı''

2011 yılında Antalyaspor'a kazandırılan Doğukan Sinik ise 7 yıl sonra katıldığı bir televizyon programında Beşiktaş ve Fenerbahçe ile antrenmanlara çıktığını ve transferinin bitme aşamasında Ali Yılmaz ve Sedat Karabük'ün devreye girmesiyle Antalyaspor'a imza attığını açıklamıştı. Katıldığı Kale Çizgisi programında konuşan Doğukan Sinik şu ifadelere yer vermişti:


Fenerbahçe ve Beşiktaş, beni transfer etmek istiyordu. Babamla Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'ne gittik. Orada 1 hafta antrenman yaptım. Sonra Eyüpspor ile hazırlık maçında oynadım. Maç bittikten sonra Beşiktaş'ın Nevzat Demir Tesisleri'ne gittim. Orada da 1 hafta antrenman yaptım. Beşiktaş, beni transfer etmek için kulübüm Şimşekspor'a 25 bin TL yetiştirme bedeli ödedi. Sonra Antalyaspor adına Sedat Karabük ve Ali Yılmaz devreye girdi. Ali Yılmaz ve Sedat Karabük devreye girince ne Fenerbahçe ne de Beşiktaş kaldı... Bugün Antalyaspor'daysam; Ali Yılmaz, Sedat Karabük ve Sadi Sincanlıoğlu'nun sayesindedir."

Trabzonspor'u 7-0 yendikleri maçla kariyeri başladı

Antalyaspor A Takımı ile ilk maçına Trabzonspor'un 7-0 mağlup edildiği karşılaşmada çıkan Doğukan Sinik, bugüne kadar 115 kez Akdeniz ekibinin formasını sırtına geçirdi. 4 gol ve 10 asiste imza koyan 23 yaşındaki futbolcu, bir dönem Ümit Milli Takım kaptanlığını da yaptı. Ümit Milli Takım ile 8 maça çıkan genç yetenek, 8 maçta 1 kez gol sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler