Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa için Suudi Arabistan'ı istemiyor!

05.11.2023 - 15:02 | Son Güncellenme: 05.11.2023 - 15:17

Son dakika | Süper Kupa finali oynayacak olan Fenerbahçe ve Galatasaray, organizasyonun Suudi Arabistan'da düzenlenmesini istemiyor. İşte detaylar...

Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa için Suudi Arabistan'ı istemiyor!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldıran Fenerbahçe, bu sezon Süper Kupa'da mücadele edecek. Suudi Arabistan, Süper Kupa finali için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) teklifte bulundu. TFF ise kulüplerle birlikte bu konuyu görüştü ve nihai kararın maçın Suudi Arabistan'da oynanması yönünde olduğunu duyurdu. Finali oynayacak iki dev kulübün yöneticileri, Süper Kupa'yı Suudi Arabistan'da oynamak istemediklerini açıkladı.

TFF maçın yerini ve tarihini açıkladı

TFF'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı kulüplerimizin bilgisi dahilinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

"Kupa, Atatürk ilke ve devrimlerine aykırı bir ülkede oynanıyor"

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı'nda Uğur Dündar, "TFF Süper Kupa, Atatürk ilke ve devrimlerine aykırı bir ülkede oynanıyor. Konuyla ilgili bir önerge var" dedi ve Süper Kupa'nın Samsun veya Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynannamısı yönündeki önergeyi oylamaya sundu.

İlgini Çekebilir
Kızılhan'dan Timur'a gönderme: "Ellerinde kayıt vardı, herhalde silindi"
Habere Git

Arabistan'da oynanmaması yönündeki önerge kabul edildi

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyeleri, Süper Kupa finalinin Arabistan'da oynanmaması yönündeki önergeyi oy birliğiyle kabul etti. Divan Kurulu, Süper Kupa maçının Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması yönünde tavsiye kararı aldı. 

"Federasyon bu yapyanlıştan hemen dönsün"

Daha önce Galatasaray'da da Süper Kupa'nın Arabistan'da oynanmaması yönünde bir karar gündem olmuştu. Sarı-Kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, "Süper Kupa yurt dışında oynanacak en iddialı şey ama ben Süper Kupa'nın bu yıl Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemiyorum. 30 milyon taraftarın görüşü de bu. Eminim ki Fenerbahçe taraftarının da isteği bu" dedi.

Öztürk, "Karar verilmiş bir şey değil. Federasyon bu yapyanlıştan hemen dönsün. Ankara'da mı, Erzurum'da mı, Samsun'da mı, Kadıköy'de Fenerbahçe'nin stadyumunda mı oynarız, her yere varız. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynayalım. İki tarafın da seyircisi gelsin" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler