Fenerbahçe'de forvet için hedef Bolasie!

16.06.2018 - 10:37 | Son Güncellenme: 16.06.2018 - 13:37

Fenerbahçe'de forvet transferi için girişimler hız kazandı.

Fenerbahçe'de forvet için hedef Bolasie!
Bir taraftan teknik direktörü belirlemek için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe yönetimi diğer yandan da yapılacak takviyeler için uğraşıyor.
Bu doğrultuda uzun bir liste oluşturan sarı-lacivertlilerin gündemindeki isimlerden birinin de Everton'da forma giyen Yannick Bolasie olduğu öğrenildi.
29 yaşındaki kanat forvetin şartları konusunda sportif direktör Damien Comolli'nin bizzat uğraştığı kaydedilirken, oyuncunun menajeri John Sorzano ile temas kurulduğu bildirildi. Comolli'nin görüşmede "Yannick Everton'da yedek kalabilir ama Fenerbahçe'de yıldız olur" sözleriyle transferi bitirmek istediği vurgulandı.

BİRKAÇ GÜN SÜRE İSTEDİ

Gelen haberlere göre 1 saate yakın süren toplantının ardından Yannick Bolasie cephesinin masadan olumlu kalktığı ve birkaç gün içinde kararı bildirecekleri belirtildi.

Demokratik Kongolu futbolcunun teklifi kabul etmesi halinde sarı-lacivertli kulüp, hemen Everton'ın kapısını çalacak ve kiralama şartları görüşülecek.
Başkan Ali Koç geçtiğimiz gün Damien Comolli'nin imza töreninde yaptığı açıklamada kulübün mali yapısı gereği transferleri daha çok kiralama yoluyla yapacaklarını dile getirmişti.

29 MİLYON EUROYA GİTTİ

İngiliz alt lig takımlarından Rushden & Diamonds'un altyapısından yetişen Bolasie 19 yaşında kısa bir süre Malta'da oynadıktan sonra yeniden İngilltere'ye döndü ve 2012'ye kadar alt liglerde oynadı. Kongo asıllı futbolcu 2012'de Crystal Palace'a transfer oldu.

Burada 4 sezon geçiren Bolasie, Premier Lig'de kendisini kanıtladı ve etkiliyici performanslar gösterdi. Ardından Everton Bolasie'yi yaklaşık 29 milyon euro karşılığında transfer etti. Everton'da 2. sezonunu geçiren Bolasie yaşadığı sakatlıklar nedeniyle verimli olamadı.
İlk sezonunda 13 maçta oynayan tecrübeli futbolcu geçtiğimiz sezon da 16 maçta oynayabildi ve bir gol attı. Bolasie'nin Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı'nda ise 32 maçta 8 golü var. Oyuncunun şu anki piyasa değeri 18 milyon euro civarında.

OYUN STİLİ

Hızlı yapısı ve iki ayağını da etkili kullanması nedeniyle durdurması zor bir isim olan Bolasie, hücumun iki kanadı ve forvet bölgesinde de görev yapabiliyor.

Sürpriz şutlarla rakip kaleleri yoklamayı seven 1.85 boyundaki futbolcu, oyun kurma ve tiki taka pas oyununda ise biraz eksik olsa da gol pası verme konusunda uzman.

ARTILARI

Çok hızlı Şutları güçlü Top kontrolü çok iyi Kolay kolay yorulmuyor İki ayağını da iyi kullanıyor

EKSİLERİ

Bitiricilği zayıf Duran toplarda çok etkisiz Defansif yönü yetersiz kalıyor

3 KEZ KİRALANDI

Bolasie kariyerinde şimdiye kadar 3 takımda kiralık oynadı. 2008-09'da Plymouth Argyle'de oynadığı dönemde Rushden'e giden oyuncu, aynı sezonun devre arasında da Barnet'e gönderildi. 2009-10'da bir kez daha aynı takıma gönderildi. (Fotomaç)

Senin için hazırladığımız haberler