Corintihans Vitor Pereira'nın sözleşmesini uzatmak istiyor

21.10.2022 - 14:30 | Son Güncellenme: 21.10.2022 - 15:58

Corintihans, teknik direktör Vitor Pereira'nın sözleşmesini uzatmak istiyor. Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Corintihans'ta kalacak mı? Detaylar...

Corintihans Vitor Pereira'nın sözleşmesini uzatmak istiyor

2021/2022 sezonunun başında Fenerbahçe'yi çalıştıran Vitor Pereira, Corintihans'da kral oldu. Fenerbahçe'deki görevi bitmeden önce taraftarlar ve basın mensupları tarafından adeta istenmeyen adam ilan edilen Portekizli teknik direktörün çalıştırdığı Corintihans, Vitor Pereira ile sözleşme uzatmak istiyor.

Corintihans'ın kralı

Geçtiğimiz sezonun ilk 17 haftasında Fenerbahçe'yi çalıştıran ve alınan başarısız sonuçlar sonrası sarı lacivertli ekiple yollarını ayıran Vitor Pereira, 23 Şubat 2022'de Brezilya Serie A ekibi Corintihans ile yıl sonuna kadar sözleşme imzalamıştı. Tecrübeli çalıştırıcı, Güney Amerika ekibinin başında çıktığı 56 maçta maç başına 1.64 puan ortalaması yakaladı. Pereira, ayrıca sezon başında ilk 8'in dışında kalması beklenen Corintihans'ı 5. sıraya getirdi ve ayrıca takıma Brezilya Kupası'nda final oynattı.

İlgini Çekebilir
Brezilya'da Vitor Pereira rüzgarı!
Habere Git

Corintihans Başkanı: Kalmasını istiyoruz

31 Aralık 2022'de Corintihans ile sözleşmesi biten Vitor Pereira'nın Brezilya'da kalıp kalmayacağı konusu ise merak konusu. Corintihans Başkanı Duilio Montero Alves yaptığı açıklamada Portekizli çalıştırıcı hakkında şu sözleri kaydetti: " Corintihans, Vitor'un kalmasını istiyor. O da bunu biliyor. Oturup onunla konuşacağız fakat acele etmeden."

Pereira kararsız

Goal.com'un haberine göre Corintihans ile başarılı bir sezon geçiren Vitor Pereira, Brezilya ekibi ile yola devam edip etmeme konusunda ise kararsızlık yaşıyor. Pereira'nın ailesi tecrübeli çalıştırıcının kayınvalidesinin ülkesinden ayrılamamasını gerektiren hastalığı sebebiyle Portekiz'de bulunuyor. Eski Fenerbahçeli teknik direktör Brezilya ekibinde kalması halinde ailesiyle yıl içinde çok az zaman geçirecek. Bu durum sebebiyle Vitor Pereira karar vermekte zorlanıyor.

"Corintihans'ı gerçekten seviyorum."

Vitor Pereira, geleceği hakkında kendisine sorulan soruya ise şu şekilde yanıt verdi: " Corintihans'ı gerçekten seviyorum. Burası, en başından beri insanların ruhuyla, hisleriyle özdeşleştiğim bir kulüp. Geleceğim hakkında ise burada konuşmayacağım. Başkan Duilio ile konuşacağım ve kararımı benim ağzımdan değil onun ağzından duyacaksınız. Yaptığımız işte sadece bugünü değil geleceği de düşünmek gerekiyor. Corintihans'ın sağlam bir temeli olduğunu düşünüyorum ve gelecekte benimle veya bensiz çok başarılı olacaklarına eminim."

Avrupa iddiaları da var

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörünün peşinde olan tek kulüp ise Corintihans değil. İddialara göre Bruno Large ile yollarını ayıran Premier Lig ekibi Wolverhampton, Vitor Pereira'yı teknik direktörlük görevine getirmek istiyor. 

Brezilya Kupası'nı penaltılarla kaybetti

Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Corintihans, bu sezon Brezilya Kupası'nda finale çıkarak tüm ülkeyi şoka uğratmıştı. Rakiplerine göre nispeten daha zayıf bir kadrosu bulunan Corintihans'ı kupanın sonuna kadar getiren Vitor Pereira, taraftarların sevgilisi haline gelmişti. Finalde Flamengo ile karşılaşan Corintihans, kendi evindeki maçta rakibiyle 0-0 berabere kalmıştı. Finalin Corintihans için deplasman ayağı olan ikinci maçta da mücadele 1-1 sonuçlanmış ve penaltılarda Flamengo rakibi 6-5 yenerek kupanın sahibi olmuştu.

Fenerbahçe'de iki kere çalıştı

Brezilya'da Corintihans taraftarlarının sevgilisi Vitor Pereira, ülkemizde iki kere Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı. 2014/2015 sezonunun başında ilk kez Fenerbahçe'nin başına geçen Portekizli teknik direktör, Van Persie ve Nani gibi flaş transferlerin yer aldığı kadroyla ligi Beşiktaş'ın arkasında 2. sırada tamamlamıştı. 2015/2016 sezonunun başındaki UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu kapsamında oynanan Shakhtar Donetsk maçlarında sarı lacivertli takımın başında bulunan Pereira, Fenerbahçe'nin rakibine elenmesi sonucunda görevinden ayrılmıştı.

İkinci Fenerbahçe macerası iyi başladı, kötü bitti

Geçtiğimiz sezonun başında tekrar Fenerbahçe'nin başına geçen Vitor Pereira, ikinci İstanbul macerasına adeta rüya gibi başlamıştı. Kim Min Jae, Miguel Crespo gibi başarılı transferlere imza atan Portekizli çalıştırıcı, lige de galibiyet serisiyle başlamıştı. Fakat ligin 6. haftasındaki 3-1'lik Trabzonspor mağlubiyetinin ardından sarı lacivertli ekip için rüzgar tersine dönmüştü. Maçın ardından Fenerbahçe'de ritim bozulmuş ve alınan kötü sonuçların ardından 17. hafta itibarıyla Vitor Pereira ile yollar ayrılmıştı.

İlgini Çekebilir
'Yarım kalan hikaye' yine yarım kaldı
Habere Git

Premier Lig'in kapısından dönmüştü

Geçtiğimiz sezon teknik direktör Rafael Benitez yönetiminde lige başlayan Everton, alınan başarısız sonuçların ardından İspanyol çalıştırıcıyla yollarını ayırmıştı. Merseyside ekibi teknik direktörlük görevi için Fenerbahçe'den ayrılan Vitor Pereira ile anlaşmıştı. Fakat Maviler lakaplı kulübün taraftarları Portekizli çalıştırıcının göreve gelmesini istememiş ve yönetime protestolarda bulunmuştu. Bunun üzerine Everton, Vitor Pereira ile sözleşme imzalamaktan vazgeçmiş ve Frank Lampard'ı teknik direktörlük görevine getirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler