Milli maçta sakatlanan Fenerbahçe Beko'lu Raul Neto sahalara ne zaman dönecek?

26.08.2023 - 22:03 | Son Güncellenme: 26.08.2023 - 22:24

Fenerbahçe Beko'nun yeni transfer Raul Neto, Dünya Kupası'nda Brezilya forması ile sakatlanarak sedye ile sahadan ayrılmıştı. 31 yaşındaki oyun kurucunun sahalara ne zaman döneceği büyük merak konusu oldu.

Milli maçta sakatlanan Fenerbahçe Beko'lu Raul Neto sahalara ne zaman dönecek?

Burak ALACA-AJANSSPOR

Fenerbahçe Beko'da günün şoku FIBA 2023 Dünya Kupası'nda oynanan Brezilya-İran maçında yaşandı. Sarı-Lacivertliler'in yaz aylarında kadrosuna kattığı Brezilyalı oyun kurucu Raul Net karşılaşmanın 3. çeyreğinde sakatlanarak sahadan sedye ile ayrıldı. 31 yaşındaki oyuncunun parkelere ne zaman döneceğine dair ise net bir açıklama gelmedi.

Brezilya Federasyonu sakatlığı duyurdu

Brezilya Basketbol Federasyonu sedye ile sahadan ayrılan Raul Neto'nun sağ diz patellar tendonun koptuğunu ve turnuvanın geri kalanında forma giyemeyeceğini duyurdu.

Fenerbahçeli yıldız ameliyat masasına yatacak

Sağ diz patellar tendonu kopan deneyimli oyuncu bir ameliyat geçirecek. İnsan vücudunda tendon yapısının kasa nazaran daha geç kanlanma ve iyileşme sürecinin uzun olması durumundan ötürü ise Raul Neto'nun ameliyatın ardından bireysel antrenmanlara başlaması en az 3 ayı bulacak.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de oyun kurucu bilmecesi
Habere Git

Raul Neto ne zaman sahalara dönecek?

Ameliyat üzerinden mininum 3 ay geçtikten sonra antrenmanlara başlayabilecek 1.85'lik oyun kurucunun, forma giyecek düzeye gelmesi ise bunun üzerine en az 1-2 ay daha sürecek. 

Formuna kavuşması 9 ay

Ameliyat sonrası 4-6 ay içerisinde forma giyebilecek duruma gelecek Raul Neto'nun maç temposu ve bireysel form olarak ise tam anlamı ile ideal seviyeye gelmesinin 8-9 ay civarında sürmesi bekleniyor.

Sarı-Lacivertliler'e 1+1 yıllık imza atmıştı

8 yıllık NBA kariyerinde son olarak Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers forması giyen Raul Neto geçtiğimiz ay Fenerbahçe Beko ile 1+1 yıllık bir sözleşmeye imzasını atmıştı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin yeni transferi sakatlandı! İşte son durumu | VİDEO
Habere Git

İlte Neto'nun sakatlandığı an:

Senin için hazırladığımız haberler