Fenerbahçe'de Valbuena krizi! Başakşehir maçından sonra...

16.02.2018 - 09:39 | Son Güncellenme: 16.02.2018 - 09:39

Fenerbahçe'de Valbuena krizi! Başakşehir maçından sonra...

Fenerbahçe'de Valbuena krizi yaşandı !

Fransız yıldızı Başakşehir maçında forma giyemeyince büyük hayal kırıklığı yaşadı, soyunma odasından erken ayrıldı.

Skorer'de yer alan habere göre; Fenerbahçe, Medipol Başakşehir galibiyetiyle zirveye ortak oldu. Daha da önemlisi bu maçta oynadığı üstün futbolla özgüven kazanıp rakiplerine gözdağı verdi.

Mevcut tabloda tek sıkıntı ise Mathieu Valbuena olarak gözüküyor. Sürekli oynamak isteyen ancak bir türlü teknik heyetin istediklerini yapamayan Fransız futbolcu son maçta süre alamamıştı.

İlk kez böyle bir durum ile karşı karşıya gelenValbuena maç sonu pek mutlu değildi. Soyunma odasından ilk ayrılan isim olan Valbuena, karşılaşmanın ardından imza taleplerini de geri çevirdi.

Hatta maç sonu tüm takım soyunma odasında galibiyet fotoğrafı çektirmek istedi. Ancak Fransız futbolcu fotoğrafa girme konusunda pek istekli davranmadı. Devamında da fotoğraf çekilmedi.

Teknik direktör Aykut Kocaman, Fransız futbolcuyu daha çok hamle oyuncusu olarak düşünüyor. Başakşehir maçında skor 0-0 devam etseydi Valbuena hamlesi gelecekti.

Önce 1-0 ardından da 2-0 olması sebebiyle tecrübeli futbolcu oyuna dahil edilmedi. Çünkü sahaya sürülse ve bireysel olarak oynamaya başlasa kaybedeceği toplar tehlike yaratabilirdi. Bu nedenle 3. gol gelmediği için riske girilmedi.

Teknik heyet, Fransız futbolcuyu Alanyaspor maçında oynatmayı düşünüyor. Rakibin kapanacak olması nedeniyle Valbuena’nın bireysel yetenekler ile kilidi açma ihtimali söz konusu... Ancak Valbuena’nın iç sahada oynamasının diğer bir sebebi taraftar tepkisi.

Futbolcular, taraftarın oyun içindeki protestosu ve tribünlerdeki uğultudan çok rahatsız. Bu da performansları etkiliyor.

Özellikle Valbuena oyunda olmadığı zaman takım gerideyse bu tepki daha da büyük oluyor Bu nedenle Valbuena’nın sahada olması bu olası tepkilerin önüne geçiyor.

Valbuena’nın iç sahada oynamasıyla bir anlamda futbolcu bu tepkilerin önlenmesinde kalkan görevi görüyor.

Ayrıca bu hafta da oynamaması durumunda Valbuena’nın moralinin tamamen dibe vuracağını düşünen teknik heyetin, oyuncuyu kaybetmemek adına ilk 11’de sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi.

Kocaman - Valbuena polemiğine son nokta!

Samsunspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın 'Fenerbahçe, Aykut Kocaman'la hedefe ulaşabilir mi? Valbuena konusunda çok eleştirildi. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?' sorusuna ise, "Aykut Kocaman'la görüştük. Fakat görüşmelerimizde futbolla ilgili çok fazla detaylara girmiyoruz. Aykut Hoca'nın bir sistemi var. Bu sisteme uyan oyuncu maçta oynar. Takım performansına önem veren bir anlayışı var. Fererbahçe'de takımı da her hafta üstüne koyarak gidiyor. Başahşehir karşılaşmasında muazzam oynadılar. Şu anda Beşiktaş maçı onlar için çok önemli. Fikstür açısından da avantajları var. Fenerbahçe şampiyonluğun en güçlü adayı" cevabını verdi.

Engin İpekoğlu'nun açıklamalarının tamamını okumak için tıklayın

Rıdvan Dilmen'den Valbuena yorumu

Öte yandan spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, sarı-lacivertli takımda ilk 11'de oynamadığı sorgulanan Valbuena ile ilgili tespitlerini paylaştı. 

"Kolay olmadı"

Öncelikle Medipol Başakşehir maçının Fenerbahçe adına kolay olmadığını anlatan Dilmen, "Kolay olsa 121 kilometre koşmazlardı. Kolay olsa Aatif 13 küsur kilometre koşmazdı... Taktiksel ve fiziksel bu kadar yorgunluk yaşanmazdı" yorumunu yaptı.

"Valbuena - Aykut krizi manşetlere taşınacaktı"

Ünlü futbol adamı, Medipol Başakşehir maçının kaybedilmesi durumunda yaşanabilecekler hakkında da fikrini beyan etti. Dilmen, "Ama bir gerçek var ki maç kaybedilseydi Valbuena'nın şu güne kadar geçmeyen 'V' harfi maçtan sonra bütün sayfalarda Valbuena- Aykut krizi olarak manşetlere taşınacaktı" yorumunda bulundu.

"Başakşehir maçı dönüm noktasıydı"

Dilmen, alınacak kötü mağlubiyetin ardından krizler üretileceğini savundu. Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Dilmen, "O yüzden Başakşehir maçı Fenerbahçe ve Aykut hoca için dönüm maçıydı" ifadelerini kullandı.

Kadıköy'deki maçlara gösterilen ilgi

Hıncal Uluç Valbuena hakkında görüş bildirdi

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç da Valbuena hakkındaki görüşlerini dile getirdi ve "Her büyük takımın bir boş, serbest oyuncuya tahammülü vardır, kaldırır" dedi.

Valbuena'ya Kocaman uyarı

Öte yandan Aykut Kocaman, yaptığı top kayıpları ile dikkat çeken Valbuena'yı uyardı.

Kocaman-Valbuena görüşmesi

Tecrübeli teknik adam, öğrencisiyle özel bir görüşme yaptı. 52 yaşındaki çalıştırıcı, Valbuena için özel hazırlattığı videoyu oyuncusuna izletti. Videoda, Fransız futbolcunun kaptırdığı toplar sonrası Fenerbahçe’nin yediği ataklar ve yaşadığı tehlikeler yer aldı. 

Aykut Kocaman, görüntüleri izlettiği Valbuena’ya, “Gördüğün gibi yaptığın basit hatalar, bize zor anlar yaşatıyor" dedi.

Fenerbahçe'de Valbuena krizi, Rıdvan Dilmen'den Valbuena yorumu, Engin İpekoğlu'ndan Kocaman - Valbuena krizi hakkında konuştu, Hıncal Uluç Valbuena hakkında görüş bildirdi, Aykut Kocaman - Valbuena arasında yaşanan konuşma ortaya çıktı. 

Bu haberlerin tamamı burada ...

Senin için hazırladığımız haberler