Fenerbahçe'de zayıf halka! Çanlar o isim için çalıyor

05.09.2021 - 13:38 | Son Güncellenme: 05.09.2021 - 22:39

Fenerbahçe transfer döneminin son günlerinde atağa kalkarken, takımdan ayrılması en muhtemel isim ise belli oldu: Jose Sosa. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe'de zayıf halka! Çanlar o isim için çalıyor

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Başkan Ali Koç'un dediği gibi transfer döneminin sonunda atağa kalkan Fenerbahçe, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak GD Estoril Praia Kulübü’nden Portekizli futbolcu Miguel Crespo'yu transfer eden sarı lacivertlilerin başka bir transfer yapmaması ihtimal dahilinde.  Ancak 3 Eylül'de Fenerbahçe "Vitor Pereira'nın istekleri doğrultusunda en az bir ve yüksek olasılıkla birden fazla pozisyon için de transfer çalışmalarını sürdürmektedir" açıklamasını yaptı.

Sol kanada takviye

Bu açıklama Crespo'dan sonra en az bir oyuncunun daha transfer edileceği anlamına geliyor.  Fenerbahçe'de şu an için en önemli sorun olarak sol kanat gözüküyor. O bölgede görev yapan Ferdi Kadıoğlu, Avrupa Ligi play-off'unda HJK Helsinki ve Süper Lig'de Altay karşılaşmasında son derece başarılı bir oyun ortaya koydu. İzmir'de bir gol atıp bir de asist yapan Ferdi'nin alternatifi olarak ise Çek futbolcu Filip Novak. Ancak Novak sakatlığı yüzünden takımda sadece ligin ilk maçı olan Adana Demirspor karşılaşmasında forma giydi. Sarı lacivertlilerin bu bölgeye takviye yapmak için çalışmaları sürdürdüğü biliniyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de 'kale' alarmı... Aynı senaryo mu?
Habere Git

Şu an 15 yabancı futbolcu var

Ancak Fenerbahçe'nin transfer konusunda önünde önemli bir engel var. Sarı lacivertlilerin kadrosunda şu an 15 yabancı futbolcu bulunuyor. Bu isimler şöyle:

  • Defans: Kim Min-Jae, Attila Szalai, Marcel Tisserand, Filip Novak, Steven Caulker.
  • Orta saha: Dimitris Pelkas, Luiz Gustavo, Jose Sosa, Miha Zajc, Max Meyer, Miguel Crespo.
  • Forvet ve kanat: Enner Valencia, Bright Samuel-Osayi, Diego Rossi, Mergim Berisha.

Caulker gidiyor

Kadroda bulunan isimlerden sezon başında transfer edilen Steven Caulker'ın gitmesi an meselesi. Oyuncuyu Yukatel Kayserispor ve Gaziantep FK istedi. Caulker'ın ise hocası Erol Bulut faktörü nedeniyle Gaziantep'e transfer olması bekleniyor.

11 yabancının kadrodaki yeri garanti

Burada ortaya şu sorun çıkıyor. Fenerbahçe, 3-4-3'te dörtlünün kanadına oynayacak yabancı bir futbolcu transfer etmek isterse kimi elden çıkaracak? Sarı lacivertlilerde Kim, Tisserand, Szalai, Pelkas, Gustavo, Valencia, Samuel-Osayi ve yeni transferler Meyer, Crespo, Rossi ve Berisha'nın yeri garanti gibi. Geriye 3 isim kalıyor.

Novak'ı sol stoper pozisyonu kurtarıyor

Bunlardan Filip Novak, hem sol stoper hem de sol kanatta oynaması nedeniyle alternatif oyuncu olarak kadroda tutulmak isteniyor. Bu da gözleri diğer iki isme yani Miha Zajc ve Jose Sosa'ya çeviriyor.

Zayıf halka Jose Sosa

Fenerbahçe'de orta sahada bir çok alternatif bulunuyor. Miha Zajc'ın satışına teknik direktör Pereira olumlu bakmıyor. Ancak çok iyi bir teklif gelirse Sloven futbolcunun elden çıkarabileceği düşünülüyor. Orta sahada yollar ayrılabilecek ikinci oyuncu ise Jose Sosa. Yönetim, Arjantinli oyuncunun maaş yükünün çok olması ve yaşı nedeniyle takımdan gönderilmesine sıcak bakıyor. Sosa'nın kariyerinin sonunda ülkesinde forma giymek istemesi transferin olabilirliğini arttırıyor. Arjantin'de transfer döneminin 26 Eylül'de bitmesi de Sosa'nın ayrılması konusunu kolaylaştırıyor.

Yerli transfer olabilir mi?

Fenerbahçe'nin başka bir alternatifi ise yabancı yerine yerli bir futbolcuyu kadroya katmak. Ama gerek yurt içinde gerek yurt dışında yerli oyuncuların maliyetinin yüksek olması bu opsiyonu kısıtlıyor. Sonuç olarak Türkiye'de transfer döneminin bitmesine günler kala Fenerbahçe, bir yabancıya veda edecekmiş gibi gözüküyor.

Senin için hazırladığımız haberler