Fenerbahçe'den Galatasaray'a ağır itham: Şantaj, oyuncu ayartma...

17.02.2021 - 14:13 | Son Güncellenme: 17.02.2021 - 14:28

Fenerbahçe haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu'ndan Galatasaray'a Vedat Muriç, Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci göndermesi.. Sipahioğlu, "Vedat Muriç, Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci için "Bu iki isim bizim oyuncumuz, diğeri eski oyuncumuz. Burada iki tane yanlış konu var. Galatasaray asbaşkanı Fenerbahçeli oyuncuların Galatasaraylı oldukları yalanı" dedi. İşte detaylar...

Fenerbahçe'den Galatasaray'a ağır itham: Şantaj, oyuncu ayartma...

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu,  FB TV'de yaptığı açıklamada Galatasaray'ın transfer politikası hakkında ağır ithamlarda bulundu. Sarı lacivertlilere imza atan Vedat Muriç, Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci hakkında açıklamalar yapan Sipahioğlu, Galatasaraylı yöneticiler için şantaj ve oyuncu ayartma suçlamasında bulundu.

"Bu iki isim bizim oyuncumuz"

Sipahioğlu,  Vedat Muriç, Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci için "Bu iki isim bizim oyuncumuz, diğeri eski oyuncumuz. Burada iki tane yanlış konu var. Galatasaray asbaşkanı Fenerbahçeli oyuncuların Galatasaraylı oldukları yalanı" dedi.

"Yine maalesef şantaj içerikli söylemler"

Galatasaray 2 Başkanı Abdürrahim Albayrak'ın "Bende ne fotoğraflar var ama paylaşmıyorum, kimseye de vermedim. Mert Hakan Yandaş'ın, hatta ofisimde gece 02.00'de boynuma sarılıp ağlayıp giden Vedat Muriç'in..." sözlerini hatırlatan Fenerbahçe yöneticisi şöyle konuştu:

"Burada bir şantaj var. "Elimde birçok oyuncunun fotoğrafı var ama kimseye vermedim" diyor. İki sene önce VAR kayıtları elimizde dedi. Kimse de bunu sorgulamadı. Savcılarımız harekete geçmedi. Çok ciddi bir ithamdı. Yalanlanmayan bu manşetlerde iki konu var. Birincisi Fenerbahçeli oyuncular hakkında söylemler. Yine maalesef şantaj içerikli söylemler."

"Galatasaray yönetimi yurt içindeki transferlerde usulsüzlük yapıyor"

Sipahioğlu, galatasaray yönetimini yurt içindeki transferlerde usülsüzlük yapmakla da suçladı. Sipahioğlu şöyle konuştu:

"Galatasaray yönetimi yurt içindeki transferlerde usulsüzlük yapıyor. Önce oyuncuyla konuşuyor, sonra kulübüyle konuşuyor. Önce onu ikna edip, oyuncuyu yanınıza alırsanız yapacağız transfer görüşmelerinde bonservisi almanız çok daha kolay. Bu UEFA'nın, FIFA'nın ve TFF'nin kurallarına aykırı bir olaydır."

"Oğulcan Çağlayan olayında resmiyete dökülmüş"

Galatasaray'ın futbolcusu Oğulcan Çağlayan'ın transfer usulsüzlüğünden 3 maç ve 1 milyon 200 bin Euro ceza aldğını vurgulayan Sipahioğlu, "Oğulcan Çağlayan olayında resmiyete dökülmüş. Oyuncunun aldığı usulsüz transfer cezası var. Anadolu kulüplerinin tamamı bundan rahatsız. Önce oyuncuyla anlaşılıyor" dedi.

"Vedat çok iyi bir Galatasaraylıdır diye oyuncuyu manipüle etmeye çalıştılar"

Fenerbahçe'nin her zaman TFF, UEFA ve FIFA kurallarına riayet ederek transfer yaptığını söyleyen sarı lacivertli takımın yöneticisi, Galatasaray'ın algı oyunu yaptığını söyledi.

Vedat Muriç için "Rize'de bir Aslan var" dendiğini belirten Sipahioğlu,  "Vedat çok iyi bir Galatasaraylıdır diye oyuncuyu manipüle etmeye çalıştılar. İrfan Can için de "Çok iyi Galatasaraylıdır" diyorlar. Başakşehir'de oynanırken İrfan Can'ın bir video'su var. Emre ve Alex, Fenerbahçe'nin çok önemli iki efsanesi. Çok net belli ki İrfan'ın hangi takıma sempatisi var. Bu video'da belli" diye konuştu. Videoda,  İrfan Can Kahveci'nin "Örnek aldığım bir futbolcu Emre Ağabey vardır. Onu hayranlıkla izliyordum. Beraber de oynadık. Yabancı olarak da Alex'i örnek aldım" sözleri bulunuyor.

"İrfan Can Kahveci ile vakit geçirmişsiniz"

Sipahioğlu, Galatasaraylı yöneticilerinin bir itibarı kalmadığını söyledi. Fenerbahçe yöneticisi konuşmasına şöyle devam etti:

"Vedat'a hasta Galatasaraylı demek, İrfan için aynı cümleleri kurmak meziyet ister. Madem bu kadar fotoğrafınız var. Vedat Muriç, Mert Hakan ve İrfan Can Kahveci ile vakit geçirmişsiniz. Ama Fenerbahçe gelmiş işi bitirmiş. Bir kaç günde bunu yapmış. Bizim yönetim kurulumuz da İrfan Can Kahveci'yi istedi, bir kaç günde imzaladı. Madem bu kadar resim var. Nasıl imzalayamadınız? Fenerbahçe nasıl gelmiş elinizden almış?"

Senin için hazırladığımız haberler