Erkan Sözeri'den Çağtay Kurukalıp Açıklaması

09.05.2023 - 14:18 | Son Güncellenme: 09.05.2023 - 15:02

Iğdır FK Teknik Direktörü Erkan Sözeri, şampiyonluk yolundaki kritik Karaman FK maçı ve Fenerbahçe'den kiralanan Çağtay Kurukalıp hakkında konuştu. İşte detaylar

Erkan Sözeri'den Çağtay Kurukalıp Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğun iddialı takımı lider Iğdır FK'nın teknik direktörü Erkan Sözeri, Karaman FK maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Hedef şampiyonluk

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Erkan Sözeri, "Bayrampaşaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettik ve şampiyonluk yolunda zorlu virajı atlattık. Seçim sebebiyle hafta sonunda maçlar oynanmayacak, salı günü Karaman FK ile final karşılaşmasına çıkacağız. Hedefimiz; Karaman ve Ofspor maçlarını kazanarak bir üst lige çıkmak." dedi.

"3. Lig'de kalite çok düşük"

İlk defa 3. Lig'de bir takım çalıştırdığını dile getiren 56 yaşındaki teknik adam Sözeri, "Kariyerimde ilk kez 3. Lig'de hocalık yapıyorum. İtiraf etmeliyim ki; oyun kalitesi ve hakem kalitesi çok düşük. Bu ligde yayıncı kuruluşun olmaması da büyük dezavantaj." dedi.

Çağtay Kurukalıp, Iğdır FK'da devam edecek mi?

Ocak ayında Fenerbahçe'den kiralanan Çağtay Kurukalıp hakkında ise Sözeri, "Çağtay Kurukalıp gelişime açık genç bir futbolcu. Çağtay'a zaman zaman şans veriyoruz. Opsiyon konusunda ise yazılı bir madde yok ancak başkanımız Cantürk Alagöz'le Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un samimi ilişkileri var, eğer istersek alırız diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Çağtay Kurukalıp'ın performansı

Kasımpaşa altyapısında yetişen ve sonrasında Fenerbahçe'ye transfer olan Çağtay Kurukalıp; Ocak ayında Iğdır FK'ya kiralık gitti. 21 yaşındaki sol bek Doğu Anadolu temsilcisinde 1'i ilk 11, 9 karşılaşmada forma giydi.

Çağtay, Kasımpaşa alt yapısında yetişti

Kasımpaşa'nın altyapısından yetişen ve 2018 yılında profesyonel sözleşmeye imza atan Çağtay, Türkiye Kupası'nda 7 maça çıktı, Süper Lig'de ise forma şansı bulamadı.

U14'te 28, U15'te 32, U16'da 23, U17'de 5, U19'da ise 9 maça çıkan Çağtay, 4 gol atma başarısı gösterdi. Genç milli takımlarda da görev alan 19 yaşındaki sol bek, U16'da 12, U17'de 21, U18'de ise 10 maça çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler