Fenerbahçe, Manchester City'den sağ bek Yan Couto'nun peşine düştü

14.06.2022 - 08:36 | Son Güncellenme: 14.06.2022 - 08:55

Sezonun ilk transferini Lincoln Henrique ile orta sahaya yapan Fenerbahçe, Manchester City'nin Brezilyalı sağ beki için de harekete geçti. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Manchester City'den sağ bek Yan Couto'nun peşine düştü

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Jorge Jesus'un takımın başına getirilmesinin ardından transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe, Portekiz ekibi Santa Clara'da forma giyen Lincoln Henrique'yi imza için İstanbul'a getirdi. Sarı lacivertlilerin sıradaki transfer hedefi de ortaya çıktı.

Fenerbahçe, Jan Couto'nun peşinde

Fenerbahçe, Premier Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Manchester City'nin 20 yaşındaki Brezilyalı sağ beki Yan Couto'nun peşine düştü.

Transfer görüşmesini Jesus yaptı

Teknik direktör Jorge Jesus, uzun süredir takip ettiği ve gelişiminden çok memnun kaldığı Yan Couto için Manchester City yetkilileri ile bir görüşme yaptı ve transfer teklifinde bulundu. 

City kararını 20 Haziran'da verecek

İngiliz ekibi, sezonu Portekiz Ligi takımı Braga'da kiralık olarak geçiren Brezilyalı sağ bek için 20 Haziran tarihini son karar günü olarak belirlendi. Couto için kararı Pep Guardiola ve teknik heyeti verecek.

İlgini Çekebilir
İşte Fenerbahçe'nin yeni transferi! Anlaşma sağlandı
Habere Git

Satın alma opsiyonlu kiralık

Manchester City teknik heyeti, Yan Couto'nun yeni sezon planlamasında yer almayacağı yolunda karar verirse, genç futbolcu Fenerbahçe'ye satın alma opsiyonuyla kiralanacak.

Piyasa değeri 5 milyon Euro

Brezilya'nın Coritiba genç takımından Manchester City'e transfer olan 20 yaşındaki futbolcunun İngiliz kulübüyle 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Güncel piyasa değeri ise 5 milyon Euro olan Couto, geride kalan sezonda Braga formasıyla 42 maça çıkarken 1 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Gençlerde Dünya Şampiyonu oldu

Yan Couto, 2019 yılında Brezilya U17 takımıyla 17 Yaş Altı Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı. Final maçında Brezilya, Meksika'yı 2-1 yenerek mutlu sona ulaşmıştı. Couto, 13 kez U17 Milli Takımı formasını giydi.

Senin için hazırladığımız haberler