"Fenerbahçeli oyuncudan önce hakemin kararının tartışılması gerekir"

06.11.2017 - 15:56 | Son Güncellenme: 06.11.2017 - 15:56

Galatasaray Futbol Altyapı Koordinatörü Emrah Bayraktar, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu. İşte o açıklamalar: 

"Zaman zaman genç oyuncular hata yaparak öğreneiyorlar. Yaptığı davranış oyun kuralları içinde olan bir davranış değil. Arkadaşı uzun süre sahalardan uzak kalabilirdi. Mustafa'nın ayağı havada olduğu için kendini kurtarabildi. Hakemin kararının tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Sahadaki oyuncuların sağlığını koruması gerektiğini bilmesi gerekirdi. Kendisi yetişkin ve kuralları sağlaması gereken kişi. "

"Galatasaray U-17 takımının galibiyetinden çok yapılan faul konuşulması bizim tercih ettiğimiz bir durum değil. Biz yurt dışında da bu haberin çıkmasını istemezdik. "

"Hakemin hangi kulüp taraftarı olduğunu araştırmayız. Sosyal medyada araştıranlar olmuş. Hakem kulvarında da üzücü bir durum olması gerekiyor. Profesyonel hayata hazırlama konusunda bir zaman geçiriyoruz. Bir genç oyuncu sosyal medyada neler yazamalı, neler yazmamalı gibi kısımları öğretiyoruz. Bazen biz hakemi beklemeden oyuncuyu dışarı alıyoruz."

"Mustafa iyi durumda ve ilk antrenmana çıkabilecek durumda. Kaval kemiğine gelsiydi kıralabilrdi. Ayağı yerde olsaydı hareket kabiliyetini kaybedebilirdi. Fenerbahçeli oyuncu bir hata yaptı ama ömür boyu böyle yargılanacak değil. Hakemin vermiş olduğu karar tartışmalı"

"Türkiye'de genç oyuncuların üst yapıda oynaması konusunda TFF ve kulüplerin eşit sorumluluğu var. En önemli konu hazırlanması yukarıda. Altyapı ile üst yapı arasında ciddi farklar var. Bu oyuncular bazen tesadüf eseri yukarıda şans bulabiliyorlar. "

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler