Internacional, Sivasspor'dan Pedro Henrique'yi Transfer Ettiğini Açıkladı

12.04.2022 - 18:03 | Son Güncellenme: 12.04.2022 - 18:18

Transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Demir Grup Sivasspor forması giyen Pedro Henrique, Brezilya kulübü Internacional'a transfer oldu. Detaylar.

 Internacional, Sivasspor'dan Pedro Henrique'yi Transfer Ettiğini Açıkladı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor forması giyen Pedro Henrique, Brezilya Serie A Ligi takımlarından Internacional'a transfer oldu.

Pedro Henrique, Internacional'da

Brezilya kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile Pedro Henrique ile 2024 yılına kadar sözleşme imzaladığını duyurdu.

Fenerbahçe'nin belalısı

Başarılı oyuncu bu sezon Fenerbahçe'ye hem içeride hem de dışarıda gol atma başarısı göstermişti. Medyada ismi sarı-lacivertli takımın belalısı olarak anılan Brezilyalı oyuncu Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son 3 maçta 3 gol attı (2 Sivasspor formasıyla, 1 Kayserispor formasıyla). 

Sivasspor ayrılığı açıkladı

Sivasspor Kulübü de, Pedro Henrique'nin Internacional'a transfer olduğunu açıkladı.


Kızı hasta

Kulüpten yapılan açıklamada, "Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Sezonu’nun başında Yukatel Kayserispor’dan transfer ettiğimiz ve sakatlığı nedeniyle en az 3 hafta formasında uzak kalacak olan Pedro Henrique, Brezilya’da yaşayan kızının ciddi sağlık sorunları nedeniyle ülkesine dönerek, ailesinin yanında olmak istediğini yönetim kurulumuza iletmesinden sonra kendisiyle yapılan görüşmelerde, yaşadığı şehrin takımı Internacional’ın kendisini istediğini ve bu kulübe transfer olarak kızının yanında olmak istediğini ısrarla yenilemiştir.

Bonservis ücreti konusunda anlaşma sağlandı

Yönetim kurulumuz yapmış olduğu değerlendirme neticesinde; her iki taraf için de mevcut şartlarda ayrılığın doğru olacağına karar verilip, Internacional ile bonservis ücreti konusunda anlaşarak Pedro Henrique’nin satışını istemeyerek de olsa onaylamıştır.

Kısa zaman içinde kulübümüze önemli hizmetlerde bulunan ve camiamıza büyük uyum sağlayan Pedro Henrique’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonra ki kariyerinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. 

Türkiye kariyeri

Öte yandan, Sivasspor kulübü ile 30 maça çıkan Henrique 8 gol, 3 asist, Kayserispor'la ise 61 maç, 18 gol ve 3 asist kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler