Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos'u tanıyalım

15.03.2024 - 16:28 | Son Güncellenme: 15.03.2024 - 16:50

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile eşleşti. Olympiakos'u tanıyalım. Takımın en golcüsü ve en değerlisi kim?

Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos'u tanıyalım

AJANSSPOR HABER

Ülkemizi UEFA Konferans Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe, Belçikalı rakibi Union Saint Gilloise'ı eleyerek adını çeyrek finale yazdırdı. Bugün düzenlenen kura çekiminde Sarı-Lacivertliler'in rakibi belli oldu.

Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi

UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'nin rakibi Yunanistan ekibi Olympiakos oldu.

Son 16'da imkansızı başardı!

Olympiakos, UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu'nda bir mucize yaşadı. İsrail'den Maccabi Tel Aviv ile eşleşen Olympiakos, ilk maçı kendi evinde 4-1 kaybetmişti. Çeyrek final şansı çok az görülen Olympiakos, uzatma devrelerine kadar uzanan rövanşı 6-1 kazanarak çeyrek final biletini kaptı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu
Habere Git

Olympiakos'un en değerli futbolcusu

Transfermarkt verilerine göre toplam kadro değeri 110.75 milyon Euro olan Olympiakos'un en değerli futbolcusu bir sağ kanat. Yunan takımın Premier Lig ekibi Wolverhampton'dan kiraladığı Daniel Podence, 13 milyon Euro piyasa değerine sahip.

Podence ve Fortounis yok!

Olympiakos, en çok gole katkı sağlayan iki futbolcudan Fenerbahçe ile oynacağı ilk maçta yararlanamayacak. Daniel Podence ve Konstantinos Fortounis kart cezaları nedeniyle ilk maçta forma giyemeyecek.

 

Bu sezon toplam 35 karşılaşmada görev alan Daniel Podence, 12 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 28 yaşındaki futbolcu 8 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Konstantinos Fortounis ise bu sezon çıktığı 38 maçta 10 gol attı. 31 yaşındaki on numara, 16 asist kaydetti. Bu iki isim, Fenerbahçe'nin ikinci maçta dikkat etmesi gereken Olympiakos hücumcularının başında geliyor.

Takımın en golcüsü El Kaabi

Olympiakos'un en golcüsü Ayoub El Kaabi oldu. Transfermarkt verilerine göre 3.5 milyon Euro'luk piyasa değerine sahip olan 30 yaşındaki santrfor, bu sezon çıktığı 36 karşılaşmada 25 gol kaydetti. El Kaabi, attığı 15 golle Yunanistan Süper Ligi'ndeki gol krallığı yarışında zirvede yer aldı.

İlgini Çekebilir
"Görüşme talebi" polemiğindeki ortak dostun kimliği belli oldu! Açıklama yapacak...
Habere Git

Terim Olympiakos'a geçit vermedi

Yunanistan Süper Ligi'nin köklü takımlarından Panathinaikos'u çalıştıran teknik direktör Fatih Terim, Olympiakos ile karşılaştığı tüm maçları kazanmayı başardı. Lig ve kupa maçları olmak üzere Olympiakos ile 4 kez karşı karşıya gelen Terim 3 maçı kazanırken 1 defa berabere kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler