Fenerbahçe Derbilerde Deplasman Seyircisi Yasağına Karşı Çıkıyor

12.09.2023 - 00:10 | Son Güncellenme: 12.09.2023 - 00:35

Süper Lig'de statlar dolmazken, derbilerde de deplasman seyircisi yasağı sürüyor. Üç büyükler içinde Fenerbahçe, bu kararın değiştirilmesini istiyor..

Fenerbahçe Derbilerde Deplasman Seyircisi Yasağına Karşı Çıkıyor

FERHAT EREN

Yıllardır biz taraftarlar tamamen keyfi sebeplerle cezalandırılıyoruz. Birçok konuda olduğu gibi ilgili (!) makamlar işin kolayına kaçarak “yasaklama” yolunu seçiyor. Sonuç olarak üç büyükler arasındaki deplasman yasağı devam ediyor.

Peki söz konusu yasak neden var? Bu soruyu karar mercilerine sorduğumuzda hepsi top çeviriyor. Taraftara tatmin edici bir gerekçe sunulamıyor. İzahı olmayan, anlamsız tüm yasaklar gibi deplasman yasağı da kalkmalı.

Bugün ligdeki 20 takımdan 4-5 tanesini bir kenara koyarsak stadyumların boş kaldığını görüyoruz. Ekonomik durum, stadyumlara ulaşımda yaşanan sıkıntılar ve ligin kalitesizliği başlıca sebeplerden. Kulüplerin, federasyonun ve spor bakanlığının önceliği insanlara statlara çekmek için çözüm bulmak olmalı. Yasaklarla insanları özellikle de yeni nesli tribünlerden soğutmak çok yanlış. Bu yanlıştan ivedilikle, bu sezon itibariyle ve kalıcı şekilde dönülmeli.

Benim öğrendiğim bilgiye göre 2023-2024 sezonu için Fenerbahçe’nin bu konudaki duruşu çok net. Fenerbahçe Spor Kulübü yasakların kesinlikle kalkmasını istiyor. Bu kararı Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri de desteklerse top Valilik, İl Spor Güvenlik Kurulu ve dolayısıyla da Emniyet’te olacak.

Bu sezon oynanacak ilk derbi Ekim ayının sonunda Galatasaray ile Beşiktaş arasında. Taraftarlar olarak, hiçbir mantıklı gerekçesi olmayan bu yasakları maçın oynanacağı hafta değil şimdiden gündeme taşımalıyız. Kamuoyu baskısı, yetkili mercilere doğruya dönüş için önemli bir fırsat sunabilir.

Dünyanın neredeyse hiçbir ülkesinde benzerine rastlanmayan bu kalıcı yasaklar ülke futboluna ilişkin algıya da zarar veriyor. Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın deplasmana giden taraftarları da bu algı ekseninde olumsuz tavırla karşılanıyor.

Deplasmana gidecek ortalama 2.000 kişinin güvenliğini sağlamak, belli bir düzen içerisinde stada gidiş ve dönüşlerini organize etmek hiç zor değil.

Kolayına kaçma, deplasmanıma dokunma.

#DeplasmanYasağıKalksın

Senin için hazırladığımız haberler