Fenerbahçe'nin eski forveti Karagümrük için dönüyor

15.09.2023 - 16:26 | Son Güncellenme: 15.09.2023 - 16:35

Bir dönem Fenerbhaçe'de forma giyen Andre Ayew, Karagümrük ile anlaşmaya yakın. Ayew, bugün İstanbul'da Karagümrük için sağlık kontrollerinden geçecek.

Fenerbahçe'nin eski forveti Karagümrük için dönüyor

Sports Digitale’in haberine göre 2018-2019 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Andre Ayew, İstanbul temsilcisi Fatih Karagümrük ile anlaşmaya yakın. 33 yaşındaki futbolcu, sağlık kontrollerinden sonra Kırmızı-Siyahlılar ile sözleşme imzalayacak.

Yıldızlaşıp Premier Lig’e gitti

Andre Ayew, en iyi sezonuna futbola başladığı Marsilya’da ulaştı. 2015 senesinde Marsilya’dan Swensea’ya giden Ayew, yarım sezon sonra 24 milyon Euro karşılığında West Ham’a transfer oldu.

Kiralık olarak tercih edildi

Fenerbahçe’nin 1.5 milyon Euro karşılığında Swensea’dan kiraladığı Ayew, Sarı-Lacivertli forma ile 1 sezon futbol oynadı. Fenerbahçe’de istenileni veremeyen Andre Ayew, sezon sonunda Galler ekibine geri döndü.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ayrılığı duyurdu, Sivas'a gönderdi
Habere Git

38 maça çıktı

Ayew, Fenerbahçe forması ile 38 maça çıktı. Ganalı futbolcu, bu maçlarda 5 gol atarken 2 de asiste imza attı.

Ayew'in son sezon performansı

Andre Ayew 2022-2023 sezonun ilk yarısını Al-Saad’ta geçirdi. Burada 9 maça çıkan Ayew, 3 gol 1 asiste imza attı. Sezonun ikinci yarısında ise Nottingham Forest ile anlaşan Ganalı, Premier Lig’de sadece 305 dakika forma şansı bulabildi. Ayew bu dakikalarda, gol veya asist katkısı gösteremedi.

Senin için hazırladığımız haberler