Fenerbahçe'nin jokeri, Trabzonspor maçında oynayacak mı? Sakatlık raporu...

26.02.2021 - 12:08 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 15:04

Fenerbahçe haberleri... Galatasaray ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk yarışı içinde olan Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında 3 puan arayacak. Bu maç öncesinde Luiz Gustavo'nun durumu merak konusu. Peki, Luiz Gustavo'nun sakatlığı geçti mi, Trabzonspor maçında sahada olacak mı? İşte detaylar ve gelişmeler...

Fenerbahçe'nin jokeri, Trabzonspor maçında oynayacak mı? Sakatlık raporu...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig’de pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe sezonun en zor ve en kritik 90 dakikasını oynayacak. Sarı-lacivertlilerde bu karşılaşma öncesi Luiz Gustavo’nun durumu merak ediliyor. Peki Gustavo, Trabzonspor maçında oynayacak mı? Detaylar haberde...

Son 4 maçta oynayamadı

Geçtiğimiz sezon başında Marsilya’dan transfer edilen Luiz Gustavo, Fenerbahçe’de vazgeçilmez oyuncu haline geldi. Orta saha ile savunma arasındaki bağlantıyı sağlayan ve sahada 90 dakika boyunca savaşmayı bırakmayan Brezilyalı futbolcu, deplasmanda oynanan Hatayspor maçında sakatlanmıştı. O karşılaşmadan bu yana Gustavo 4 mücadelede takımdaki yerini alamadı.

Gustavo'nun olmadığı maçlarda nasıl sonuçlar alındı?

Gustavo’nun olmadığı Galatasaray ve Göztepe maçlarını 1-0 kaybeden Fenerbahçe kupadaki çeyrek finalde Başakşehir’e 2-1 yenilerek elenirken sadece Fatih Karagümrük’ü 2-1 yenebildi. Takımda alternatifi olmayan tecrübeli oyuncunun yerine orta sahada Ozan Tufan-Jose Sosa ikilisi oynasa da Fenerbahçe’de aynı etkiyi yaratmadı.

Sakatlığını atlattı mı, Trabzonspor maçında oynayacak mı?

Fenerbahçe’de Trabzonspor maçı öncesi Gustavo’nun hafta içi çekilen MR’ında sakatlığında büyük oranda iyileşme görülse de tedavi süreci devam ediyor. 33 yaşındaki yıldızın Karadeniz’deki karşılaşmada takımdaki yerini alması düşük ihtimal olarak gözüküyor. Gustavo’nun kesin olarak oynayamaması halinde; savunmanın önünde yine Ozan Tufan-Jose Sosa forma giyecek, bu ikilinin önünde ise Mesut Özil olacak.

Gustavo'nun bu sezonki performansı

Fenerbahçe’de sadece orta sahada değil ihtiyaç olduğu karşılaşmalarda savunmada da görev yapan Gustavo tam bir joker oyuncu konumunda. 33 yaşındaki yıldız bu sezon 21 maça çıkarken 1 kez gol atma sevinci yaşadı. Tecrübeli yıldız geçen sezon ise 28 maçta 3 gol 1 asistlik performans sergilemişti.

Senin için hazırladığımız haberler