Fenerbahçe'nin Sörloth Transferinde Flaş Gelişme

25.05.2022 - 13:17 | Son Güncellenme: 25.05.2022 - 13:26

Fenerbahçe, Alexander Sörloth için RB Leipzig'e teklifini yaptı. Norveçli oyuncuyla anlaşan sarı lacivertliler gelen yanıta göre santrfor konusunda hamle yapacak.

Fenerbahçe'nin Sörloth Transferinde Flaş Gelişme

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde şampiyon olacak kadroyu hazırlamak için yoğun uğraş veriyor. Teknik direktör konusunda İsmail Kartal ile Portekizli Jorge Jesus hakkında kesin karar pazartesiye kadar verilecekken bir yandan da transfer çalışmaları sürüyor.

Caulker hatası yapılmayacak

Geçen sezon teknik direktör belli olmadan İngiliz oyuncu Steven Caulker'i transfer eden Fenerbahçe, gelen Vitor Pereira'nın oyuncuyu istememesi nedeniyle sıkıntı yaşadı. Futbolcuyu hiç oynamadan Gaziantep FK'ye gönderen sarı lacivertliler aynı hatayı yapmak istemiyor. İsmail Kartal ve Jorge Jesus'tan rapor alan sarı lacivertliler santrfor için Alexander Sörloth için iki hocadan da onay aldı.

Sörloth ile anlaşma tamam

Fenerbahçe, Norveçli futbolcunun menajeriyle yapılan görüşmede anlaşma sağladı. Geçen sezon Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmayan Sörloth bu kez yeşil ışık yaktı. Kiralık oynamasının sıkıntı yarattığını belirten Norveçli futbolcu, bonservisinin alınmasını  istedi. Oyuncuyla 2.6 milyon Euro karşılığı 3 yıllık sözleşme için uzlaşma sağlandı. Ayrıca başarıya göre bonus maddeleri de olacak.

RB Leipzig'e teklif yapıldı

Sarı lacivertliler Sörloth ile anlaştıktan sonra RB Leipzig'le görüşmelere başladı. Alman takımı ilke aşamada 12 milyon Euro bonservis istediğini sarı lacivertlilere bildirdi. Fenerbahçe'nin teklifi ise bonservisin yüzde 50'si için 6 milyon Euro oldu. Gelecek yanıta göre teklifin revize edilebileceği belirtiliyor. Sörloth transferinden sonuç alınamazsa alternatif isimlere gidilecek.

Koç, Suarez yerine Sörloth'u tercih etti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce Trabzonspor'da oynayan futbolcuyu çok istiyor. Geçen sezon da Sörloth'u getirmek için çalışma yapan Koç, futbolcuyu Türkiye'ye gelmeye ikna edememişti. Koç, bu hafta başında çıktığı televizyon programında "Luis Suarez mi, Alexander Sörloth mu?" sorusuna Fenerbahçe Başkanı, "RB Leipzig ile görüştük. Açlığı ve yaşından dolayı Sörloth'u seçerim. Almanya'da istenilen gibi olmamış. RB Leipzig ile konuştuk. 12-16 milyon Euro bonservisi var. Artık kiralık gitmek istemez" yanıtını vermişti.

Trabzonspor'un söz hakkı var!

Fenerbahçe'nin RB Leipzig ile anlaşması durumunda Trabzonspor'un tavrı merak ediliyor. Sörloth Trabzonspor'dan RB Leipzig'e giderken sözleşmeye konulan maddeye göre Alman kulübü Norveçli futbolcunun Türkiye'ye gelmesi halinde anlaşma şartları bordo maviliere bildirilecek. Trabzonspor, futbolcuyu da ikna ederse RB Leipzig'e aynı şartları sağlayarak transferde öncelik hakkı elde edebilme şansına sahip. Buradaki kritik nokta ise Sörloth'u ikna etmek. Hem Fenerbahçe hem Beşiktaş'tan teklif alan Norveçli futbolcu, İstanbul'da oynamaya sıcak bakıyor.

İlgini Çekebilir
Mert Hakan isyan etti! "Fenerbahçe'den ayrılmam mı gerek"
Habere Git

Sörloth'un performansı

Alexander Sörloth,  2019-20 sezonunda Crystal Palace'tan 2 yıl kiralık olarak Trabzonspor'a geldi. Bordo mavililerle 49 maça çıkan Norveçli futbolcu, 33 gol ve 11 asistle harika bir performans sergiledi. 2020-21 sezonunda anlaşması olmasına rağmen Trabzon'a gitmeyen Norveçli oyuncu uzun süren görüşmeler sonucunda RB Leipzig'e transfer oldu. Hem Crystal Palace hem Trabzonspor transferden 10 milyon Euro kazandı. 2020-21 sezonunda RB Leipzig formasıyla 29 karşılamada şans bulan Sörloth 5 gol attı, 2 asist yaptı. Alman ekibi performansından dolayı hayal kırıklığına uğradığı Sörloth'u bu sezon başında satın olma opsiyonuyla La Liga ekibi Real Sociedad'a gönderdi. İspanyol ekibiyle 44 maça çıkan Sörloth, 8 gol ve 1 asistle takımına katkıda bulundu. Sociedad 18 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu pahalı olduğu gerekçesiyle kabul etmedi.

İlgini Çekebilir
Zamalek'ten G.Saray'a FIFA tehdidi! Transfer yasağı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler