Fenerbahçe’nin Vedat Muriç transferinde önündeki engel

28.05.2021 - 16:19 | Son Güncellenme: 28.05.2021 - 18:17

Sezon başında Fenerbahçe'den İtalya'nın dev kulübü Lazio'ya 18 milyon euroya transfer olan Vedat Muriç, sarı lacivertli takıma geri dönecek mi?

Fenerbahçe’nin Vedat Muriç transferinde önündeki engel

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe’de takım başına geçecek yeni teknik direktör ile ilgili karar verme aşamasına gelinirken yeni sezon transfer çalışmaları da yapılıyor. Sarı lacivertliler kadrosuna kaliteli santraforlar katarak geçen sezon yaşanan sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Muriç transferindeki engel Tare

Fenerbahçe’nin gündeminde eski oyuncusu Vedat Muriç’in kiralanması var. Bu konuda temaslarını sürdüren kanarya kesin bir sonuca ulaşmış değil. İtalyan ekibinde yeni teknik direktörün belli olmaması ve sportif direktör İgli Tare’nin Vedat Muriç’i takımda tutmak istemesi transferin önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Tare ikna edilmeye çalışılırken Vedat Muriç’in kiralık verilmesi halinde önceliğin İtalyan takımlarında olduğu öğrenildi. 27 yaşındaki oyuncu sarı lacivertli takımda oynadığı 1 sezonda 36 karşılaşmada 17 gol 7 asistlik performans sergilemişti.

Fulham’ın golcüsü Aleksandar Mitrovic

Fenerbahçe’nin santrafor listesinde Fulham’ın golcüsü Aleksandar Mitrovic de bulunuyor. Sarı lacivertliler 26 yaşındaki forvet ile temasa geçerken Fenerbahçe dışında Mitrovic’i kadrosuna katmak isteyen kulüpler de var. Fenerbahçe bu transferde satın alma opsiyonlu kiralık formülü üzerinde duruyor. Mitrovic geçen sezon 27 maçta 3 gol 3 asistlik performans ortaya koydu. Golcü oyuncu kariyerinde Fulham, Anderlecht, Newcastle United, Partizan ve Teleoptik Zemun takımlarından toplam 361 maçta 139 gol atarken 37 asist yaptı.

Fenerbahçe’de Ozan Tufan’ın da geleceği merak ediliyor. İngiliz kulüpleri ile ve bazı İtalyan kulüpleri tecrübeli oyuncuyu kadrosuna katmak için girişimlerde bulundu. Ancak sarı lacivertli yönetim Ozan Tufan’ı çok yüksek bir teklif gelmediği sürece satmayı düşünmüyor. 26 yaşındaki orta saha için sözleşmesinde bulunan 20 milyon Euro’luk çıkış maddesinin verilmesi halinde Fenerbahçe yönetime satışa onay verecek. A Milli Takım ile EURO 2020 kampında bulunan Ozan Tufan’ın kariyerine nerede devam edeceği ya da Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağının şampiyona sonrası belli olması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler