Fenerbahçe'nin yeni transferi Ryan Kent, İstanbul'da

01.07.2023 - 21:10 | Son Güncellenme: 01.07.2023 - 21:16

Rangers'ta sözleşmesinin bitmesinin ardından Fenerbahçe ile anlaşan Ryan Kent, sağlık kontrollerinden geçmek ve sözleşme imzalamak için İstanbul'a geldi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Ryan Kent, İstanbul'da

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına başladı. Kadroyu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Ali Koç yönetimi transferde harekete geçti.

Ryan Kent İstanbul'a geldi

Fenerbahçe, İskoçya Ligi ekiplerinden Rangers'ta forma giyen Ryan Kent ile anlaşma sağladı. Kent, sağlık kontrollerinden geçmek ve resmi sözleşmeye imza atmak için İstabul'a geldi.

İşte Kent'in ilk açıklaması

İngiliz futbolcu havalimanında yaptığı açıklamada "Çok mutluyum sonunda burada olduğum için. Teklif aldığım ilk andan itibaren sabırsılanıyordum. İstanbul hakkında da çok güzel şeyler duydum. Takım arkadaşlarım, teknik heyetimiz ve taraftarlarımızla buluşmak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe 4 yıllığına anlaştı

26 yaşındaki sol kanat oyuncusu, İskoç takımı Rangers ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Fenerbahçe ile 4 yıllığına anlaşmıştı. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada "Kulübümüz, Glasgow Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent ile 4 yıllığına anlaşmaya varmıştır. Resmi sözleşme oyuncumuzun sezon başı kampı için ülkemize geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından imzalanacaktır" denilmişti.

44 maçta 3 gol, 10 asist

2022/23 sezonunda 44 resmi müsabakaya çıkan Ryan Kent, 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. İngiliz futbolcu 10 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Kent, 5 mücadelede ise sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler