Fenerbahçe'nin yeni transferi Valbuena konuştu ! Flaş sözler

14.06.2017 - 11:21 | Son Güncellenme: 14.06.2017 - 11:21

Fenerbahçe'nin yeni transferi Valbuena konuştu ! Flaş sözler

AJANSSPOR- Fenerbahçe'nin çiçeği burnunda transferi Mathieu Valbuena, Fransız basınına sıcağı sıcağına bir röportaj verdi.

L'Equipe gazetesine konuşan yıldız oyuncu taraftarların karşılaması, transfer süreci, sadece para için mi geldiği, Lyon'da yaşadıkları ve birçok konu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

"Eşine az rastlanır inanılmaz bir şey yaşadım. 500 taraftar beni karşılamak için havaalanına gelmişti. İki gün boyunca bana çok fazla teveccüh gösterdiler. Tabii ki kendimi Tanrı gibi görmüyorum ama transferim büyük ilgi topladı. 27 Haziran'dan itibaren heyecan verici bir meydan okuma yaşayacağım."

Transfer süreci. Kocaman faktörü...

"Fenerbahçe'nin sportif direktörü bana bir sonraki teknik adam Aykut Kocaman'ın beni ne pahasına olursa olsun istediğini slyledi. 2012'te Marsilya forması giydiğim dönemde Fenerbahçe ile 2-2 kalmıştık ve o zaman takımın başında o vardı. Eğer bir hoca sizi ne pahasına olursa olsun istediğini söylediğinde bu çok önemlidir. Menajerimle bir araya gelip bu çok önemli teklifi değerlendirdik. Lyon'dan ayrılmaya ihtiyacım vardı."

Emeklilik öncesi için mi geldi iddiaları için...

"Şaka mı yapıyorsunuz? Stadı daha önceden de biliyorum, süper. Antrenman tesisleri inanılmaz. Kupaların olduğu bir oda var ki inanılmaz büyük. Açıkçası burası mükemmel bir yer. Ayrıca Van Persie, Van der Wiel, Kjaer gibi oyuncular var. Ben paramı alıp güneşlenmeye gelmedim. Bu hiçbir zaman benim karakterimde olmadı. Eğer futbol oynuyorsam bu kazanmak içindir.

"Sezon Lyon için oldukça karışıktı. Benim içinse aslında çok iyi geçti. Ama ayrılmamın zamanı gelmişti. Lyon'a gelişimde çoğu kişi bana şüpheyle yaklaşıyordu. Kulüpteki birçok kişi bana inanmıyordu. Ama yaşadığım o olaydan (seks kaseti şantajı) sonra öyle bir döndüm ki kendimi kanıtladığımı düşünüyorum. Lyon'dan, her şeyimi vermiş olmamın rahatlığıyla ayrıldım. 

Maaş konusu...

Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas'ın kendisine her zaman sahip çıktığını belirten Valbuena, "Lyon'da her şeyin iyi gitmediğinin farkındaydım. İnsanlara mantalitemle ve karakterimle cevap vermeyi tercih ettim. Şu anda yeni bir maceraya atılmak için benim için daha iyi. İyi olayım ya da olmayayım gol atayım ya da atmayayım ben her zaman kadrodaki yaşlı ve yüksek ücret alan isim oldum. Bu Moskova'dayken de böyleydi, Fenerbahçe'de de böyle olacak. Ben bu açıdan değerlendirilmek istemiyorum.

Arkadaşı yok muydu?

Soyunma odasında arkadaşı olmadığı iddialarının doğru olmadığını söyleyen yıldız isim, "Benim hakkında o kadar aptalca şeyler söyleniyor ki... Lyon harika bir kulüp ancak içeride her şeyi mahvetmeye çalışanlar var. İlk başta kolay bir hedeftim. Kimseyle bir problem yaşamadım. Bir WhatsApp grubumuz vardı, orada mesajlaşıyorduk."

"Kendi maaşımın soyunma odasında problem olup olmadığını bilmiyorum. Hiçbir futbolcu bunu bana hissettirmedi. Aksaine kulüpteki bazıları benim maaşıma karşıydı. Bu artık benim problemim değil. Ama bu mantaliteyle uluslararası oyuncu almaları zor. Ben asla yediğim kaba tükürmem. Harika bir başkan, inanılmaz taraftarlara sahip büyük bir kulüp burası. Ama doğru soruları sormak zorundasınız."

Milli takım sorusu...

"Fenerbahçe'ye transfer olmamın milli takıma seçilme konusunda negatif bir etki yapacağını zannetmiyorum. Dünya Kupası'na bir sene var. Tutkunuz olması lazım. Bu da Fener'le oynayacağım yüksek seviye maçlarla olacak. İlk olarak Avrupa Ligi elemesinde oynayacağız. En büyük hedef ise lig şampiyonluğu. Türkiye'de Marsilya'dan alışık olduğumu bir düzen görüyorum.

(YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.)

Senin için hazırladığımız haberler