Fenerbahçe'ye 18'lik forvet

08.08.2020 - 19:41 | Son Güncellenme: 08.08.2020 - 19:46

Son dakika Fenerbahçe transfer haberi... Fenerbahçe, 18 yaşındaki forvet Barış Sungur'u transfer etti. Peki Barış Sungur kimdir? Hangi takımda oynuyordu? İşte detaylar...

Fenerbahçe'ye 18'lik forvet

Mert Hakan Yandaş, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Filip Novak'ı renklerine bağlayan Fenerbahçe, transferlerine Barış Sungur ile devam etti.

Sarı lacivertliler, 1928 Bucaspor’da forma giyen 18 yaşındaki Barış'ı bonservisiyle renklerine bağladı ve genç futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Kulübümüz, gençlere yatırım yapma hedeflerimiz çerçevesinde 1928 Bucaspor’da forma giyen Barış Sungur’u bonservisiyle renklerine bağlamıştır. 18 yaşındaki futbolcuyu, 2020/21 sezonundan itibaren Fenerbahçe'mize bağlayacak sözleşme, 5 sezonluk imzalanmıştır. Futbolcumuza şimdiden kulübümüze hoş geldin diyor ve çubuklu forma altında nice başarılar diliyoruz" denildi.

Barış Sungur kimdir?

Barış Sungur, 28 Şubat 2002'de Almanya'nın Mannheim şehrinde dünyaya geldi. 2012 yılında İzmir ekibi Yalıkavak Belediyespor'da futbola başlayan Barış, 2013'te Bucaspor altyapısına transfer edildi. Alt yaş gruplarında sergilediği performansla beğeni toplayan genç futbolcu, 2019 yılında 1928 Bucaspor'un yolunu tuttu. 

Genç forvet; Akademi Ligi U15'te 30 maçta 15, U16'da 17 maçta 8, U17'de 33 maçta 24, U19'da ise 18 maçta 9 gol kaydetti. TFF 3. Lig'de 2 maça çıkan genç oyuncu, rakip filelere 1 gol bıraktı.

Sungur'dan paylaşım

Genç futbolcu, transferinin gerçekleşmesi sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

''Küçük bir çocukken büyülendim heybetinden. Çubuklu ile mutlu oldum, çubuklu ile hüzünlendim. Hep sana koştum, bir gün çubuklu ile oynama hayaliyle top koşturdum. Gün geldi Alex'in muhteşem sol ayağı oldum, diğer gün Emre Belözoğlu gibi hırs küpü. Sen şampiyon oldun, ben formamı giydim, tura koştum. En çok seninle mutlu oldum. Ve o muhtesem gün geldi. Çocukluk hayalim gerçek oldu. Evimin ve sol yanımın en güzel köşesindeki çubuklu ,artık büyük bir gururla üzerimde olacak. Bu şansı çok iyi değerlendirmek için elimden gelenin fazlasını yapacagım. Aileme, Başkanımız Sayın Ali Koç’a, beni en başından beri arayan ve destek olan Kaptanımız Emre Belözoğlu Ağabeyime, yıllardır formasını giydiğim Bucaspor camiası ve Başkanı Sayın Cihan Aktaş’a, bana verdikleri destek ve duydukları güven dolayısıyla teşekkürlerimi sunarım .Bu formayı terletmek için sabırsızlanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler.''

Senin için hazırladığımız haberler