Fenerbahçe'ye Roberto Carlos gibisi gelmedi!

31.03.2020 - 17:08 | Son Güncellenme: 31.03.2020 - 17:22

Fenerbahçe'ye Roberto Carlos gibisi gelmedi!

Fenerbahçe'de son yıllarda sol bek sıkıntısı yaşanıyor. Sarı lacivertliler Brezilyalı eski yıldız Roberto Carlos'u anıyor. 

Barış ŞEHİRLİOĞLU - Ajansspor

Sarı lacivertlilerin tarihinde önemli sol bek oyuncuları bulunuyor. Basri Dirimli, Novak, Ümit Özat, Andre Santos, Roberto Carlos, Gökçek Vederson ve Caner Erkin bunlardan sadece bazıları.

Bu isimlerden en kariyerli olanı ise kuşkusuz Roberto Carlos.

Brezilyalı yıldız 2008 yılında Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığı kadroda bulunuyordu. Sarı lacivertli takıma katkıları ile taraftarın gönlünde hep ayrı bir yere sahip olan ve 2.5 sezon Fenerbahçe'de oynayan Roberto Carlos 104 maçta 10 gollük katkı sağladı.

Andre Santos ve Ümit Özat da katkı sağladı

Ümit Özat ve Andre Santos da performansıyla göz dolurup taraftar tarafından çok sevilen futbolcuların başnda geldi. Andre Santos 2010-2011 şampiyonluğunda büyük katkı sağladı. Ümit Özat ise 6 Kasım 2002'de Kadıköy'deki 6-0'lık galibiyetin baş mimarlarından olurken; uzun dönem kaptanlık yaptı.

Son olarak sarı lacivertli formayı sol bekte 2016/2017 sezonunda önce Inter ardından Beşiktaş'a transfer olan Caner Erkin giydi. Caner'in oyun içindeki bindirmeleri ve takıma katkısını gelen oyuncular arattı.

Caner'den sonra alınan Hasan Ali Kaldırım 8 sezondur Fenerbahçe'de formasını terletse de taraftarın beklentilerini karşılayamadı ve eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Beşiktaş'tan gelen İsmail Köybaşı da istenileni veremedi.

Son 2-3 sezondur Fenerbahçe sol bek transferi yapmayı hedefliyor ancak kulübün içinde bulunduğu ekonomik tablo buna izin vermedi. Fenerbahçe ile Hasan Ali Kaldırım arasındaki sözleşme sezon sonunda bitiyor. Fenerbahçe yönetiminın sol bek mevkisinde nasıl bir plan yapacağı ilerleyen zamanlarda belli olacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler