Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: "Fenerbahçe'ye sürpriz yapmak istiyoruz"

27.09.2024 - 17:37 | Son Güncellenme: 27.09.2024 - 17:49

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'un başkanlık koltuğunda oturan Yüksel Yıldırım, takımın gündemini değerlendirirken Fenerbahçe maçına dair açıklamalarda bulundu.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: "Fenerbahçe'ye sürpriz yapmak istiyoruz"

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de mücadele eden Samsunspor'da Başkan Yüksel Yıldırım, Samsun yerel basınından Hedef Halk gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

"Abdestimizden şüphemiz yok"

Geçen sene ilk 9 haftada 1 puan toplamalarına rağmen ligde kaldıklarını belirten Yıldırım: Maalesef geçen sene biz lige iyi başlayamadık. Bu sezon ben çok iddialı bir şekilde dedim ki, ‘Ben bu takıma güveniyorum, herkes de güvensin takımımız iyi bir takım. Bu çocuklar geçen sene 9. haftasına 1 puanla girdiğimiz ligde mucizeyi başardı ve herkesin düştü diye baktığı Samsunspor'u kümede tuttu. Bizim yani abdestimizden şüphemiz yok. Bize inanmayanlar transfer yasağı geldi, başkan bilerek tahtaya açmadı, transfer yapmak istemiyor, cimriymiş, şuymuş, buymuş gibi söylemlerde bulunarak hikayeler yazdılar.

Kimse bize inanmıyordu

Ben bunları dinleyince, duyunca üzülüyorum, Samsun'un ne kadar basiretsiz bir şehir olduğunu görüyorum. Bu kadar ekonomik sıkıntılar içinde, bu kadar kötü bir ortamda ve Samsun şehrindeki hiçbir babayiğidin, hiçbir Samsunlu'nun el atmadığı bir dönemde ben bu takımı 7. seneye getirdim ve son 2 sezonumuzda Süper Lig'de oynuyoruz. Biz elimizi taşın altına koyduğumuzda kimse bize inanmıyordu. Biz Samsunspor’u Süper Lig'de, Şampiyonlar Ligi’nde almadık ama biz Samsunspor’u ait olduğu yere, Süper Lig'e getirdik.

Hedefimiz ilk 10

Lig başlamadan önce yapılan transferlere baktığımızda Fenerbahçe, Galatasaray. Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir ilk 5’te yer alın demiştim. Samsunspor ilk 10 içerisinde yer alacaksa bunlar bizim rakibimiz değil, ama bunlardan da puan almalıyız dedik. Biz ikinci 5’te olmak istediğimizi dile getirdik. Biz kötü rüyalar, kabuslar görmek istemiyoruz. Onun için ilk 10 hedefini koyduk.

Fenerbahçe'ye sürpriz yapacağız

Milli aradan sonra Fenerbahçe ile karşılayacağız. Fenerbahçe'ye sürpriz yapmak isteyeceğiz. Geçen sene elimizden kaçırdık. 2-0 yenilmiştik, kötü bir mağlubiyetti. Ama bu sene çok daha iyi bir Samsunspor var. Her ne kadar Fenerbahçe iyi olsa da onlara sürpriz yapabilecek güçte olduğumuzu biliyoruz. Artık Samsunspor ligde bu tarz maçlarda sürpriz sonuçlara imza atan bir takım olacak inşallah.

Avrupa hedefi bu sene değil

Avrupa'ya gitmek fikir olarak güzel, hem de çok güzel. Ama maalesef o sene bu sene değil. Adım adım ilerleyeceğiz. Emin bir şekilde gideceğiz. Hata yapmadan gideceğiz. Çünkü hepimizin hedefi Samsunspor’u Türkiye'nin gururu haline getirmek, Türkiye'nin 5., 6. büyük takımından birisi yapmak. Bunun da sürdürülebilir olması lazım. O yüzden biz bu seneyi böyle geçirmek istiyoruz. Başarılı bir şekilde kümede kalıp, üstleri zorlamak . Ama daha iyisi olursa da niye olmasın deriz tabii ki" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler