Aaron Boupendza, Fenerbahçe'yi reddetti, Beşiktaş ile imzalıyor

08.02.2022 - 09:12 | Son Güncellenme: 08.02.2022 - 15:28

Süper Lig'in eski golcüsü Aaron Boupendza, Beşiktaş'a transfer oluyor. Siyah beyazlılar, Fenerbahçe'yi reddeden Gabon'lu golcüyü 16 Mart'tan sonra İstanbul'a getirecek.

Aaron Boupendza, Fenerbahçe'yi reddetti, Beşiktaş ile imzalıyor

Sezon başından bu yana gol yollarında bitirici sıkıntısı yaşayan Beşiktaş, gelecek sezon aynı sıkıntıyı yaşamamak için elini çabuk tutuyor. Forvetleri Larin ile sözleşme uzatma görüşmelerinden sonuç alamayan, kiralık olan Batshuayi'nin sezon sonu Chelsea'ye geri döneceği Kartal, yeni golcüsünü kadrosuna katmak üzere. 

Boupendza 16 Mart'tan sonra İstanbul'a gelip imza atacak

Geleceke sezonun ilk transferini Gedson Fernandes ile yapan Beşiktaş, forvet transferi için de harekete geçti.  Fotomaç'ın haberine göre forvet hattını da Aaron Boupendza ile güçlendirecek olan siyah beyazlıların, Katar Ligi'nin 16 Mart'ta sona ermesinden sonra golcü futbolcuyu İstanbul'a getirerek sözleşme imzalaması bekleniyor.

Kulübü Fenerbahçe'ye teklif etti ama Boupendza Beşiktaş'ı seçti

Bu arada Boupendza'ya 4.5 milyon euro ödeyen ancak çok ciddi bir maaş ödediği için Gabonlu'dan kurtulmak isteyen Al Arabi'nin ilk teklifi F.Bahçe'ye getirdiği; ancak Boupendza'nın Beşiktaş'ı tercih ettiği belirtildi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Cyle Larin ile yeni görüşme
Habere Git

Serdar Dağlı: Neden olmasın?

Aaron Boupendza'nın temsilcisi Serdar Dağlı, daha önce yaptığı açıklamada, "Şu an transfer zor ama sezon sonu için görüşmelere devam edeceğiz. Sezon sonunda ayrılmak istiyor. 5 milyon euro'ya transfer olan Boupendza 2 milyon dolar maaş alıyor. Türkiye'de ligi tanıyor ve çok seviyor. Türkiye'ye dönüşü neden olmasın?" ifadelerini kullanmıştı.

Boupendza'nın Katar Ligi performansı

Katar Ligi ekiplerinden Al-Arabi SC forması giyen Boupendza bu sezon takımı için 12 maça çıktı. Sahada olduğu sürede 4 kez fileleri havalandıran Gabonlu futbolcu ayrıca 2 asist kaydederek takımına katkı sağladı.

Türkiye'de gol kralı oldu

Aaron Boupendza Hatayspor formasıyla Süper Lig'in 2020-2021 sezonunda gol kralı olmuştu. Sezon boyunca 22 kez fileleri havalandıran Gabonlu futbolcu gol krallığı yarışında zirvede yer almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler