Fener’de döküldüler, yeni takımlarında döktürüyorlar

27.02.2020 - 19:49 | Son Güncellenme: 27.02.2020 - 19:49

Süper Lig’de sıkıntılı bir süreçten geçen Fenerbahçe’nin sezon başında yollarını ayırdığı Başta Valbuena, Ayew ve Slimani takımlarında ortaya koydukları performans ile göz dolduruyor.

Ali Koç’un başkanlığa gelmesiyle sportif direktörlüğe Damien Comolli’nin getirilip Fenerbahçe’de yeni yapılanmaya gidilmişti.

Tarihin en kötü sezonlarından birini yaşadı

Andre Ayew, İslam Slimani ve Benzia gibi kaliteli oyuncular kadroya katılmıştı. Sezona Teknik Direktör Phillip Cocu yönetiminde şampiyonluk parolasıyla girilmişti. Ancak Fenerbahçe’de işler istendiği gibi gitmedi ve tarihin en kötü sezonlarından biri yaşandı.

Ersun Yanal göreve getirildi

Küme düşme hattına kadar gerileyen sarı lacivertli takımda radikal kararlar alındı. Teknik direktör Phillip Cocu ile yollar ayrılıp yerine önce yardımcı Roland Koeman baktı ardından da Ersun Yanal taraftar baskısıyla takımın başına getirildi.

Son derece zor dönemden geçen Fenerbahçe’de transfer edilen oyuncular da beklenen performansın çok altında kalmıştı.

Valbuena, Slimani ve Ayew ile devam edilmedi

Geçen sezonu 6. Sırada tamamlayan sarı lacivertlilerde Mathieu Valbuena, Kiralık sözleşmeleri sonra eren İslam Slimani ve Andre Ayew ile yollar ayrılmıştı.

Andre Ayew’den şaşırtıcı performans

Fenerbahçe’den sonra Andre Ayew, takımı Swensea’ye geri döndü. Swansea’de yeniden kendini bulan Ayew, 33 resmi maçta 13 gol atıp 5 de asist yaptı. Swensea Championship’te Play-Off umutlarını Ayew’in performasınyla devam ettiriyor.

Valbuena parmak ısırtıyor

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’de iyi performans sergileyen ender oyunculardan Mathieu Valbuena sezon sonunda Yunanistan Ligi takımlarından Olympiakos’un yolunu tutmuştu.

Fransız yıldız Yunan ekibinde gösterdiği performans ile harikalar yaratıyor. Başarılı grafiğinin üstüne ekleyerek giden Valbuena, 29 maçta 8 gol atıp 18 asist yaptı.

Slimani Monaco’da özüne döndü

Geçtiğimiz sezonun büyük hayal kırıklığı olan İslam Slimani Fenerbahçe’de 1 gol atarak veda etmişti. Fransa takımlarından Monaco’ya giden Cezayirli forvet kendini buldu. Slimani 17 maçta 9 gol attı., 7 de asist yapan Slimani Manchester United ve Tottenham tarafından takip ediliyor

Senin için hazırladığımız haberler