Okan Buruk'tan Fenerbahçe ve Galatasaray Teknik Direktörlüğü Açıklaması

05.06.2022 - 15:08 | Son Güncellenme: 05.06.2022 - 15:32

Domenec Torrent'in ardından Galatasaray'ın teknik direktör adayları arasında yer alan Okan Buruk, Fenerbahçe ve Galatasaray hocalığı hakkında açıklama yaptı.

Okan Buruk'tan Fenerbahçe ve Galatasaray Teknik Direktörlüğü Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hedefinin uzağında kalan Galatasaray'da yeni teknik direktör adayları arasında Okan Buruk ismi konuşuluyor. NTV'nin Kırılma Anı programında, Medipol Başakşehir'de şampiyon olduğu dönemi anlatan tecrübeli teknik adam, Galatasaray ve Fenerbahçe teknik direktörlüğü hakkında gelen sorulara önemli yanıtlar verdi.

"Uzun dönemlerimde daha iyi başarılar elde ettim"

Medipol Başakşehir döneminde yaşadığı şampiyonluğu anlatan Okan Buruk, "Çalıştığım yerlerde hep kalıcı olmaya çalıştım aslında. Uzun süren Akhisar ve Başakşehir kariyerim var. Birinde Türkiye Kupası'nı kazandık, birinde şampiyon olduk. Uzun dönemlerimde daha iyi başarılar elde etmiş, 2 tane kupa kazanmış bir teknik direktörüm." şeklinde konuştu.

"Saha kenarında bazen çok fazla agresif olduğumuz zamanlar oluyor. Hakemlerle diyaloglarda bazen abarttığım yerler olabiliyor. Onu biraz daha düşürmem gerekiyor." Okan Buruk, dönemin Galatasaray teknik direktötü Igor Tudor ile yaşadığı tartışmayı anlattı.

"Tudor'un üzerime yürümesi sinirlendirdi"

Tecrübeli teknik adam, "Galatasaray teknik direktörüyken Igor Tudor'la yaşadığım da bunlardan biriydi. Tudor benim arkadaşımdı. Ama beni hakem dışarı gönderdiğinde onun bana karşı tepki gösterip, üzerime yürümesi sinirlendirdi. Teknik adamın teknik adama bu tür davranışlarını doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray kulübünden özrümü diledim"

Sözlerine devam eden Okan Buruk, "Yaptığım konuşmayı Galatasaray kulübünden de bu anlamda özrümü diledim. Çünkü o konuşmam yanlıştı. Maçın atmosferi bazen bu tür şeylere yol açıyor. Bazen de insanız yani... Canınıza dokunan şeyleri konuşmak istiyorsunuz ama bunların zamanlaması önemli. Belki 1-2 gün sonra daha iyi olabilirdi." dedi.

"Futbolda en doğru anlaşmanın ait olduğunuz kulüpler olduğunu düşünüyorum"

Fenerbahçe'den kendisine teknik direktörlük için teklif gelmesi üzerine ne yapacağı sorusuna Okan Buruk'un yanıtı şu oldu: "Hiç böyle bir şey olmadı bana karşı. Benim de içimden gelen bir şey yok. Ama futbolda en doğru yerin, en doğru anlaşmanın ait olduğunuz kulüpler olduğunu, orada daha başarılı olacağınızı düşünüyorum."

"Kendimi Fenerbahçe'nin hocası olarak o statta göremiyorum"

Buruk, "Bu Fenerbahçeli oyuncular için de geçerli. Benim için teknik adamlık olarak en doğru yerin Galatasaray olduğunu düşünüyorum. Kendimi Fenerbahçe'nin hocası olarak o statta göremiyorum. Beni orada Fenerbahçeli taraftar da Fenerbahçe'nin hocası olarak da göremeyecek, içine sinmeyecek. Seyirci de bunu yaşamak istemez." dedi.

"Ben kendimi Galatasaray kulübesinde hayal ediyorum"

Konuyla ilgili açıklama yapmaya devam eden teknik adam, "Mustafa Denizli örneği var. 3 takımda da çalıştı ve şampiyonluk yaşadı. Kimseden de tepki görmedi. Bu anlamda örnekler var ama ben kendimi Galatasaray kulübesinde hayal ediyorum." ifadelerini kullandı.

Okan Buruk, "Galatasaray'ın hocası olmak çok istediğim, hayal ettiğim bir yer. Tabii ki Milli takımda teknik direktör olmak her Türk futbol adamının hayalidir. Avrupa'da da çalışmak istiyorum. Orada da maalesef 1 sıfır yenik başlıyoruz. Nasıl futbolculukta varsa teknik direktörlükte de bu var. Kimse Türkiye'den bir teknik direktörle anlaşmak istemiyor. Bunu en üst noktada yaşayan Fatih Terim var. UEFA şampiyonluğu Fatih Terim'i İtalya'a taşıdı." şeklinde konuştu.

"Psikolojik olarak çökmüş bir takıma geldim"

Başakşehir dönemini anlatan antrenör, "Psikolojik olarak çökmüş bir takıma geldim. Bunu lige başlarken de yaşadığımızı gördüm. Bir önceki senenin travması kolay atılmadı. Biraz daha hücum anlamında takımı skora ulaştıracak oyuncuları katmaya çalıştık. Yaklaşık 30-31 yaş ortalaması vardı, onu biraz daha düşürmeye çalıştık." açıklamasını yaptı.

"Oyuncuları şampiyonluğa inandırmaya çalıştık"

Buruk, şunları söyledi: "Orada benim vereceğim en büyük şey oyuncuları tekrar şampiyon olabileceklerine inandırmaktı. Bunu ve Göksel Başkan yine aynı iddiada olduğumuzu ifade etti. Ben gittiğimde Başakşehir dağılıyor deniyordu. Öncelikle oyuncuları şampiyonluğa inandırmaya çalıştık."

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek: "Eşref Hamamcıoğlu kabul etmedi"
Habere Git

Emre Belözoğlu: "Okan Buruk hayatımdaki en önemli 2-3 insandan biri"

Futbolculuk döneminde Emre Belözoğlu ile uzun yıllar geçiren Okan Buruk, Galatasaray'ın ardından Inter'e de Emre ile birlikte transfer olmuştu. Programa bağlanan Emre Belözoğlu, Okan Buruk'tan bahsetti.

Emre Belözoğlu, "Okan Buruk benim hayatımdaki en önemli 2-3 insandan bir tanesi. Çocukluğumda onun hayaliyle büyüdümç Onunla beraber futbol oynamak, beraber aynı evi paylaşmak hepsi bana nasip oldu. Bana öğrettiği insanlık, futbolculuk saymakla bitmez. Çok iyi bir futbolculuk kariyeri oldu, aynı zamanda çok da büyük teknik direktörlük kariyeri devam ediyor. İnşallah daha uzun süreler ülkemize hizmet edecek." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler