Fenerbahçeli Michy Batshuayi, Beşiktaş'ta Attığı Gol Sayısını Geçti

30.01.2023 - 08:12 | Son Güncellenme: 30.01.2023 - 08:37

Kasımpaşa karşısında takımının 5. golünü kaydeden Michy Batshuayi, Fenerbahçe formasıyla resmi maçlarda 15 gole ulaştı. Belçikalı 22 maçta Beşiktaş’ta 42 maçta attığından fazlasını attı.

Fenerbahçeli Michy Batshuayi, Beşiktaş'ta Attığı Gol Sayısını Geçti

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’nin, Spor Toto Süper Lig 21. Hafta maçında sahasında 5-1’lik skorla mağlup ettiği Kasımpaşa’ya karşı takımının son golünü kaydeden Michy Batshuayi, Sarı-Lacivertli forma altında resmi maçlardaki 15. golünü attı.

Eleştirilere rağmen gollerine devam ediyor

Yaz transfer döneminin bitimine 1 hafta kala Chelsea’den 3.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadroya dahil edilen Belçikalı golcü, zaman zaman genel performansıyla eleştirilere maruz kalsa da, daha sezon ortası olmasına rağmen Beşiktaş’taki gol sayısını geride bırakmayı başardı.

42 maçta attığı gol sayısını 22 maçta geçti

Geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş forması giyen Batshuayi, Siyah-Beyazlı forma altında Süper Lig, Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi ve TFF Süper Kupası dahil olmak üzere 42 resmi maçta 3 bin 153 dakika süre almış ve toplamda 14 gol 5 asistlik performans sergilemişti.

İlgini Çekebilir
Lale Orta hesabını kapattı
Habere Git

29 yaşındaki yıldız oyuncu, Fenerbahçe formasıyla ise Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda 15' maçta ilk 11 olmak üzere 22 resmi maçta 1259 dakika süre aldı ve 15 gol kaydetti. 

Son 5 sezondaki en iyi performansı

Batshuayi'nin bu sezon şu ana kadar attığı gol sayısı ise son 5 sezonda ulaştığı en yüksek rakam olarak da dikkat çekiyor.

Dortmund ve Chelsea dönemine yaklaştı

Son olarak 2017-2018'de Borussia Dortmund ve Chelsea formalarını giydiği sezonda, Batshuayi çıktığı 40 resmi maçta 21 gol kaydetmişti. Halihazırda bu sezon golcü oyuncunun o sezona ait gol sayısını geçmesi için 7 gole ihtiyacı var.

İlgini Çekebilir
Kadıköy'de kural hatası mı hakem hatası mı?
Habere Git

Bir sezonda en fazla 23 gol attı

Belçikalı yıldızın kariyerine baktığımızda ise bir sezonda en fazla attığı gol sayısı 23. Ülkesi takımlarından Standart Liege forması giydiği 2013-2014 sezonunda 49 resmi maça çıkan Batshuayi, toplamda 23 gol kaydetmişti. Daha sonra 2015-2016 sezonunda bu kez Fransa Ligue 1'de Marsilya formasıyla 50 resmi maçta 23 gollük performansını tekrarlamıştı.

Kariyer rekoru için 9 gole ihtiyacı var

Deneyimli santrforun 23 golle kariyerinde en fazla gol attığı iki sezon performansını geride bırakması için, Fenerbahçe formasıyla sezonun geri kalanındaki resmi maçlarda 9 gol daha atması gerekiyor.

Son 6 lig maçında 5 gol

Batshuayi ayrıca, Kasımpaşa maçında attığı golle ligdeki gol sayısını 10'a çıkartırken Süper Lig'de forma giydiği son 6 maçta 5. kez fileleri havalandırıp yukarı yönde ilerleyen form grafiğini sürdürmeye devam etti.

54 milyon Euro bonservis gördü

Türkiye'de ilk olarak Beşiktaş formasını giyen ve şu anda kariyerini Fenerbahç'de sürdüren Batshuayi, kariyerinde Standard Liege, Marsilya, Chelsea, Borussia Dortmund, Valencia, Crystal Palace gibi üst düzey takımlarda oynadı ve kendisi için toplamda 54 milyon Euro bonservis ödendi.

İlgini Çekebilir
Fener'in de Enner Paşası var!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler