Beşiktaş'ta Fernando Santos'un istediği lider stoper bulundu! Görüşmeler başladı...

03.02.2024 - 09:41 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 09:55

Transferin sessiz takımı Beşiktaş, teknik direktör Fernando Santos'un istediği lider stoperini buldu. Siyah beyazlılar İngiliz oyuncu Michael Keane'i transfer etmek istiyor. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Fernando Santos'un istediği lider stoper bulundu! Görüşmeler başladı...

AJANSSPOR - HABER

Transferde şu ana kadarki tek hamlesini Adana Demirspor'dan ayrılan Norveçli sağ bek Jonas Svensson'u kadrosuna katarak yapan Beşiktaş, teknik direktör Fernando Santos'un istediği lider stoperi buldu. 

Lider stoper Premier Lig'den

Ara transferin son günlerine girilirken Beşiktaş, stoper hattını güçlendirmek istiyor. Bu bölgeye tecrübeli bir isim arayışında olan Beşiktaş yönetimi Premier Lig ekibi Everton'un tecrübeli oyuncusu için harekete geçti.

Hedef Michael Keane

Akşam'ın haberine göre; Fernando Santos'un deneyimli bir stoper talep etmesi üzerine harekete geçen Beşiktaş yönetimi, Premier Lig'de Everton forması giyen Michael Keane'i gündemine aldı. İngiliz basını da Beşiktaş'ın bu ilgisini doğruluyor. 

Görüşmeler başladı

Haberde, iki taraf arasında resmi görüşmeler de başladığı belirtilirken, Everton'da artık rotasyonda geri düşen deneyimli oyuncu için Beşiktaş yönetiminin, İngiliz kulübü ile el sıkışması beklendiği kaydedildi.

Sean Dyche'ın kararı belirleyici olacak

Ancak Everton Menajeri Sean Dyche'ın kararı bu transferde belirleyici olacak. İngilizler, transfer döneminin de kapanması sebebiyle Dyche'ın savunma hattına oluşacak muhtemel bir boşluğu kabul etmeyebileceğini de ifade etti.

Cenk Tosun ile birlikte oynadı

31 yaşındaki İngiliz stoper, futbolcu Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun'nu Premier Lig'de forma giydiği dönemde Everton'da birlikte oynamışlardı.

Bösleşmesi 2025'te bitiyor

Bu sezon Premier Lig'de 7 maça çıkan 31 yaşındaki savunmacı, 1 gol kaydetti. 12 kez İngiltere Milli Takımı formasını da giyen Keane'in güncel piyasa değeri 7 milyon Euro. Michael Keane'in Everton ile olan sözleşmesi 2025 yazında sona erecek.

28,5 milyon Euro'ya transfer edildi

Everton, Michael Keane'i 2017-18 sezonu öncesi Burnley'den 28.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer etmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler