Fethiyespor Asbaşkanı İsmail Öztürk'ten Halil İbrahim Pekşen'e cevap!

22.07.2019 - 16:02 | Son Güncellenme: 22.07.2019 - 16:43

Fethiyespor Asbaşkanı İsmail Öztürk'ten Halil İbrahim Pekşen'e cevap!

Fethiyespor oyuncusu Halil İbrahim Pekşen, kulübün Asbaşkanı İsmail Öztürk'ün kendisini darp ettirdiğini iddia etmişti.

Bu gelişmelerin ardından Radyospor'da Salim Manav'a konuşan İsmail Öztürk ve Pekşen'in menajeri Ömer Kızılkoca, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kullanılan ifadeler şöyle:

Fethiyespor Asbaşkanı İsmail Öztürk:

Fethiyespor Asbaşkanı İsmail Öztürk: "Süreç aslında hem çok uzun hem de çok kısa. Geçen seneden Halil İbrahim ile başlayan bir süreç vardı. Ersin Veli diye bir arkadaş daha önce Fethiyespor'da da futbolcuydu. İbrahim ile ilgili süreci Ersin Veli yürütümüştü, Ersin Veli ile Esat Başkanımız göreve başladıktan sonra bir telefon görüşmesi oldu. Ben de aynı yerdeydim. Esat Başkanımız bana dedi ki 'Ersin ile konuştum, siz bu arkadaşı idmanlara çağırın kadroda tutun. 20 gün süre istiyorlar indirim yapacaklar' Ersin Veli'ye başkanımız 'Takım bulun, şartları yüksek' dedi. Konu böyle kapandı. 15 ve 17'sine kadar süreç böyle devam edecekti ve sözleşme feshedilecekti.

Geçen yıl yaptığı gibi 4 maç 11 oynamış, 8 maç kadroda bulunmuş 245 bin küsür TL para almıştır. Geçen yıldan da kulüpte alacağım var diyor. Doğal olarak hak edişleri vardır. Kimsenin hiçbir şeyi inkar etmemesi söz konusudur. Benimle olan süreçte iki gün önce çağırdım. 'Halil İbrahim Pekşen siz ne düşünüyorsunuz? Kadroda oynayacak görüntüyü vermiyorsun?' Teknik heyette olumsuz rapor verdi. 2 gün kalmış siz şimdi bu garanti paranın üstüne mi yatacaksınız?"

"225 bin TL'yi ödemek zorunda kalırsam senden 400 bin TL bonservis bedeli isterim dedim. Cuma sabahı Halil İbrahim'i tekrar çağırdım. 'Menajerlerim sizinle görüşecek' dedi. Ben de görüşmem dedim. Cuma günü 16.45'te arkadaşımız özgür bir şekilde imza sürküsünü aldı.

Son 10-15 yılda menajerlik furyası var. Mesleki anlamda aşağılamıyorum ama manav, bakkal, berber kasap oldu. Futbolcuyu tırnak içinde 'İtrimek zorunda kalıyor' bazı gazeteci arkadaşlarımız öyle bir yorum yapıyor ki. Sanki burası Tanzanya.

Çok iyi insanlarda var bunları tenzih ediyorum. Türk futbolcu menajer kuşatmasının altındadır.

Menajerler aynı geminin içinde değildir. Halil İbrahim'in 3 tane menajeri varmış. 'Canım bu parayı yiyelim' diye mesaj atmış, bu yasal yollarla ortaya çıkabilir"

"Benim Fethiye'ye gelişimin tam 34. yılı. 34 yıldır Fethiye'de yaşıyorum. Eğer Fethiye'den bir insan benim korumam ve şöforüm olduğu söylerse Fethiye'yi terk ederim. Bu külliyen yalan. Hocanın odasında, müdürün odasında ifadede de diyor ki muhasabe odasında, bir başka yayın kuruşunda da hocanın odasında. Bu saatten sonra bu işi yargı çözecektir. Ben basın açıklaması bile yapmadım. İlk defa burada konuşuyorum. Ben merkezli çalışmalarına tahammürkar değilim. Herkes işini hakkıyla yapsa kazandıkları para helaldir. Sen futbolcuyu 7 ay çalıştırmışsınız, yatırmışsınız. Karşılıklı fesih yapmak için imza sürküsünü çıkartı ve imzalar atıldı. Bu arkadaşımız kulübümüzün üyesi ve fıtness eğitimi veren arkadaş. Biz fesih yaptık, neden karşılıklı imza aldık. Notere gittiğinizde size silah mı dayadılar. İmza sürküsü olmadan fesih olmaz. Benim oğlumda yanımdaydı, kulüpte işler yoğun olduğu için. Menajerinden telefon geldi. 70 bin TL'yi alalım dediler. Hassasiyet güneş yanığı demek. Biz doktorla da görüştük. Olay yargıya yansıdığı için savcılıkta doktor da ifade verecek. Doktorla konuştuğumuzda 'Yanık vardı' dedi. Halil İbrahim'in plaj fotoğrafları da belirledik. Darp edilmiş birisi. Otel odasında, müdürün odasında, hocanın odasında siz hayatınız boyunca böyle bir darp gördünüz mü? 5 tane farklı ifadesi olan insanın ne kadar önemli. Benden menajerler para istedi, ben buna yetkili değilim. Ben futbolcu ile anlaştım. Daha sonra bonservisine fazla para vermemek için sözleşme bedeline ödeme yapmamak için fesih bedelini imzaladık. Biz sonradan menajerlerin avantasını vermedik. 23 oyuncuya para ödüyorum da sorunum yokta neden bu arkadaşla var"

Kızılkoca'dan Öztürk'e cevap

Oyuncunun menajeri Ömer Kızılkoca: "İki gün önce sonu 61 olan bir numara beni aradı. Fesihle ilgili benimle görüşmemiz gerektiğini söyledi. Yardımcı olabiliriz. Çocuğun geçen sezonun ikinci yarısında kadro dışı kaldığını ve bu konuda mağduriyet yaşadığını, daha önce Esat başkanla da görüşmemiz oldu. Fiyatında indirim istendi, daha önce oyuncu kulüpte devam edilsin diye 275 bin TL'lik teklif oldu, biz de 325 bin TL olsun dedik. İsmail Başkan beni aradı 'Çocuk mağdur olmasın sözleşmeyi feshedelim' dedi. 100 bin istedi, 75 olmasın da 70 olsun dedi. Çocuktan mesaj mesaj beklerken 'Abi beni vurdular' diye mesaj attı. Ben dışardayım çıktım dedi. Orada birisi varmış bize güvenmiyor musun diye 1-2 tane tokat atmış" dedi.

Asbaşkan İsmail Öztürk:

"Eğer Ömer Bey'e 1-2 tane tokat atılmış demişsem çocuklarımın yüzünü görmeyim. Her şey kayıtlar altında. 70 bin TL futbolcuya değil, menajerlere istenmiştir. Ben öyle bir şey demişsem şerefsizim. İkincisi bu kulübün avanta yenilecek parası yok. Üçüncüsü WhatsApp'tan 'Bebeğim gönder paraları yiyelim' diye mesaj attılar. Türkiye'de bu menajerim diyen üç kağıtçılar bu işten para yiyemecek."

 

Ömer Kızılkoca:

Kesinlikle böyle bir mesajlaşma olmadı. Futbolcunun zorla bizim tarafımızdan gönderildiğini söylüyorlar ihtarname gönderildi bize ben bu ihtar nameyi yayınlayacağım. Kimseye "canım, bebeğim" demedim.

TPFD Başkanı Hakan Ünsal'dan açıklama

TPFD Başkanı Hakan Ünsal'dan da konuyla ilgili açıklama geldi.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Hakan Ünsal şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz yıldan itibaren futbolcuya şiddette artış var. Bu olayların yaşandığı yerler alt ligler. Bu olaylar daha önce 3-4 kez yaşandı. En yakın örnek Mert Can Çam olayı. Malesef yöneticilerin oyuncu transferi yaparken oyunculara karşı yaklaşımları 'canımlı - cicimli' fakat ayrılmaya gelince şartlar değişiyor. Oyuncuya 'seni kadroda düşünmüyorum' diyebilirsin. Alt liglerde 'Bıçak gösterme, silah gösterme, darp' bunlar artık olmamalı. Bunu Fethiyespor için demiyorum. Eskiden bunlar konuşulmordu fakat artık konuşuluyor. Biz TPFD olarak dünyadaki PFD ile de görüşüyoruz. Türk futbolun hani deriz ya 'imajı kötü' neden kötü? İşte size yaşananlardan bir örnek. Bu örneğin çok fazlası var. Daha fazlası var ama azı yok. Biz kurul olarak bu olayı araştırıyoruz. Bu olayın arkasındayız"

Senin için hazırladığımız haberler