FIFA kervanına bir isim daha katıldı

26.06.2020 - 10:36 | Son Güncellenme: 26.06.2020 - 10:39

Fenerbahçe'de Kruse'nin sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesinin ardından futbolculardan art arda hamleler gelmeye başladı. Son olarak Tolgay Arslan, FIFA'ya giden isim oldu. Peki 30 yaşındaki oyuncunun gerekçesi ne? Fenerbahçe'den yıllık kaç para kazanıyordu? İşte detaylar...

FIFA kervanına bir isim daha katıldı

Fenerbahçe'de FIFA'ya giden futbolcuların sayısı artıyor. Bu kervana Tolgay Arslan da katıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre Kruse ve Zajc'ın ardından Tolgay da alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle FIFA'ya başvurdu. 

30 yaşındaki orta sahanın Kruse'nin hemen ardından harekete geçtiği ve yeteri kadar forma şansı bulamadığı için bunu bir ayrılık fırsatı olarak gördüğü kaydedildi. 

Tolgay Arslan'ın Fenerbahçe'deki maaşı ne kadar?

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Beşiktaş'tan transfer edilen Tolgay, Fenerbahçe ile 3.5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Oyuncu yıllık 2.4 milyon euro kazanıyordu. 

Tolgay bu sezon ligde 9 maçta 127 dakika süre alırken gol katkısı yapamadı. Türkiye Kupası'nda ise 8 maçta 683 dakika sahada kaldı ve 2 gol kaydetti.

30 yaşındaki oyuncu geçen sezonun ikinci yarısında ise 11 lig maçında toplam 760 dakika süre almış fakat gol katkısı yapamamıştı. 

Tolgay Arslan'dan yalanlama geldi!

Tolgay Arslan, Sabah gazetesinde yer alan habere ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

Fenerbahçe'yi dava ettiği ve FIFA'ya başvurduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Tolgay, "Türk futbolcu statüsünde olduğum için FIFA'ya başvurma hakkım da bulunmamaktadır. Kamuoyundan bu ve buna benzer akla ve mantığa aykırı yalan haberlere itibar edilmemesini rica ederim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler