FIFA Menajeri Uğur Avadan: ''Vida Beşiktaş forması giydiği için çok mutlu''

15.10.2018 - 19:15 | Son Güncellenme: 15.10.2018 - 19:15

FIFA menajeri Uğur Avadan, Radyospor'dan Özgür Sancar'a konuştu!

İşte o sözler:

''Türk lirasıyla ödeme yapılması kararname şeklinde yayınlandı, ''6 aydan fazla oturma süresi olan herkese tl olarak ödeme yapılması'' yazıyor. Böyle olunca sanki yabancıları da bu karar kapsıyor gibi gözüküyor.

Türk oyuncu mahkemeye giderse yerel mahkemelerde çözülecek, ama yabancı oyuncular FIFA'ya gidecekler ve aleyhte kararlar çıkacak çünkü verilmiş bir hak var.

Anadolu Takımları'nın %80'i tl ile anlaşmışlar, büyük takımlarda bazı isimler dövizle anlaşmışlardır yani 25-30 kişi diyelim. Bu kadar insanın ödemesi tl yapılması ekonomi adına çok büyük bir değişiklik olmayacaktır.

Bundan sonra kuru sabitleyecekler, oyuncuların kazanacağı paralarda yaklaşık %25'lik bir indirim olacak. Yabancı oyuncular bunu kabul eder mi? Kabul etmediklerinde bu sorun FIFA'ya taşınacak, böyle olunca sözleşme fesih edilecek yani hem oyuncuların parasını ödeyeceğiz hem de oyuncuları kullanamayacağız.

Devre arası transfer dönemi yine sıkıntılı olacak ama bunun sebebi döviz kuru değil, kulüplerin zor durumda olmasıydı ve kurda yükselince iyice zorlaştı.

Eskiden Almanya'da bir futbolcu 400-500 bin euro alıyordu ve biraz fazla verdiğinde Türkiye'ye rahat geliyorlardı şimdi bu kolay olmuyor. Böyle dönemlerde alt yapıya önem vermek lazım, kriz dönemlerinde alt yapıdan iyi futbolcular çıkarabiliyoruz.

Musa Çağıran'da bir menisküs sorunu oldu ve inşallah bir an önce sahalara döner.

Vida'yla ilgili henüz bir teklif yok, Slaven Bilic Türkiye Ligi'ni çok iyi biliyor, Vida'yı da tanıyor ama şimdilik gelen bir teklif yok. Vida burada çok mutlu, kendisi yöneticilere güveniyor buradan gitmek gibi düşüncesi yok. Vida'ya sezon başı teklifler geldi ama bazıları resmi bazıları ise sadece söz yoluyla oldu. İngiltere ve başka yerlerden teklif geldi ama başa dönmeye gerek yok.
Vida şu an çok mutlu, uyum sürecini atlatmasını sağladığınız zaman daha fazla katkı alınıyor. Direkt tüketen değil, alıp parlatıp satabilen bir ülke olmalıyız. Pepe ile Vida'nın uyumunu çok iyi buluyorum ayrıca Vida'ya soruyorum Pepe'yle oynadığı için çok mutlu.
Veli Kavlak iyi bir futbolcu, sakatlığı düzelirse her kulüpte oynayabilir. Fofana da bence Konyaspor'da iyi gidiyor, biraz daha fazla puan toplamalarını bekliyordum ama bence bundan sonraki süreçte topladıkları puanlarla UEFA'ya gideceklerini düşünüyorum.''

Senin için hazırladığımız haberler