FIFA'dan Kulüpler Dünya Kupası'na kadın hakem

09.01.2021 - 13:07 | Son Güncellenme: 09.01.2021 - 13:22

Şubat ayında düzenlenecek FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda bir ilk yaşanacak. Katar'da düzenlenecek turnuvada ilk kez bir kadın hakem görev alacak.

FIFA'dan Kulüpler Dünya Kupası'na kadın hakem

1-11 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda hakem listesi açıklandı.

Listede, Brezilyalı hakem Edina Alves Batista ismi dikkat çekti. 40 yaşındaki Edina, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda düdük çalacak ilk kadın hakem olacak. 

Daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Juventus ile Dinamo Kiev arasında oynanan karşılaşmada Stephanie Frappart, Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda düdük çalan ilk kadın hakem olmuştu. 

Kulüpler Dünya Kupası'nda hangi takımlar yer alacak?

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda, kıta şampiyonlarının yanı sıra ev sahibi ülkeden bir takım mücadele ediyor. Okyanusya Kıtası için bu turnuvada ayrı bir seçim yapıldı.

Avrupa'dan UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Bayern Münih (Almanya), Afrika Şampiyonu Al Ahly (Mısır), Asya Şampiyonu Ulsan (G. Kore), CONCACAF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Tigres (Meksika), Okyanusya'da şampiyonsuz tamamlanan turnuvada FIFA'nın puan durumuna göre, Auckland City (Yeni Zelanda) ve ev sahibi Katar'ı temsilen Al Duhail, Kulüpler Dünya Kupası'nda yer alması netleşen takımlar. Turnuvaya dahil olacak son takım ise, Güney Amerika'nın en büyüğünü belirleyen Libertadores Kupası'nın şampiyonu olacak. Brezilya'dan Palmeiras ve Santos; Arjantin'den River Plate ve Boca Juniors, Libetadores Kupası için yarı final mücadelesi veriyor. 

Senin için hazırladığımız haberler