Fikret Orman Beşiktaş'ı satmış

08.10.2020 - 16:58 | Son Güncellenme: 08.10.2020 - 16:58

Beşiktaş'ın kongre üyesi Rüzgar Vahit Sağnak, eski başkan Fikret Orman'ın kulübü sattığını iddia etti. Peki Rüzgar Vahit Sağnak neler söyledi? İşte detaylar...

Fikret Orman Beşiktaş'ı satmış

AJANSSPOR -HABER

Beşiktaş başkanlığı için geçmişte aday olan ancak gereken ıslak imza (Sağnak'ın topladığı dijital dilekçeler kabul edilmemişti) sayısına ulaşamadığı gerekçesiyle seçime giremeyen kongre üyesi Rüzgar Vahit Sağnak, eski başkan Fikret Orman'ın kulübü sattığını savundu!

Sağnak, Twitter adresinden yaptığı yorumlarda "Bugün size kulübümüzün Ziraat Bankası ile durumunu basit olarak iletmeye çalışacaBğım. En sonda söylenecek şeyi baştan yazayım. An itibarıyla bu kulübün sahibi Ziraat Bankası. Hani satın Katarlı'ya filan diyenler var ya, merak etmeyin Orman satmış bile" dedi.

'Camii avlusuna bırakıp kaçmış'

Fikret Orman döneminde Ziraat Bankası ile yapılan borç yapılandırma anlaşmasına değinen Sağnak, "2 sene ödemesiz (bu sene bitiyor), sonra 3 sene vadeli yaptığı kontratı ödemek matematiksel olarak imkânsız. Camii avlusuna bırakıp kaçmış kulübü. Allah'tan Ziraat Bankası öz milli bir kurumumuz. Özetle kayyum atanır diye hep korkardık, yok sahip atamış bile...

Şu an biz kulüp olarak , kulübün sahibine, yönetim seçip adeta 'Bunla konuşun' gibi kayyum atıyoruz. Bağımsızlık kalmamış. Ziraat'in çizdiği çerçevede bir şeyler yapmaya çalışabilirsin ancak. Tüm bütçeye karar verici Ziraat. Yönetim sadece bir uygulayıcı artık. Bu kontratı 2 yıl ödemesiz+ 10 yıl vadeye çevirebilirsek şayet, en azından borcu ödeyebilmenin matematiksel imkânı doğacak. Vakit kazanacağız. Ama yıllarca Ziraat yine sahibimiz olacak. Bilin bunları diye yazdım" ifadelerini kullandı.

Borç ödeme anlaşması değişecek

Ahmet Nur Çebi yönetimi, Türkiye Bankalar Birliği önderliğindeki konsorsiyumla borç yapılandırma anlaşmasının revize edilmesi görüşmelerini sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre anlaşmanın 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeye çevrilmesi için büyük ölçüde mutabakat sağlandı. Anlaşmanın resmiyet kazanmasıyla borç ödemesi daha kolay bir hale gelecek.

Beşiktaş'ın borcu son açıklanan finansal rapora göre 3.3 milyar lira civarında bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler