Fikret Orman: 'Burak karakter olarak Beşiktaş'ta kaptanlık yapacak bir oyuncu.'

05.02.2019 - 13:46 | Son Güncellenme: 05.02.2019 - 16:46

Fikret Orman: 'Burak karakter olarak Beşiktaş'ta kaptanlık yapacak bir oyuncu.'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni transferler Shinji Kagawa, Burak Yılmaz, Nicolas Isimat-Mirin ve Muhayer Oktay'ın imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Burak Yılmaz'ın karakter olarak Beşiktaş'ta kaptanlık yapacak birisi olduğunu vurgulayan Orman, Kagawa'nın transfer sürecine dair detayları da paylaştı. 

Bugünkü imza töreninde devre arasında kadromuza katılan oyuncularımızı içeriyor. Hayırlı uğurlu olsun. Zor bir transfer dönemi geçirdik. Bu süreç içerisinde takımımızdan ayrılan oyuncularımız ve aramıza katılan arkadaşlarımız oldu.

'5 milyon euro bonservis geliri elde ettik'

5 milyon euro'ya yakın bonservis ücreti kazandık. Bonservise para harcamadık, takımın yaş ortalamasını ve maliyetini aşağı düşürdük. Sonuç itibariyle aramıza dört tane kıymetli oyuncu katıldı. Muhayyer hoş geldin aramıza. U-21 Milli Takım oyuncusu ilerisi için faydalanacağımız bir oyuncu. Kagawa'yı yaz transfer döneminde almak istedik nasip bu zamanaymış. Kagawa bizim uzak doğu açılımımızla ilgili de güzel oldu. Bu transfer döneminde bize yardımcı olan B.Dortmund'a teşekkür ederim. Mirin'i geçen sezon da transfer etmek istedik, nasip bugüneymiş. Burak'la ilgili fikrimi herkes bilir. Babası bizim ağabeyimiz. Nasip bugüneymiş. İsmi hep Beşiktaş'la anıldı. Bu da normal çünkü Beşiktaş onun yuvası. Burak'a da evine hoş geldin demek istiyorum.

Burak Yılmaz ve Kagawa transferleri!

Burak, Çin'den Türkiye döndükten sonra adı hep Beşiktaş'la anıldı. Bu da normal. Ben, Burak'a ve ailesine saygı duyuyorum. Burak'ın futbolu Beşiktaş'ta bıraktıktan sonra burada görev alması gerektiğini düşünüyorum. Burak'ın göstermiş olduğu fedakarlığa teşekkür ediyorum. Kagawa'yı sezon öncesi de istedik. Önemli bir oyuncu. Kagawa yapmış olduğumuz anlaşmalara istinaden alınmadı. Dortmund bırakmak istemiyordu ama bu transferi gerçekleştirmeyi başardık.

Burak Yılmaz'a "Kaptan" diye hitap etmesiyle ilgili...

Bunu bilinçli olarak söylemedim. Burak karakter olarak Beşiktaş'ta kaptanlık yapacak bir oyuncu. Kaptanlık sürecini sezon sonunda değerlendireceğiz. Tolga'nın da sezon sonunda bitecek. Ben de çok isterim Burak'ın kaptan olmasını... 

Japonya düşünülerek maç saatlerinin erkene alınması konusu!

Bir tek Kagawa olarak görmemek lazım. Burak, Çin'de önemli bir oyuncu. Bizim Çin ve Uzak doğuyla ilgili projelerimiz vardı. Umut ediyorum Beşiktaş orada da iyi tanınır.

Kagawa'nın transfer süreci nasıl gelişti?

Kagawa transferinin kararı sırasında yanımda Şenol hoca ve Hüseyin Yücel vardı. Beraber verdiğimiz bir karar. Burada başkan ve hocaya rağmen transfer yapılamaz. Biz ayrı ayrı güçler değiliz. Biz aynı gemideyiz. Bu bir ekip işi.

Burak Yılmaz'a gösterilen tepkiyle ilgili..

Burak'a bu konuda cevap verdirtmem. Burası Beşiktaş kulübü. Akhisar maçında 1500 taraftarımız vardı. 30 kişi maksatlı olarak aleyhte bağırdı. Benim tavrım net. Onlar eski de kaldı.

Yabancı sınırıyla ilgili!

Tüm oyuncuların kontratları var. Kulüpler olarak daralmamız lazım. Artık yüksek maliyetli oyunculara dur denmesi lazım. Beşiktaş kadrosu geniş bir kadro. 2 yıl şampiyon olduğumuz gibi bir oyun görmek istiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler