Fikret Orman ne demek istedi? Metin Keçeli'den çarpıcı sözler!

28.08.2018 - 15:08 | Son Güncellenme: 28.08.2018 - 18:08

Fikret Orman ne demek istedi? Metin Keçeli'den çarpıcı sözler!

Beşiktaş Kulübü Eski İkinci Başkanı Metin Keçeli, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Fikret Orman’ın açıklamalarını değerlendiren Keçeli, seçim konusunda da dikkat çeken ifadeler kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Metin Keçeli’nin açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Beşiktaş kadrosuna Antalyaspor yenilgisi hiç yakışmadı"

Antalyaspor maçında Beşiktaş ne yapmışsa yapmış, beni hiç tatmin etmedi. Beşiktaş maçı kaybetti ve Beşiktaş’ın bu kadrosuna yakışmadı. Antalyaspor 3 kere geldi, 3 gol attı. Bu Beşiktaş olamaz. Türkiye Ligi’nde ve Avrupa’da bu kadar büyük maçları kazanma gayesi olan Beşiktaş’ın güçlü kadrosu Antalyaspor’u aşmalıydı. Bastırdık, direğe vurduk. Vurmayacaklardı içeri girecekti. Bu nedenle çok üzgünüm, kırgınım.

"Partizan'a elenme lüksümüz olmadığı açıkça görülmeli"

Biz bir takım sıkıntıları olan Antalyaspor ile oynadık. Antalyaspor kadro kurmakta zorlanıyor, olağanüstü kongreye gidiyor. "Çok rahat maçımız var" dedik, maçı kaybettik. Partizan karşısında 1-1 ile çok iyi sonuç aldık. Şimdi bunun rehaveti ile bu maçı kaybedersek Beşiktaş’a çok büyük bomba düşer. Beşiktaş’ın çok değerli oyuncuları var. Şenol Hoca ve teknik kadro silkinmeli ve bu turu kaybetme şansımız olmadığını açıkça görmeli. Avusturya takımı LASK Linz, Partizan’dan daha iyiydi. Partizan’ı orada rahat yenebilirdik, şimdi artık burada bir zahmet yenelim.

Fikret Orman ile neler konuştu?

Seçimin temel nedeni olarak bana söylenen yönetim içindeki uyuşmazlıklar. Başkan Orman, bu uyuşmazlıkların kendisini çalışamaz hale getirdiğini, artık kulüp sorunları değil sadece kişisel sorunlar ile zaman geçirildiğini bana ifade etti. 8 aylık bir süre için kongreye gidiyor. İyi düşündün mü diye sorunca, ‘’Yapamayız, olmuyor. Yeni bir yönetimle aşmak zorundayız’’ dedi. Başarılar kazanmış, önemli katkılarda bulunmuş bir kişi olağanüstü kongre kararı alıyorsa dinlemek lazım. Her şey yolunda giderken neden kongreye gidiyor? Demek ki bıçak kemiğe dayanmış.

Yönetici sayısının azaltılması konusunu nasıl yorumluyor?

Süleyman Seba döneminde yönetici sayısının artmasını desteklemiş kişilerden biriyim. Yönetim 10+5’ti, 12+6’ya geçiş yaptık. Daha sonra 10+5’e geri dönüldü. Sayı arttırılması başkanın daha rahat çalışmasıyla ilgiliydi. Yönetim kurulunda olduğunu duyduğumuz çekişmeler kulübe zarar verme noktasına geliyorsa bunu durdurmak lazım. Onu başarılı işlerle kabul ediyoruz, kongreye gittiği zaman bir şey biliyorsun da gidiyorsun demek zorundayız.

Fikret Orman'ın, 'Ben düşersem Beşiktaş düşer' açıklaması üzerine...

Şu anda Beşiktaş’ın yönetilmesini sağlayan yönetim kurulunu kast etti. O da giderlerse yeni yönetimler geleceğini biliyor. Bu sene için Beşiktaş’ta kayıp olur anlamında söylediğini sanmıyorum. Fikret Orman ve yönetimi giderse bu Beşiktaş’a hedefleri varken zarar getirir, geride kalırız demeye getirmiş. İddialı şekilde konuşmuş. Bu yanlış taraflara çekilebilir. Beşiktaş ne günler geçirdi. 40 senedir bu camianın içindeyim. Maddi manevi zor dönemlerini, 2000 kişiye oynadığımı seyircinin arkasını döndüğünü de gördüm. Beşiktaş her şeyin altından kalır, daha olmazsa yeni bir Süleyman Seba yaratır.

Beşiktaş'ta yeni bir başkan adayı çıkar mı?

Yeni bir başkan adayının çıkacağını zannetmiyorum. Onun için Fikret Orman'ın, "Cesareti olan karşıma çıksın" ifadesini söylemesini doğru bulmuyorum. Daha önce daha nazik şekilde söylemişti, o da yanlıştı. "Şimdi hadi çıkın karşıma" ifadesi gereksiz bir ifade. Bunlara gerek yok. Fikret Orman’ın bunları aşmış olması gerekir.

Fikret Orman'ın Ali Koç ile ilgili söylemleri...

"Ali Koç yalnız Fenerbahçe’nin değil, Türk sporunun seviyesini yükseltecektir" demiştim daha önce. Bunu söylerken Ali Koç’un kişisel konumundan ve seviyesinden bahsetmiştim. Artık Fenerbahçe Kulübü’nde soyunma odalarında, hakem odalarında saldırılmayacak, demagoji yapılmayacak. Ali Koç yine de Fenerbahçe’nin aldığı kötü sonuçlara bakmadan kendi yolunda yürüyerek başarılı bir yöneticilik yapacaktır. Doğru yöneticilik şampiyon olmak demek değildir. Süleyman Seba 16 sene başkanlık yaptı, 6 kere şampiyon oldu. Dimdik duruşun, camiaya katkın topun kale girmesiyle değişmez. Fikret Orman’ın Ali Koç için açıklamalarını doğru bir yaklaşım olarak görmekteyim. Kulüpler Birliği Başkanı olarak onunla ilişkilerini sıcak tutacaktır. Aziz Yıldırım ilk günden beri bizim arkadaşımızdı, şimdi de arkadaşımız. Geldi uzun yıllar çalıştı ve Fenerbahçe tarihine gömüldü. Fikret Orman da çalışacak, o da gün gelip bırakacak.

Senin için hazırladığımız haberler