Fikret Orman yeniden başkan!

16.09.2018 - 10:58 | Son Güncellenme: 16.09.2018 - 13:58

Fikret Orman yeniden başkan!

Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman'ın tek aday olduğu olağanüstü seçimli genel kurulda oy verme işlemi sabah saatlerinde başladı. Sandıklar saat 17.00'de kapandı.

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda oy verme işlemi sona erdi. 

BJK Akatlar Spor ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, seçime mevcut başkan Fikret Orman tek aday olarak girdi. 

Toplam bin 994 kongre üyesinin katıldığı genel kurulda oy verme işlemi tamamlandı. 20 sandıkta kullanılan oylar sandıkların üçerli açılmasıyla sayıldı.

Beşiktaş'ta Fikret Orman oyların 1911'ini alarak bir kez daha başkanlığa seçildi.

 

Yöneticiler kapıda karşıladı

Beşiktaş'ta gerçekleşen olağanüstü seçimli genel kurulda oy verme işlemi başladı. Başkan Fikret Orman'ın tek aday olduğu genel kurulda, yöneticiler, genel kurul üyelerini kapıda karşıladı. 

Orman yönetimde değişikliğe gitmişti

Seçime tek aday olarak girecek mevcut başkan Fikret Orman yeni dönem yönetiminde 5 değişikliğe gitti. Ahmet Nur Çebi, Berk Hacıgüzeller, Erdal Torunoğulları, Hakan Kalkavan ve Emre Kocadağ yeni dönemde görev almayacak. Orman 2013’te başkanlık için yarıştığı Serdar Adalı’nın yanısıra Ahmet Kavalcı, Hüseyin Yücel, Gökçe Meriçten ile Melih Aydoğdu’ya yönetiminde yer verdi.

İşte Fikret Orman'ın hazırladığı Beşiktaş'ın yeni yönetim listesi:

Asil: Fikret Orman, Serdal Adalı, Umut Güner, Ahmet Kavalcı, Ahmet Ürkmezgil, Deniz Atalay, Metin Albayrak, Şafak Mahmutyazıcoğlu, Hüseyin Yücel, Cihat Kumuşoğlu, Hüseyin Mican.

Yedek: Hakan Özköse, Erdal Karacan, Candaş Tolga Işık, Melih Aydoğdu, Gökçe Meriçten

Orman ve Adalı oyunu kullandı

Beşiktaş'ta gerçekleşen olağanüstü seçimli genel kurulda tek aday olan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, oyunu kullandı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, olağanüstü seçimli genel kurulda oyunu kullandı. Tek aday olan ve 1 numaralı sandıkta oy kullanan Başkan Orman, oyunu kullandığı sırada 'Muhalefete oy verdim' diyerek espri yaptı. Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleşen oy verme işleminde Fikret Orman yoğun ilgiyle karşılaştı. Üyelerin fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştığı Beşiktaş Başkanı, o kullandıktan sonra da kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın ardından, yeni yönetimde yer alacak olan Serdal Adalı da oyunu kullandı.

Orman açıklamalar yaptı

Seçimle ilgili basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Orman, seçim heyecanı içinde olduklarını belirterek, "Beşiktaşlıların bir araya geldiği bir gün, güzel bir gün. Dün de galip geldik, inşallah şampiyon olacağız." ifadelerini kullandı.

Kongre günü Ljajic açıklaması: "Zamana ihtiyacı var"

Yeni transfer Adem Ljajic'in Evkur Yeni Malatyaspor karşısındaki performansını değerlendiren Orman, "Ljajic'in ilk maçıydı. Biraz zamana ihtiyacı var. Kalitesi üst seviyede bir oyuncu." şeklinde konuştu. 

"Negredo için yazılı bir teklif yok"

Fikret Orman, Alvaro Negredo'nun transferi konusundaki soruya ise "Oluşmuş, bize gelmiş yazılı herhangi bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

 

Fikret Orman tekrar konuştu

Orman, sandıkların kapanmasına yaklaşık 1 buçuk saat kala bir kez da basın mensuplarına açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar; 

6.5 yıldır Beşiktaş’ta görev yapıyoruz. Beşiktaş’ın vermek istediği duruş bellidir. Oyunu çirkinleştiren değil, güzelleştiren olacağız. Hakemleri tartışılır hale getirmek futbola zarar veriyor. Daha önce ne yaptıysak aynı davranıyoruz. Yöneticilerimizin bir kısmı değişti ama o gün ne yapıyorsak aynısını yapıyoruz.

"Beşiktaş'ı biçtiler"

VAR sistemine gelirsek... Beşiktaş kollanıyor algısıyla Beşiktaş biçildi. VAR’ı insanlar kullanıyor. Hatayı da yapan insanlar. Bizim başımıza daha fazla gelmeye başladı. Bursaspor maçında penaltı olan bir pozisyon VAR’a bile gitmedi. Hakemlerin yorum hataları var. Derbi maçın öncesinde bunların olması taraftarda gerginlik yaratıyor. İşin gerçeği; hakemlerimiz hata yapıyor. TFF, Beşiktaş ile ilgili 1 gecede talimatname değiştiriyor. Beşiktaş, deneme tahtası değildir. Biz kimseyi etkilemek, hakemleri baskı altına almak niyetinde de değiliz.

"Şampiyon olduğumuzda göçebe gibi yaşadık"

Bizim de kendimize göre öz eleştiri yapmamız gereken şeyler var. Oynadığımız takımların bütçeleri de belli. Beşiktaş taraftarı eksiklerini ve hatalarını düzeltir bir şekilde olmalı. Bunu da hakeme ve başka bir şeye yormamak lazım sadece. Biz şampiyon olduğumuzda göçebe gibi oynadık. Başakşehir’de, Olimpiyat’ta, Osmanlı Stadı’nda oynadık.  Kendi öz eleştirimizi yaparız. Biz tepkileri her zaman dile getiriyoruz. Fakat; biz sahada Beşiktaş seviyesinde oynamamız lazım. Bunu göz ardı edemeyiz.

"Olayın mutlak hakimi hakemdir"

Derbiden önce olanlar taraftarımıza gerginlik yarattı. Olayın mutlak hakimi hakemdir. Beşiktaş maçında hakem bekledi golü vermek için. Maçı başlatmadı , bekledi. Aralarında telefon trafiği yapıyorlar. Nedense ilk kurallar hep bize denk geliyor. Kötüyü örnek göstererek bir yere varamayız. Beşiktaş, "Rakiplerine lehine yanlış yapıldı, Bize niye yapılmadı?" diyemez. Hakemlerin daha iyi eğitilmesi lazım. Hata yapanlar da gerçekte de cezalandırılmalı. Hakem hata yaptı ve onu ödüllendirdiniz. O zaman devam eder hata yapmaya. Bunu değerlendirmek MHK’nin işi. Onlar da görüşsünler, tartışsınlar.

"Beşiktaş’ın Antalyaspor’a yenilmesini hakeme bağlamıyoruz"

Şu anki TFF Başkanı Demirören de hakem hatalarıyla karşılaştı. Bu TFF’nin işi. Onların işini tarif edecek durumda değiliz. Beşiktaş’ın Antalyaspor’a yenilmesini hakeme bağlamıyoruz. Bursaspor maçında da penaltımız verilmedi. Biz Beşiktaş’ız, büyük kulübüz. Böyle hareket etmek zorundayız. Taraftarlarımız, “Kulübüne sahip çık” diyor. Biz de onu anlatıyoruz. Türkiye’de bir teknik direktörün üstünden algılar yaratılarak katledilmesine şahit olduk. Şu anda güzel bir ortam var. Böyle devam etmeli. Kimsenin art niyetli olduğuna inanmıyorum, inanmak istemiyorum.

"Negredo’nun nereye gittiğinin bilgisi bana gelmedi"

Hakem hatalarını Beşiktaş’ın başına geliyor diye Kulüpler Birliği’nde dile getirmem. Bunu genel bir görüntü çerçevesinde değerlendirmek lazım. Negredo'ya gelince... Negredo’nun nereye gittiğinin bilgisi bana gelmedi. Bizim bilgimiz dışında mı gitti? Tatil günü olabilir. Hiçbir bilgim yok. Beşiktaş’a teşekkür ettiyse, inşallah iyi bir bonservis parası getirir, biz de ona teşekkür ederiz. Beşiktaş’a gelmiş yazılı bir teklif yok. Bugün de yoktu, dün de yoktu. Bu sadece bugün konuşulmuyor. Futbolun içinde olan şeyler. 25-30-40 milyon euro, o oraya gitti, bu buraya gitti diye oyuncularımızla ilgili haberler yapıldı. Negredo ile ilgili bir şey gelirse değerlendiririz. Yönetimin önüne tartışacağımız bir teklif gelmedi.

"Biz futbolu dizayn edelim zihniyetinde değiliz"

MHK’de kan değişikliği konusu TFF’nin vereceği bir karardır. Bu sadece bizim işimiz değil. Biz futbolu dizayn edelim zihniyetinde değiliz. O zihniyette olanlar gittiler. Kulüpler Birliği’nde konuşmadığımız bir şey üstüne yorum yapmam doğru olmaz.

Kadıköy'e gidecek mi? Açıkladı...

Ali Koç Başkan beni davet etmedi. Ama ben, kulübümün başkanı olarak oraya gidiyorum. Daha evvel gitmiyordum. Nezaketsizlikler vardı, o yüzden gitmiyordum. Futbola pozitif destek vermek, yan yana maçın medenice izlenebiliyor olması için derbiye gitme niyetindeyim. Ben ve yönetimim gideceğiz. Hatta kızlarım da, “Baba biz de gelelim mi?” dediler. İnşallah hakem hatalarının, olayların değil, futbolcuların performanslarının öne çıktığı bir maç olur.

"Hakem hatalarının yanına kâr kalmaması lazım"

Ben Beşiktaş Başkanıyım. Beşiktaş’tan ayrılırsam Kulüpler Birliği’nden de ayrılmış oluyorum. Futbolu dizayn etmek bizim işimiz değil. O TFF’nin misyonu. Onlar kendi içlerinde neler yapmaları gerektiğini söylerler. Biz, konuşacağımızı elbette söyleriz. Hakem hatalarının yanına kâr kalmaması lazım. VAR sistemini yönetmek MHK ve TFF’nin işi. Kulüpler Birliği’nde tüm kulüplerin fikrini alarak, TFF’ye açıklarız. Bunu dönem dönem yapıyoruz.

"Hakem hatalarıyla şampiyonluklar belirlenmez"

Umutsuzluk üstüne bir siyaset olmaz. Bu köprünün altından daha çok sular akacak. Bugün Beşiktaş’ın başına gelen hakem hataları, yarın başka bir kulübün de başına gelebilir. Genel, futboldaki düzelmeyi söylüyoruz. Ben olumlu olacağı inancındayım. Bu lig senelerdir oynanıyor, senelerdir de bitiyor. Hakem hatalarıyla şampiyonluklar belirlenmez. Biz de hakem hata yapıyor diye, kendi hatalarımızı görmemezlikten gelemeyiz.

Senin için hazırladığımız haberler