Fikret Orman'dan Beşiktaş taraftarına müjde

23.08.2016 - 20:21 | Son Güncellenme: 23.08.2016 - 20:21

Beşiktaş Sompo Japan’ın yeni Başantrenörü Ufuk Sarıca için Vodafone Arena’da düzenlenen imza töreninde Siyah Beyazlıların Başkanı Fikret Orman, salon konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Orman, 'Akatlar’da bir arazimiz var. Buraya 15 bin kişilik bir salon yapmayı planlıyoruz. 10’a yakın idman sahası olan bir kompleks olacak. Diğer branşlarımız da burada oynama imkanına sahip olacak' dedi.

Akatlar'ta araziyi 2004 yılında belediyeden alan Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman, projelerin hazır olduğu gerekli izinlerden sonra çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Beşiktaş'ın Akatlar'da gelecek sezon için inşaat çalışmalarına başlaması ve salonu 15 bin kişi kapasitesine çıkarması bekleniyor. Orman ve yönetimin bu proje için önemli firmalarla temasa geçtiği öğrenildi.

Törende konuşan Orman, uzun zaman önce yapmak istedikleri bir işe imza attıklarını belirterek, "Ufuk Sarıca, çok iyi Beşiktaşlı, daha önce de çok istemiştim ama nasip olmamıştı. Keşke daha önce bizi şampiyon yapsaydı. İnşallah önümüzdeki süreçte olur." dedi.

Yönetim olarak birinci önceliklerinin futbol olduğunu ve bu branşta yol aldıklarına dikkati çeken Fikret Orman, şunları söyledi:

"Futbol inşallah böyle devam edecek. Beşiktaş taraftarlarının en sevdiği sporlardan biri de basketbol. Basketbolla çok alakalı ve istekliyiz. Yatırımlara başladık. Takım sporlarında antrenör ve ekibi çok önemli. Buradan işe başladık. İyi transferler yaptık. 8 oyuncu aldık, iki transfer daha yapacağız. Tesis yatırımlarına başlayacağız. Önümüzdeki seneden itibaren basketbola ciddi yatırımlar yapmak istiyoruz."

Taraftarlara da çağrıda bulunan Orman, "Hocanın gelmesiyle camiayı mutlu ettik. Transferler de bir hava getirdi. Taraftarlardan artık basketbol takımını daha aktif desteklemelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Kumuşoğlu ise yeni sezonu kazasız belasız güzel bir şekilde bitirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Basketdergisi

Senin için hazırladığımız haberler