Fikret Orman'dan Şenol Güneş, Kagawa ve Burak açıklaması!

09.02.2019 - 22:32 | Son Güncellenme: 10.02.2019 - 01:32

Fikret Orman'dan Şenol Güneş, Kagawa ve Burak açıklaması!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bursaspor maçı sonrasında yayıncı kuruluşa telefonla bağlanarak değerlendirmelerde bulundu. Bursaspor maçını kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Orman, Şenol Güneş'in geleceği, Burak Yılmaz ve şampiyonluk konusunda konuştu. Fikret Orman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Bugün konuşulması gereken konu Burak Yılmaz'dır"

Kagawa kendini ispat etmiş bir oyuncu. Nasıl oynayacağı belli bir oyuncu. Müthiş bir yetenek. Bugün konuşulması gereken şey ise Burak Yılmaz. Maçtan önce taraftarlar Burak Yılmaz'ı yanına çağırdı. 2 güzel gol attı. Beşiktaş'ta neler yapabileceğini gösterdi.

Şampiyonluk yarışı hakkında

Devre arası kampını iyi geçirdik. Savunmaya aldığımız oyuncu Mirin konuşulması gereken konulardan biri. Vida ile birlikte güven veriyorlar. Beşiktaş iyi bir yola girdi. Geçen yıl kaçırılan şampiyonluk camiayı biraz üzdü. UEFA Kupası'nda başarısız sonuç alınınca negatif enerji oldu. Ben hisleriyle yaşayan biriyim. Artık negatif enerji yok. Şampiyonluk bizim karar vereceğimiz bir şey değil. Burada önde olan bir Başakşehir var. Önümüzde bir de Galatasaray var. Güzel bir yarış olacak. Bu yarış içinde biz de yarışın içinde olacağız. Umutluyuz. Ama neticede liderden 9 puan gerideyiz.

Şenol Güneş milli takıma gidecek mi?

Şenol Güneş bize Bursaspor'dan sonra geldi. Şenol hocanın sözleşmesi bitince bizimle konuştu. Şu anda A Milli Takım'ın başında bir teknik direktör var. Bizim hocamızda sahada Beşiktaş'ın başında. Şu anda bunları konuşmak doğru değil. Beşiktaş galibiyet almış, iyi bir yoldayız. Bunların konuşulması şık da değil. Fakat futbolda büyük bir ekonomi dönüyor. Şenol Güneş'in sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Benim de kongrem var. Türk sporunun da olduğu yerler belli. Sezon sonunda kulüplerin ne kadar daralacağı bir soru işareti. Sezon sonundan sonrası ve seçimden sonrasını konuşmanın bir anlamı yok.

"Sezon sonu geldiğinde oturur konuşuruz"

Lucescu ayrılır, Şenol Güneş oraya gitmek ister. Bunlar olağan şeyler. Bunu çok abartmaya gerek yok. Şu anda böyle bir durum yok ama belki olabilir. Şenol Güneş de, kulübün başında olduğunu söylüyor. Biz Şenol Güneş ile birbirimizi çok severiz. İlişkimiz çok iyidir. Hoca kulübünün başında ve sezon sonuna kadar sözleşmesi var. Beşiktaş'ın Şenol Güneş'i göndermek gibi bir niyeti de yok. Sezon sonu geldiği zaman hoca ile oturur, konuşuruz. Belki başka bir dünya kulübüne gidebilir. Bugün böyle bir konu yok.

"Şenol Güneş sezon sonuna kadar bizimle birlikte"

Oyuncular bir yere gitmediği zaman kalıyorlar. Beşiktaş gönderebiliyor mu? Hayır. Herkes kontratının peşinde. Sezon sonuna kadar Şenol Güneş bizim hocamız. Herkes bu galibiyete ve gelecek maça konsantre olmalı. Beşiktaş'ın boş gündemlerle kaybedecek vakti yok.

Şenol Güneş, Milli Takım ile anlaştı mı?

Biz temennimizi ortaya koyduk. Biz Şenol Güneş ile 2019'a kadar sözleşme yaptık çünkü bizim görev süremiz bu kadar. Ben Şenol Güneş ile basın toplantısı yapmıştım. Aynı şeyleri söylemekten sıkıldım. 3 senelik ya da 5 senelik sözleşme teklifimiz sürecin sonunda ortaya konulacak. Beşiktaş ile sözleşmesi bitince, hocamız Beşiktaş'ta kalmak isterse o günün şartlarına göre konuşuruz. Lucescu'nun ardından Milli Takım'ın teknik direktörü Şenol Güneş olursa bu da çok normal bir şey. İşimize, gücümüze bakıyoruz.

Fikret Orman'dan Quaresma açıklaması

Quaresma bizim oyuncumuz. Bir teklif gelirse değerlendiririz. Gitmek isterse gidebilir. Kalmak istiyorsa zaten kalacaktır. Sembol olmuş bir oyuncu. Biz ona git demiyoruz. Bugünden yarına olacak bir durum değil. Quaresma 35 yaşında. Kariyerini düşünelim. 7 senesi Beşiktaş'ta geçmiş. Beşiktaş'ta çok vakit geçirdi. Biz Quaresma'nın da Beşiktaş'ın da üzüleceği bir şey olsun istemeyiz.

"Arkamızdan kovalayan yok"

Beşiktaş'taki başkanlığımızı bir kontrat olarak görürsek, Mayıs'tan sonraki dönem için bir tasarruf yapmam şık değil. Arkamızdan kovalayan da yok. Şenol Güneş, Türkiye'nin bir değeri. Slaven Bilic, Beşiktaş'tan ayrılırken benim kızlarım onu yolcu etti. Beşiktaş böyle bir kulüp. Beşiktaş'ı üzmesinler. Biz de işimize bakalım.

Senin için hazırladığımız haberler