Fikret Orman'dan Talisca ve Marcelo açıklaması!

05.07.2017 - 14:30 | Son Güncellenme: 05.07.2017 - 14:30

Fikret Orman'dan Talisca ve Marcelo açıklaması!

AJANSSPOR – Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Pepe için düzenlenen imza töreninde konuştu.

Orman’ın yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde :

 

Bugün bizim için çok mutlu bir gün. İlk işimiz Beşiktaşlıları mutlu etmek. Çok istedikleri bir oyuncuydu. Bize de baskı yaptılar. Onları mutlu ettiğimiz çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Uzun zamandır uğraştığımız, kariyeri ve kişiliği olan bir oyuncuyu aldık. Biz Pepe transferini uzun zamandan beri istiyorduk. Çok önemli bir kariyeri var. Winner bir oyuncuyu ve bize önümüzdeki 2 sene katacaklarını bilerek aldık. Ana amacımız takımımıza katkı sağlayacak bir oyuncu olması. Burada mutlu günler yaşacağız. Hoş geldin Pepe. Güzel günler yaşayacağız. Hayatımızda çok güzel günler geçireceğiz. Tüm taraftarlarımız adına da hoş geldin diyorum. Güzel günleri görmeyi Allah bize nasip etsin. 

Çok uzun zamandır istediğimiz bir oyuncu. Defansta lider bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Çok hamleler yaptık ama tatmin eden hamleler değildi. Marcelo ve Tosic önemli işler yaptılar. Kjaer ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Pepe’nin tartışılacak bir tarafı yok. Biz ilerisine yatırım yapan bir kulübüz. İnşallah bunun meyvelerini göreceğiz. Nokta atış yapmamız gerek. Çok fazla transfere ihtiyacımız yok. Belki 1-2 nokta atış yapabiliriz.  

Pepe çok önemli, dünya çapında bilinen bir oyuncu. Beşiktaş da dünyanın önemli kulüplerden biridir. Millet Beşiktaş’ı duysun diye transfer yapmıyoruz. Ama tabi ki ülkem açısından da mutluyum. Ana niyetimiz bellidir. 400 milyondan fazla insan onu takip etmiş. Bizim ana niyetimiz başlayacak olan ligde, Şampiyonlar Ligi’nde çok başarılı olacak bir kulüp arzu ediyoruz. Futbol da bir takım oyunu. Umarım en kısa süre içinde Beşiktaş’a fayda sağlar. Pepe, bizim için çok iyi bir transfer. Türkiye’de çok değerli yerli oyuncular da önceki dönemlerde Beşiktaş’a geldi. Diğer takımlarda da böyle oyuncular oynamıştır. Burada değerlendirilecek kriter, imza sonrası sahada yapacağı işlerdir. Sahada da başarılı olacağına inanıyoruz.

Geçmişe dönmemek lazım. Maalesef terör olayları her yerde oluyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Çok önemli maçlar oynadık ve oynayacağız. Tüm sporseverlere güzel bir futbol izlettirmek istiyoruz.

Fikret Orman Pepe'nin imza töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

"Şu anda stopere transfer yaptık. Bir de santrafora yapacağız. 6 Eylül’e kadar transfer dönemi devam ediyor. Tüm taraftarlar transfer yapılsın istiyor. Bu durum bizim transfer politikamıza uymuyor. Daha önümüzde bir süre var. Biz doğru oyuncuları alabilmek için uğraşıyoruz. Bir santrafor beklentimiz var. Onda da biraz daha gideceğiz. Cenk çok iyi bir sezon geçirdi, Pektemek de geri geldi. Bakacağız"

 

"Aboubakar arzu ettiğimiz bir oyuncuydu. Biz 1 senesi kalmış bir oyuncuya 8-10 milyon Euro verecek zihniyette değiliz. Forma fiyatlarının yüksek olmasına gelince. Dünya kulübüyüz diyoruz. 40-42 Euro civarında fiyatlarımız var. Real Madrid’den oyuncu alıyorsunuz. Geliri de aynı şekilde olmak lazım. Adidas ile beraber fiyatlar belirleniyor. Enflasyona göre bir artış olmuş. Türkiye şartlarında pahalı gelebilir. Ama güzel yemek biraz pahalı oluyor. Dünya yıldızlarını kadroda görmek için bunu yapmak lazım. Bizler de formalar alıyoruz. 4-5 bin forma alıyoruz"

"Talisca çok sevdiğimiz bir oyuncu. Annesiyle alakalı sıkıntıları vardı. Halen dönmedi tatilden. Beşiktaş’ta cezalar çalışacaktır. Beşiktaş’ın üzerinde hiç kimse yoktur. Burada büyük olan Beşiktaş’tır. Biz önemli başarılar elde ediyoruz. 250 milyon doların üzerinde sponsorluk anlaşmaları yapıyoruz. Başarı Beşiktaş camiasının başarısıyla olmuştur. Talisca ile alakalı bana gelen rapor annesiyle ilgiliymiş. Bunun dışında bir şey varsa kontratın gereklerini sonuna kadar uygularız"

"Bizim Talisca ile kontratımız var. Kontratın gereklilikleri neyse onu uygularız. Biz ciddi bir kulübüz. Kişilerin niyetine göre yönetilen bir kulüp değildir. Real Madrid’in oyuncusu böyle bir şey var diyebilir mi? Diyemez. Geçen sene önemli bir performans gösterdi. Sakatlıklar da yaşadı. Başarılı bir sezon geçirdi. İyi de paralar kazanıyorlar. Talisca bizim kiralık oyuncularımızdan. Kontratı neyse ona göre devam edeceğiz. Geçen seneki kontratı neyse o olacak. Bu bir zorunluluk değil. Yapılacaksa bu jest olur. O da yönetim kurulunun karar vereceği bir şeydir. Burası dünyanın en büyük kulübü. Beşiktaş hiç kimse ezdirilecek bir kulüp değildir. Ancak oyuncuya bir jest yapılıyor olabilir. O da yönetim kurulunda konuşulur ve karar verilir. Cezası, kontratı neyse gerekli olan şey yapılır"

"Bir oyuncuyla kontrat imzalıyorsunuz. Oyuncunun performansı kötü gitti. Biz kabul etmiyoruz diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz. Durum budur. Burası Beşiktaş. Ben Beşiktaş’ı kimseye ezdirmem. Bizim işimiz Beşiktaş’ı büyütmektir. Talisca’da böyle bir durum da yok. En azından bana gelen bir şey yok. Ben, bu olursa diye cevap verdim. Bu mesaj bilinsin diye ifade ettim. Gomez zaten sözleşmesini uzattı. Beşiktaş taraftarı onu çok sevdi. Biz de onu sevdik. Ama bizi çok sevseydi kontratını uzatmazdı. Uzattığına göre demek ki konuşulacak bir şey yok. Beşiktaş çok güzel bir ailedir. Basın mensuplarını da bir ailemizin ferdi olarak gördük. Buradan gidenlerin performansı da düşebilir. Kimse bir yere gitmez"

"Oyuncularımıza talep olmasından memnun oluruz. Bizim bir işe karar verebilmemiz için teknik ekipten bir şeyler gelmeli. Şenol Güneş ve ekibi daha yeni topbaşı yaptı. Düşünmediği oyuncular var ise zamanla karar verilir. Şu anda öyle bir durum söz konusu değil. Rakiplerimizin transferlerini değerlendirmek benim haddime değil. Lig bittikten sonra kağıt oyunu gibi kartlar bir daha karılıyor. Bizim kağıtta jokerimiz çok fazla. Herkes güçlenmek istiyor. Biz 20 seneye şampiyon olarak mı geldik? Hayır. Herkes takviye yapabilir. Bizim bir duruşumuz var. Biz popülist şekilde olmayız. Taraftarlar istiyor diye popülist yaklaşmayız"

"Tamer Tuna çok önemli işler yaptı. Kendisine destek verdik, her zaman da vermeye devam ederiz. Antrenörlük yapan herkes Beşiktaş’ta çalışacak diye bir şey yok. Tamer Tuna’nın yerine biri gelecek mi? Bu teknik ekibin talebiyle alakalı bir şey. Şenol Güneş bu ekibiyle devam etme görüşünde. Herhangi bir şey olursa konuşuruz. Şu anda yeni bir antrenör konusu gündemde değil"

"Beşiktaş Kulübü amatör branşlara 40-50 milyon lira para harcıyor. 1 seneki sonraki maliyet 60 oluyor. Bir bakıyorsun ondan sonra daha da artıyor. Katlanarak, büyüyerek gidiyor. Beşiktaş’ın genetiği olan sporlar var. O sporlarla devam ediyoruz. Futbol artık oturdu. Geliri-gideri dengelenmeye başladı. Herhalde 2003 senesinden sonra 1 sene içinde ilk defa kar elde eden bir kulüp haline gelmiş olacak. Bizim kaynaklarımız faizlere yetmiyor. Pepe’yi transfer edeceksiniz, tesisler yapacaksınız. Bunlar kolay işler değil. Basketbolda da seneye daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Hepsine gücümüz yetmiyor. Taraftarlara şirin görünmek için bir şeyler yapmıyoruz. Ne sıkıntılar çekerek geldik. Bazı şeyler sempatik olmayabilir. Yeni bir tasarruf planımız var. Büyük parçada 55 milyon liralık tasarruf tedbiri var. 10 milyon lira faiz ediyorduk. Gitmek isteyen hentbol, atletizm, güreş, basket maçlarına gider. Biz şu an bu aşamadayız. Ya bu şubeleri 1 sene çekeceğiz, ya da olduğu gibi yerli oyuncularla oynayacağız. Bu sefer rekabette kötü sonuçlar çıkınca daha kötü tepkiler alıyoruz. Bir karar verip hareket etmek gerekiyor. Biz buralara çok fedakarlıkla geldik. 2 sene görev sürem var. Daha sonra aday olursam bir dönem daha… Voleybolu yüzdürürüz. Ondan sonraki nesillere ne bırakacağız? Diğer kulüpler batacak diye ben de mi batacağım? Bugün son kararı vereceğiz. Ya 1 sene ara vereceğiz, ya da sadece yerli oyuncularla oynayacağız. Ama acı içmeden bunlar olmayacak"

"Kadın Voleybolda, Vakıfbank çok yatırım yapıyor. Netice itibarıyla Devlet bankası. Erkeklerde de böyle bir durum var. Bizim öyle bir kaynağımız yok. Olmayınca da rekabet içinde olamıyoruz. O zaman da işin içinden çıkamıyoruz. Bu diğer büyük kulüpler için de geçerli. Biz, rakiplerimiz yapmıyor diye durmak durumunda değiliz. 3-5 sene önce Türkiye’nin en borçlu kulübün Beşiktaş’tı. Şimdi listeler yapılıyor. O listede Beşiktaş’ı görüyor musunuz? Kendiliğinden mi oldu bütün bunlar?"

"Bizim ana niyetimiz bu sezonki kadroyu korumak. Futbolda yarını konuşmak kolay bir şey değil. Oğuzhan takım kaptanı. Şartlara bağlı ama hiçbir yere gideceğini sanmıyorum. Öyle bir niyetimiz yok. Bizim bir basamak üstüne çıkmamız lazım. Bu sene bir üste, ondan sonraki sene de bir üste çıkarmak istiyoruz. Başkanlığı bırakmadan Avrupa’dan bir kupa getirmeyi çok istiyoruz. 

Beşiktaş TV stadın oraya taşınıyor. Oraya HD için yatırım yaptık. Masrafları kıstık. Biraz daralacağız. Biraz da gelir ayağını artıracağız. Karşılığı olursa devam ettireceğiz. Diğer kulüplerde de hep zarar durumu oluyor. Beşiktaş TV’nin de Beşiktaş’a çok şey kattığına inanıyorum. Güzel programlar da yapılıyor. Çok da büyüyen bir sosyal medyamız var. Bir tek Yusuf ağabey için demiyorum önceki dönemlerdeki MHK Başkanı Zekeriya ağabey de aynıydı. Namusuna kefil olacağım insanlardır. Bu işin bir fıtratı var. Kaybedenler bir talepte bulunuyor, kazananlar da bizim gibi duruş gösteriyor. MHK Başkanları pırlanta gibi insanlardı. Yusuf Namoğlu da pırlanta gibi, çok namuslu bir adamdır"

"Mustafa Pektemek’in Beşiktaş’a borcu var. Önce onu ödesin. İyi bir performans göstersin. Beşiktaş’ta kalsın isterim. Bu performansı göstersin istiyoruz. Şu anda gitsin diye bir düşüncemiz yok. İyi performans gösterirse zaten takımda kalacaktır"

Senin için hazırladığımız haberler