Filip Novak, SK Sigma Olomouc'a transfer oldu!

04.11.2023 - 16:42 | Son Güncellenme: 04.11.2023 - 16:53

Ülkemizde Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giyen Çek sol bek Filip Novak, SK Sigma Olomouc ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

Filip Novak, SK Sigma Olomouc'a transfer oldu!

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giyen Filip Novak'ın yeni takımı belli oldu.

Novak, Sigma Olomouc ile anlaştı

Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri ekiplerinden Al-Jazira forması giyen ve serbest statüde yer alan Filip Novak, Slovakya Süper Ligi takımlarından Sigma Olomouc ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Novak: "Minar, yaz aylarında benimle iletişime geçmişti"

İmza sonrası kulüp sitesine açıklamalarda bulunan Novak, "Bay Minar, yaz aylarında benimle iletişime geçmişti ancak o zaman teklifi reddetmiştim. Başka bir takımla anlaşmayı umuyordum ama olmadı. İki aydır takımla antrenmanlar yapıyorum ve bana izin verdikleri için kulüpteki herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu hazırlanmam açısından çok önemliydi" dedi.

"Hedefim düzenli oynamak"

Hedefleri hakkında konuşan Novak, "Öncelikli hedefim kesinlikle sağlıklı olmak ve düzenli oynamak. Takım şu anda iyi durumda ve ben de onlara yardım etmek istiyorum. Takımdaki çoğu kişiyi tanıyorum ve uyum sağlamak benim için kolay oldu" diye konuştu.

Minar: "Novak uzun süredir bizimle antrenman yapıyor"

SK Sigma Olomouc Sportif Direktörü Ladislav Minar ise, "Filip Novak uzun süredir bizimle antrenman yapıyor. Yurt dışına gitme ihtimali ortadan kalkınca onu transfer etme ihtimalini değerlendirdik. Uzun bir ara vermiş olsa da onun tecrübelerinden yararlanmak ve istediğimiz hedeflere de bu şekilde ulaşmak istiyoruz" dedi. 

Fenerbahçe ve Trabzonspor performansı

33 yaşındaki Çek ülkemizde Fenerbahçe ve Trabzonspor formalarını da giymişti. Novak; Fenerbahçe ile çıktığı 51 maçta 4 gol ve 3 asist, Trabzonspor ile ise görev aldığı 89 maçta 19 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. 

SK Sigma Olomouc, Slovakya Süper Ligi'nde topladığı 23 puanla 4. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler