Manchester City ile Inter Finali Yönetecek Hakem Szymon Marciniak Irkçı Toplantıda

02.06.2023 - 11:50 | Son Güncellenme: 02.06.2023 - 12:05

Manchester City ile Inter arasında İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali'ni yönetecek hakem Szymon Marciniak, ırkçı bir partinin bir toplantısına katıldı.

Manchester City ile Inter Finali Yönetecek Hakem Szymon Marciniak Irkçı Toplantıda

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

İstanbul’da 10 Haziran Cumartesi günü Manchester City ile Inter arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali hakemi Polonyalı Szymon Marciniak, ülkesi Polonya’da “Konfederasyon” adlı ırkçı partinin bir toplantısına konuşmacı olarak katıldığı ortaya çıktı.

Söz konusu parti, “Black Lives Matter” hareketine karşı

İngiliz The Guardian gazetesinin haberinde Yahudilere, homoseksüelliğe, kürtaja, vergi ve Avrupa Birliği’ne karşı ayrımcı söylemleriyle tanınan partinin “Black Lives Matter” hareketine karşı alaycı bir isimle bira ürettiği de belirtildi.

Marciniak, iddialara cevap verdi

Suçlamaların hedefindeki Marciniak, Perşembe akşamı Przeglad Sportowy gazetesinde iddialara ilişkin yaptığı açıklamada "Uzun süredir hakemlik yapan biri olarak, adalet ve başkalarına saygının her zaman önce geldiğine ve bu en yüksek değerleri başkalarına da aktarmayı hedefliyorum." dedi.

Polonyalı hakem, gazeteye verdiği demeçte, "ırkçı, Yahudi karşıtı ve hoşgörüsüz ifadelerden her zaman uzaklaştığını" ifade etti. 

İlgini Çekebilir
Şampiyonlar Ligi finali de HD Protek çekim farkıyla
Habere Git

UEFA'dan Marciniak açıklaması

Diğer yandan Polonyalı ırkçılık karşıtı örgüt "Never Again" daha önce hakemden kendisini "aşırı sağcı faaliyetlerden" uzaklaştırmasını istemişti.

The Guardian’a konuşan bir UEFA yetkilisi ise Marciniak’a yönetilen suçlamaların farkında olduklarını ve çok ciddiye aldıklarını bu konuda hızlı bir araştırmanın yapılacağını, sonucun ise bugün açıklanacağını bildirdi.

Dünya Kupası Finali'ni yönetti

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin muhteşem düelloda Fransa'yı seri penaltılar sonucu mağlup ederek kupaya uzandı. Heyecan dolu mücadelede Szymon Marciniak'ın verdiği kararlar dikkat çekti.

Messi'nin golünü geçerli sayması büyük tepki çekmişti

Arjantin ile Fransa arasındaki dev finalinin 109. dakikasında Lionel Messi, Arjantin'i 3-2 öne geçirdi. Fransızlara göre Lionel Messi'nin attığı bu gol kurallara göre iptal edilmeliydi. Messi'nin ceza sahası içinde vuruşunu kaleci Hugo Loris karşılasa da top çizgiyi geçmiş ve Arjantin 3-2 öne geçmişti. Messi'nin gol vuruşunu yaptığı anın görüntülerini paylaşan L'Equipe, Arjantinli yedek futbolcuların vuruş sırasında sahada olduğunu gösterdi.

The FA'nın (Futbol Birliği) Futbol Kuralları kitabından ilgili maddeye paylaşan Fransız gazetesi normal şartlar altında golün iptal edilmesi gerektiğini belirtti.


 

Senin için hazırladığımız haberler