Fırat Aydınus derbide doğru kararlar verdi mi? Selçuk Dereli yorumladı!

30.04.2018 - 15:15 | Son Güncellenme: 30.04.2018 - 15:18

Fırat Aydınus derbide doğru kararlar verdi mi? Selçuk Dereli yorumladı!

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan ve sarı-kırmızılıların 2-0 kazandığı maçta hakem Fırat Aydınus’un bazı kararları tartışma konusu oldu. FIFA kokartlı eski hakemlerden Selçuk Dereli, Aydınus’un performansı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Dereli’nin açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

“Fırat Aydınus üst düzey bir şekilde maç yönetti”

Galatasaray - Beşiktaş maçı bu sezonun düğüm maçıydı. Şampiyonluk adına gerçekten önemliydi. Fırat Aydınus, sezon içinde çok tartışılan hakemlerin yönetimine inat, çok doğru ve başarılı bir maç yönetti. Fırat Aydınus’un yorumları çağdaş futbola uyan şekildeydi. Maçın başından sonuna kadar üst düzey bir maç yönetti.

Kritik pozisyonlarda doğru karar verdi mi?

Belhanda - Medel pozisyonu çok tartışıldı. Ayrıca penaltı pozisyonu da çok tartışıldı. Her ikisinde de hakem haklıydı. Belhanda’ya sarı kart doğruydu. Penaltı kararında da çok doğru bir avantaj uyguladı. Penaltı vardı ama bekledi acele etmedi. Avantajı oynattı, gol olursa golü veririm dedi. Öyle düşündü. Ne kadar haklı olduğunu gördük. Penaltı kaçtı. Penaltı kaçabiliyormuş. En büyük avantaj goldür. Gol olmayınca penaltıyı verdi. Kırmızı kart kararı da yerindeydi.

“Ben olsam bu maçın görüntülerini tüm hakemlere izlettirirdim”

Ben MHK’nin yerinde olsam bu maçın görüntülerini tüm hakemlere izletirim. Fırat Aydınus abartılı bir beden dili de kullanmadı. Daha önce diyaloğa giriyordu. Bence olması gerektiği gibi bir maç yönetti. Fırat Aydınus’u tebrik ediyorum.

“Galatasaray şampiyonluğu bırakmaz”

Bence Galatasaray çok önemli bir mesafe kat etti. Bu saatten sonra bence bırakmazlar. Beşiktaş sezona başlarken favori gösteriliyordu. Fatih Terim’in tecrübesiyle bundan sonraki maçlarının daha kolay olacağını düşünüyorum. Galatasaray şampiyonluk yarışında daha şanslı fikrindeyim.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler