Fırat Aydınus'a en pahalı 'yemek' faturası...

15.10.2020 - 09:56 | Son Güncellenme: 15.10.2020 - 10:04

Merkez Hakem Kurulu, hakem Fırat Aydınus'a bu hafta maç vermedi. Ayrıca gözlemci Yunus Yıldırım da görev alamadı. Aydınus sahalara ne zaman dönebilecek? İşte detaylar...

Fırat Aydınus'a en pahalı 'yemek' faturası...

Süper Lig'in 5. haftasında oynanacak maçların hakemleri açıklandı. Merkez Hakem Kurulu, Gaziantep FK-Trabzonspor maçından sonra bir araya gelen hakem Fırat Aydınus ve gözlemci Yunus Yıldırım'dan savunma istedi. Aydınus ve Yıldırım, bu hafta maç alamadı. Ne kadar süre ceza alacaklar? Detaylar haberde...

Fırat Aydınus, bu hafta maç alamadı

Trabzonspor'un Gaziantep FK ile oynadığı maç sonrasında ev sahibi takım lehine verdiği penaltı nedeniyle bordo-mavililerin hedefi haline gelen Fırat Aydınus bu hafta maç alamadı.

Yemek yerken görüntüleri sosyal medyaya düştü

Maçın ardından karşılaşmanın gözlemcisi Yunus Yıldırım ile bir restoranda yemek yerken çekilen görüntüleri sosyal medyaya sızan Fırat Aydınus hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Aynı ceza Yunus Yıldırım'a da uygulanacak

Merkez Hakem Kurulu, Fırat Aydınus ile Yunus Yıldırım'dan savunma istedi. MHK, Aydınus ile birlikte gözlemcisi Yıldırım’dan da savunma istedi. Fanatik'te yer alan habere göre; Aydınus hakkında, Disiplin Talimatı’nın “Talimatlara aykırı hareket” 46. maddeye göre işlem yapılacağı ve 1-2 hafta arası ceza almasının söz konusu olacağı bildirildi. Aynı cezanın Yıldırım’a da uygulanacağı belirtildi.

Bir arada olmaları aykırılık teşkil ediyor

TFF Sağlık Kurulu’nun yayınladığı Kovid-19 talimatında gözlemcilere koronavirüs testi yaptırılmadığı, dolayısıyla Yunus Yıldırım’ın hakem ekibi ile bir arada bulunmasının aykırılık teşkil ettiği saptanırken, konuyla ilgili kendilerinden savunma yapmaları talep edildi.

PFDK'ya sevk edilecekler

Aydınus ve Yıldırım’ın savunmaları dün MHK’ye, oradan da TFF Hukuk Müşavirliği’ne gönderildi. Müfettişler savunmaları inceledikten sonra ikili hakkındaki dosyaları Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edecek.

Planlı yemek

Bu arada Aydınus’un ekibi ve gözlemci Yıldırım’ın görüntüleri soruşturma dosyasına dahil edilirken, dikkat çekici bir detay saptandı. Sosyal medya paylaşımda restoran görevlisinin masaya koyduğu tatlı tepsisinde Fırat Aydınus’un adının yazılı olması, önceden hazırlık yapıldığı ve yemeğin planlandığı görüşünü hakim kıldı.

Karar Merkez Hakem Kurulu'nun

Merkez Hakem Kurulu bu haftaki atamaları yaparken Aydınus ve Yıldırım’a görev vermedi. PFDK kararı açıklandıktan sonra hakem ve gözlemcinin durumunu değerlendirecek olan MHK, gerekli gördüğü takdirde devam etmelerine karar verecek.

Yardımcısına küfredip 30 gün hak mahrumiyeti cezası almıştı

Fırat Aydınus, iki sezon önce de yardımcı hakemi ile maç içinde ve soyunma odasında yaşadığı olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Aydınus'a 30 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler