Trabzonspor, Deplasmanda Basel İle Karşılaşıyor! İşte Muhtemel 11'ler

23.02.2023 - 08:16 | Son Güncellenme: 23.02.2023 - 09:06

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında temsilcimiz Trabzonspor, deplasmanda İsviçre temsilcisi Basel ile karşılaşacak. İşte muhtemel 11'ler...

Trabzonspor, Deplasmanda Basel İle Karşılaşıyor! İşte Muhtemel 11'ler

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında bu akşam deplasmanda İsviçre'nin Basel takımı ile karşılaşacak.

Trabzonspor sahasında ilk maçı kazandı

Sahasındaki ilk maçı 1-0 kazanarak avantaj elde eden bordo-mavililer, rakibi karşısında turu geçerek son 16 turuna kalmayı hedefliyor.

Maçın hakemi Antonio Mateu Lahoz

St. Jakob-Park'ta TSİ 23.00'te başlayacak ve TV8'den naklen yayınlanacak mücadeleyi İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetecek. Müsabakada Lahoz'un yardımcılıklarını Pau Cebrian Devis ve Roberto del Palomar yapacak.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Süper Lig için Play-off istedi
Habere Git

Trabzonspor'un eksikleri

Bordo-mavili takımda sakatlıkları nedeniyle Dorukhan Toköz, Edin Visca ve Marek Hamsik, yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek. Montasser Lahtimi ve yeni transfer Lazar Markoviç ise UEFA kadrosunda yer almıyor.

Karadeniz ekibi, Basel'i yenmesi halinde Avrupa kupalarında 1281 gün sonra deplasmanda galibiyet elde edecek. En son Avrupa kupalarında dış saha galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın AEK takımı karşısında 22 Ağustos 2019'da 3-1'lik sonuçla alan Karadeniz ekibi, daha sonra deplasmanda 9 maçta 8 yenilgi, 1 beraberlik aldı.

Muhtemel 11'ler

  • Basel: Hitz, Lopez, Pelmard, Adams, Calafiori, Frei, Diouf, Amdouni, Ndoye, Novoa, Zeqir

  • Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Denswil, Hugo, Larsen, Siopis, Gbamin, Abdülkadir, Bakasetas, Trezeguet, Maxi Gomez
İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Başkanvekili Bilecik'ten Bir Kira Bir Yuva'ya destek
Habere Git

"Son 16’ya kalıp sonrasında belki de ilk kez çeyrek final, yarı final olarak bakıyorum"

Basel’i eleyip sonrasında çeyrek final ve yarı finale kadar ilerlemeleri durumunda kulübün tarihinde bir ilk olacağını vurgulayan teknik direktör Abdullah Avcı, “Tarihe bakıldığında Şampiyonlar Ligi’nde ve Avrupa’da son 16 var. Ben bu akşam son 16’ya kalıp sonrasında belki de ilk kez çeyrek final, yarı final olarak bakıyorum. Bunun adımını attıktan sonra hem şehrimizle beraber güven olarak da o haritayı gerçekleştirebiliriz. Bunun da üzerine koyarsak ülke ve taraftarımızın adına güzel şeyler olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kulandı.

Vitor Hugo: "Sonuna kadar devam etmek istiyoruz"

Vitor Hugo ise, Avrupa’da sonuna kadar devam etmek istediklerini belirterek, “Geçen hafta oynadığımız maç çok kolay bir maç değildi. Oynaması zor bir maç olmuştu çünkü depremden etkilenen insanların varlığını bildiğinizde onlar için oynuyorsunuz, onları mutlu etmek için oynuyorsunuz. Hiçbirimiz için kolay değildi ama iyi sonuç aldık. Rakip takım taraftarlarının bile bizim stadımızda bize inanılmaz destek verdiğini gördük. Çünkü kulübümüz maç öncesi biletlerinin gelirlerini deprem bölgesine aktarılacağını açıklamıştı. Bütün ülke birleşmişti, bir takım için ve büyük destek vermişti. Bunu görmek çok güzel duyguydu. Maça iyi başlamak istiyoruz, son maçta sadece 1 gol atmış olsak bile, iyi bir avantajımız var. İyi başlayarak yine ilk maçtaki gibi güzel bir sonuç alarak maçı kazanabileceğimizi ve tur atlayacağımıza inanıyorum. Avrupa’da geçen sene yaşadığımız başarıyı yakalamak istiyoruz. Ziraat Türkiye Kupası’na devam ediyoruz, büyük hedeflerimiz var. Avrupa’da da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ligde belki biraz gerideyiz ama arka arkaya kazanacağımız maçlarla kendimizi tekrar üst sıralara atacağımızı düşünüyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler