Beşiktaş, Arthur Masuaku'nun Bonservisini Aldığını KAP'a Bildirdi | Transfer

17.04.2023 - 15:48 | Son Güncellenme: 17.04.2023 - 16:15

Son dakika transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Beşiktaş, West Ham'dan kiraladığı sol bek oyuncu Arthur Masuaku'nun bonservisini aldığını açıkladı.

Beşiktaş, Arthur Masuaku'nun Bonservisini Aldığını KAP'a Bildirdi | Transfer

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, sezon başında West Ham United'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Arthur Masuaku'nun satın alma opsiyonunun kiralandığını Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiğini duyurdu.

Beşiktaş, Masuaku için 2 milyon Euro ödedi

KAP'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

West Ham United FC Kulübü'nden 2022-2023 sezonu 1. transfer tescil döneminde bir yıllığına geçici transferi gerçekleşmiş olan profesyonel futbolcu Fuka-Arthur Masuaku Kawela'nın transfer hakları, kulübümüz tarafından 2.000.000 Avro karşılığında satın alınmıştır. Oyuncu ile 2023-2024 sezonundan itibaren 2+1 yıl üzerinden anlaşmaya varılmıştır.  

25 maç oynarsa satın alma opsiyonu devreye girdi

Bilindiği üzere, yıldız oyuncu ile sezon başında yapılan sözleşme gereği '25 maç oynarsa satın alma opsiyonu devreye girer' maddesi aktifleşti ve Demokratik Kongolu oyuncu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Bu sezonki performansı

Öte yandan, bu sezon siyah-beyazlı takım ile 27 karşılaşmada sahaya çıkan sol bek oyuncu 2 gol ve 4 asist kaydetti. Masuaku kariyerinde VAFC U19, Valenciennes B, Valenciennes FC ve Olympiakos gibi takımların da formalarını giydi.

Beşiktaş 30. haftayı Bay geçecek

Öte yandan, Atakaş Hatayspor ile karşılaşması gereken Beşiktaş, 30. haftayı hükmen kazanarak geçecek. 

Senin için hazırladığımız haberler